Şimdi Ara

Yakıt Tasarruf Cihazı gerçekten yakıt tasarrufu sağlıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

belgelerini de internet sitelerine koymuşlar.

http://www.aenerjiturkiye.com/aenerji-belgeler-raporlar.php

Not: bu site ile alakam yoktur. sadece haber sitesinde görüp paylaştım

• Laboratuvar şartlarında %6.6 tasarruf yapıyorsa, gerçek şartlarda tasarruftan eser kalmaz. Neden? Laboratuvar şartlarında bütün koşullar sabit. Motor devri,sıcaklık,benzin değerleri, vs... Gerçek şartlarda, o %6.6'lık tasarruffun olacağına ihtimal vermiyorum.
  • Diğerlerini bilmem de, ODTÜ raporu ya yalan, ya da raporda oynama yapılmış. Şöyle açıklayayım: Cihaz varken de, yokken de motorun tüm değişkenleri (güç, tork, devir) aynı. Sadece tüketim değişiyor. Eğer bu cihaz bahsedildiği gibi yakıtın verimini arttırıyor olsaydı motor daha düşük devirde aynı gücü ve torku verirdi, veya aynı devirde çalışırken daha yüksek güç veya tork verirdi. Denklemdeki değişkenlerin sadece bir tanesinin değişmesi mantıklı değil.

Böyle saçma sapan cihazların bile artık memleketin en ciddi üniversitelerinden onay alıyor olması gerçekten düşündürücü. Şimdi burada dile getirmek istemiyorum ama, bunun arkasında hatırlı kişilerin çocukları veya tanıdıkları var büyük ihtimalle. Geçenlerde İSKİ'de çalışan bir arkadaşım buna benzer birşey anlatmıştı. Kanalda kullanılacak malzemeyi almak için ihaleyi kazanan firmanın deposuna gitmişler. Malzeme sürekli kullandıklarından çok farklıymış, alakası yokmuş. Kalitesi çok daha düşükmüş. Oradaki adama "Bunun bizim istediğimiz malzeme olduğuna emin misin? Biz çok kullandık bu malzemeyi, daha farklıydı." demişler. Adam da "budur, işte üniversiteden alınma raporu da var" demiş, İTÜ'den alınma damgalı mühürlü onay belgesini göstermiş. Mecburen almışlar tabi. Daha sonra öğrenmişler, o malzemeyi üreten firma ve hammaddeyi çıkartan taş ocağı bir bakanın oğlununmuş. Neredeyse tüm belediyeleri bağlamışlar, kimse de itiraz edemiyormuş. Bu yakıt tasarruf cihazında da benzer bir senaryo vardır büyük ihtimalle.

• Yalan dolan bu işler..

Demir Bayka adlı hocayıda tanıyorum, kendisi şuan kardeşimin okulunda, Atılım Üniversitesi'nde Otomotiv Mühendisliği Bölüm başkanı..

Bizim oğlana sordurtturuyum bakayım neymiş ne değilmiş..

EDIT: Bu arada raporlar doğru olabilir fakat gerçek hayat şartlarında nasıl bir tasarruf elde ettireceği tartışılır.. Zaten 4000cc bir araçda test edilmiş.. Gerçek şartlar altında 1.6 gibi araçlarda kullanıldığında tasarruf oranı düşecektir ki, trafik vs. katıldığı zaman astarı yüzünü geçecek bir sistem olduğunu düşünüyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaRToX -- 18 Şubat 2013; 17:49:30 >
  • Arkadaşımın aracında tasaruf cihazı var

Tüketimi 5.4 den 4.8 e düştü dedi gözümle gördüm yani ama inanmıyorum hayla

Mantıklı gelmiyor
  • almışken 10 tane almalısın,
    benzin borusu boyunca 10 unu da tak ,cihaz başına yüzde 6 dan ,10 cihazda yüzde 60 tasarruf sağlarsınız.
    bu cihazları boşverin dolandırılmayın
  • ÖDTÜ'den rapor alıyor ama tasarruf ettiğine dair değil, mıknatıs lduğuna dair alıyor raporu sonra o rapor genişletiliyor eklemelerle..
    Yakıt tasarrufu sağlar evet ama sürücüden kaynaklı tasarruf sağlar.. Onu takınca dur bakalım ne kadar az yakabilcem diyip gaza daha ölçülü basarsın ve tasarruf edersin.

Üreticiler 100 gram az yakmak için milyon dolarla döküyorlar AR-GE'ye.. Mıknatıs takmayı mı akıl edemeyecekler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VipLife -- 18 Şubat 2013; 19:57:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • geçiniz.
  • Derya B.YK.L proğramında ŞİŞ, YÜN ve Özel bir DÜĞÜMleme yöntemi ile benzerini yaptı...

Yakıt borusuna iyice sarmalıyorsunuz, Boru belli bir sıcaklığa ulaşınca içinden geçenleri sıraya diziyor. %42.33 tasarruf...

Hemde BEDAVA...
    Annelerimiz bunu kolayca yapıp, istediğimiz her yer için uyarlayabilirmiş....

*Hatta! Yanındaki yemek proğramı yapan Ahçı, Mantar soğan ve Kuzu eti ile aynısını yapabileceğini iddaa etti...
    Olmadı; "Öğle yemeği olarak yersiniz" dedi...(1 Alana 2.si be)

Almak isteyenler yüzünden kanalın telefonları kitlenmiş. O derece...
  • Masal
  • yakit tasarruf cihazi adi altinda cikarilan cihazlar kuvvetli bir manyetik etkiye sahip oldugundan yeni nesil araclarda sorun cikarabilir diye dúsúnúyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alıp kullanan var mıdır?
  • bizim arkadaş almış geçen gün,bildiğin mıknatıs.

ister arabaya ister ,kombiye takın %15-25 arası tasarruf demişler.

abi işe yararsa bizde boruları mıknatıstan yaptıralım dedik kendisine
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.