Şimdi Ara

Yağ değişimi kendim yapmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlae. 2013 ibiza 1.4 atmosferik aracımın bakım zamanı geldi. Km olarak değilde 1 sene doldu ve araç servis uyarısı vermeye başladı.Bundan önceki bakımı eve gelip bakım hizmeti veren servisten yaptırmıştım. Memnun da kaldım ancak sitelerinden aldığım fiyat bana çok fazla geldi. Serviste orjinal polen filtresi 20 tl iken orada ki fiyat 40 tl fln diyor. Benzinliklerde veya yağcılar daha yağ süzülmesini beklemeden hemen yeni yağı koyup yapıyolar. Bunları düşününce daha 25 bndeki aracımın bakımını kendim yapmaya karar verdim. Dikkat etmem gereken bir şey var mı ya da ne tavsiye edersiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kullandigin yagin kitapçığın verdiği her spesifikasyonunun uyduguna dikkat et.

Metal yağ filtresi icin aparpat gerekebilir sokerken.

Yag filtresini takmadan evvel icine yeni yagdan koy ve bekle sonra tak. Filtrenin vida yuvasini yaglamaya unutma.

Yagin tam olarak suzulmesi icin ust yag kapagini da sok.

Kartel tapa pulunu her ihtimale karsi degistir.

Mobil1 ve tam sentetik yag tavsiye ederim.

• Filtreleri ve karter tapasını servisten almayı düşünüyorum. Yanlız yap filtresi çok ters bir yerde araçta yani içine yağ koyarsam takarken muhtemelen dökülücek. Onu nasıl yapabilirim.

Yağ da ise seat castrol öneriyor ama ben mobil1 5 30 tam santetik kullanmayı düşünüyorum.

• Değiştiriken tavsiyem, karter tapasını sökerken yukarıdaki kapağı kaplı tutman.Açık olursa fışkırır heryeri berbat eder..
  • Orjinal parçaları herhangi bir parçacıdan alın derim. Biraz piyasa araştırması yapın önce, pahalıya almayın. Filtreyi sökmek biraz zor olur, ayarlı penseye benzer bir aletle sökülüyor. Ben olsam parçalarımı alır, herhangi bir dükkanda değiştiririm. 30-40 tl isçilik yeterlidir.

• Kasto_37 kullanıcısına yanıt
    Yağ filtresi 35 lik lokma anahtarıyla sökülüyor hocam. Yağ değişimi yapan yerler ne filtrenin içini yağlıyor ne de arabanın yağı süzülsün diye bekliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: bedaesoldier

Yağ filtresi 35 lik lokma anahtarıyla sökülüyor hocam. Yağ değişimi yapan yerler ne filtrenin içini yağlıyor ne de arabanın yağı süzülsün diye bekliyor.

Filtreyi yağlamayı bir çok kişi yapmıyor. Lokma takımıyla sokebilirseniz, geriye karterden yağı boşaltmak kalıyor. Onda da arkadaşların dediği gibi dikkatli olun yeterli. Ilk iş olarak yağı boşaltın derim. Diğer işleri bitirene kadar yağ iyice süzülmüş olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kasto_37 kullanıcısına yanıt
    Aslında tek korkum arabaya kalıcı hasar vermek. Yani filtreyi tam sıkamamak gibi fln acaba diyorun yoksa nasıl yapılıcak fln hertürlü bilgim var ama pratiğim yok

• yağı değiştirmek için aracı lifte kaldırman yüksek bir noktaya çekmen veya eğim kısmi aşağı karter ucu gelecek şekilde parketmen yada 2 adet kriko yardımıyla 2 taraftan kaldırman şeklinde olacak..

pratiğim yok diyorsun taktik şu..

bir özel servis bul çaylarınızı alın ve adamın her hareketini izle..

bir sonraki sefere sen rahatlıkla işi kotardın demektir.

olay bu ben bu şekilde yapıyorum aldığım tüm araçlarda..
  • one man one engine kullanıcısına yanıt
    Açık olursa daha iyi.Fizik kurallarina göre sivi daha iyi akacak ve eski yağ daha az kalacak.Ilk önce karter tapasını söküp bidonu koysun.Sonra motor kapağını açsın hocamız

• TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt
    En son yaptığım bakımda adamı bir bir takip ettim hatta bir sürü sorular sormuştum. Tamamen arabanın motoruna hakimim ama biraz cesaret eksikliği var şuan bundan önceki palio aracımı ben değiştiriyodum ama bu yeni bir model olduğu için cesaret edemiyorum

• quote:

En son yaptığım bakımda adamı bir bir takip ettim hatta bir sürü sorular sormuştum. Tamamen arabanın motoruna hakimim ama biraz cesaret eksikliği var şuan bundan önceki palio aracımı ben değiştiriyodum ama bu yeni bir model olduğu için cesaret edemiyorum

kasma amerikayı yeniden keşfetmenin alemi yok aklın yolu bir.
    mobil 1 yağını ve parçalarını tamamla ustanın yolunu tut

kolay gelsin

nokta.
  • Hocam araca koymak istediğiniz yağ yağ filtresi hava filtresi polen filtresini internetten alın tanıdık bi ustaya götürüp taktırın vereceğiniz 50-100 arası işçilik ücreti olur

• Filtre+yağ bakımı için 3-4 yıldır sürekli gittiğim ve aramızın gayet iyi olduğu ustam işçilik için 50 TL verdiğimde Uğur naptın oğlum üstüne bir 50 TL daha vermen lazım dizel bunun işi ağır oluyor dediğinde ben de aynı şekilde bütün bu işleri kendim yapmak istedim 150 liraya (mazot dahil) filtrelerimi toparladım. 170 liraya da Motul (Ankara bayisinden) yağ aldım. İşleri yapılırken az buçuk takip ettim. İşe mazot filtresi girmedikçe yapılmayacak bir şey değil gibi aslında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi humerus06 -- 17 Nisan 2017; 0:40:52 >
  • Çekinmeyin bence deneyin. Kayinbiraderim usta olmasa kesinlikle kendim yaparım:)

Yağ filtresinin abartmadan sıkın Kartepe tapasini elinizle sıkın sıkamadiginiz yerde anahtar ile yarım yüz attınız mı tamamdır. Hem uygun yağ bul buldukça sık sık degistirirsiniz

• Cumartesi bakim yaptirdim malzemeleri kendim aldim yagi ve filtreler 250 tl tuttu , benzin kokusu geliyor diye benzin deposundan cikan borunun kelepcesini siktik makineye bagladik sorun falan varmi diye surduk biraz araci yaklasik 2 saat civarı surdu is , ne kadar borcum dedim 250 yeter dedi ahhahaahhahahh ne 250 si dedim tmm 200 olsun dedi 150 verdim ciktim yaptigi isin hepsini kendim de biliyorum tecrubeliyim de ama ne yag haznesinin tapasini acacak malzeme var ne benzin deposunun contalarini nede arizaya bakicak makine , bi ulkede hicmi elle tutulacak birsey olmaz arkadas hangi sektore baksan rezillik dolu ..

• Tüm filtrelerin değişimi + Kızdırma bujisi değişimi işçiliğine 35 tl verdim.. Çayımı içerken her adımı izledim.. Servisin 900 istediği işlemi 285 tl ye malettim..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Palio aracımda toplam 100 110 tl ye hallettiriyodum bosch marka filtrelerle ama bu araçta servis 400 tl diyo sanayide 270 diyen var . İşlem aynı işlem ikiside benzinli motordu alttan açıyosun üstten döküyosun. Yani demem o ki araba ne kadar pahalıysa işlem aynı olsa bile daha fazla almaya çalışıyolar.

13 mm sanırım lokma karter tapasını açıyo, hırdavatçıda 7 tl

35 mm lokma ile de filtre sökülüyo, bu filtreyede ingiliz anahtarıyla açmayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedaesoldier -- 17 Nisan 2017; 1:42:12 >
  • quote:

Palio aracımda toplam 100 110 tl ye hallettiriyodum bosch marka filtrelerle ama bu araçta servis 400 tl diyo sanayide 270 diyen var . İşlem aynı işlem ikiside benzinli motordu alttan açıyosun üstten döküyosun. Yani demem o ki araba ne kadar pahalıysa işlem aynı olsa bile daha fazla almaya çalışıyolar.

13 mm sanırım lokma karter tapasını açıyo, hırdavatçıda 7 tl

35 mm lokma ile de filtre sökülüyo, bu filtreyede ingiliz anahtarıyla açmayı düşünüyorum.

Benzin filtreside biraz yorabilir hocam yag filtresinin yerini bilmedigim icin birsey diyemem , birde tavsiye yagi bosalttiktan sonra filtrelerle cok mesgul olup yagi koymadan kontagi acmayin yag bosalirken benzin filtresini degistirip benzin gitmesi icin yagsiz bi sekilde araci calistirmaya calisanlar var unutulabilir , benzin filtreside en az yag kadar onemlidir..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.