Şimdi Ara

YARDIM LÜTFEN? ŞASİ NO DAN FARKLI ARAÇ ÇIKIYOR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
40.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yarın bir araç alacağım, alacağım araç lpg ve benzinli.
    Plaka hasar sorgulaması yaptığımda aynı aracın tdi olanı çıkıyor.
    Araç sahibinden şasi no istedim verdi. Şasi nosu ile sorgulama yaptım.
    Şasi no ile yaptığım sorgulamada da yine aynı mesaj geldi araç tdi görünüyor.

Sorun ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIRAT_G_ -- 10 Ekim 2018; 15:8:43 >

• Trafikte yanlis kaydedilmis olabilir servisten ogrenmeye çalışın bir de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrct -- 10 Ekim 2018; 15:17:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrct

Trafikte yanlis kaydedilmis olabilir servisten ogrenmeye çalışın bir de.
    Hocam durum ciddi nasıl hangi servisten öğreneceğim lütfen yardımcı olur musunuz? Ne servisi?
  • Yetkili servisi arayip saseden bakmalarini isteyin, arac uzak sehirdeyse daha tedbirli davranin bence. Sigortaci tanidiginiz falan varsa fikrini alin.
  • mrct M kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam teşekkür ederim
  • hacı fiyatta anlaştıysan daha iyi işte benzinli fiyatına dizel alcan daha ne
  • Şaseyi adam gönderdi ise yanlış olabilir veya şasesini bildiği aracın numarasını gönderdi sizinki ile aynı model ama motoru farklı. Sizin de gördüğünüz gibi.

Ruhsattan ya kendiniz alın ya da ruhsatın fotoğrafını isteyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhanc64 -- 10 Ekim 2018; 20:53:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • size satacağı aracın hasar kaydı vardır. anlaşılmasın diye aynı renk ve model hasar kaydı olmayan başka bir aracın şasi numarasını göndermiştir. dikkatli olun.
  • 0 yazacağına O yazan

I yazacağına 1 yazan

B yazacağına 8 yazan memurlarımız var.

Böyle bir karmaşıklık olmuş olabilir.
  • nebel N kullanıcısına yanıt
    Aynen bu arkadaşa katılıyorum.

Ayrıca servisten sorgulamada da muhtemelen dizel araç için kayıt çıkacaktır.
  • Aracın ruhsatına bakın orada da araç modeli "tdi" yazıyorsa trafik memuru yanlış yazmıştır. Düzeltilir, biraz uğraştırır.

İkinci ihtimal bilerek aynı model başka bir aracın şasi nosunu verdi bu durumda yine ruhsata bakın, şasi noyu doğrulamak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhanc64

Şaseyi adam gönderdi ise yanlış olabilir veya şasesini bildiği aracın numarasını gönderdi sizinki ile aynı model ama motoru farklı. Sizin de gördüğünüz gibi.

Ruhsattan ya kendiniz alın ya da ruhsatın fotoğrafını isteyin.
    Zaten fotografini gonderdi hocam benzin lpg görünüyor ruhsatta ama şasi no sorgulamasinda ve plaka sorgulamasinda tdi çıkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nguas

hacı fiyatta anlaştıysan daha iyi işte benzinli fiyatına dizel alcan daha ne
    Dizel falan almam ben zaten arabada dizel değil sadece sorguda öyle görünüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: nebel

size satacağı aracın hasar kaydı vardır. anlaşılmasın diye aynı renk ve model hasar kaydı olmayan başka bir aracın şasi numarasını göndermiştir. dikkatli olun.
    Araç ruhsatında lpg benzin yaziyor ama ayni ruhsattaki şasi nosunun sorgusunda tdi çıkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

0 yazacağına O yazan

I yazacağına 1 yazan

B yazacağına 8 yazan memurlarımız var.

Böyle bir karmaşıklık olmuş olabilir.
    Kesinlikle böyle bir durum var sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: fahrenhayt46

Aracın ruhsatına bakın orada da araç modeli "tdi" yazıyorsa trafik memuru yanlış yazmıştır. Düzeltilir, biraz uğraştırır.

İkinci ihtimal bilerek aynı model başka bir aracın şasi nosunu verdi bu durumda yine ruhsata bakın, şasi noyu doğrulamak için.
    Araç ruhsatta lpg benzin ve ayni ruhsattaki şasi no sorgulamasinda plakayla yapilan sorgunun aynisi cikiyor yani tdi çıkıyor. Yarın aracın yanına gidince şasi nosunu ruhsattakiyle tutuyor mu diye kontrol edeceğim
  • Bu tür kafa karıştıran araçları (hele ki şasi nosu gibi önemli bir konuda) almayın. Sonradan; nerden bilirdim böyle olacağını demekten iyidir.
  • FIRAT_G_ kullanıcısına yanıt
    Abim ziyarete gelmişti, muayeneye götürdük. onun araç dizeldi ama benzinli diye kaydetmisler trafikten ruhsata..
    Ben söylemesem kimse farketmeyecekti. Abim demişti başımıza iş açtın:) sonra sıkıntı olmadan gevti muayeneden.
  • Bu tarz yanlışlıklar çoğu zaman noterde devir teslim yapılırken oluyor. Araç modelleri hakkında bilgisi olmayan muhtemelen bayan noter görevlisi tarafından yapıldıysa dikkat etmemiştir. Ya da aracının tam modelini bilmeyen kişi yanlış beyan vermiştir ve o şekilde kayıt olmuştur noterde. Bir sonraki alım satımda düzeltilir ancak. Yani siz alırken düzgün modelini söyleyip o şekilde kayıt yaptırırsınız aracı üstünüze alırken.

Benzer sorunlar yaşanıyor. Örneğin Clio 1.5dci icon s&s, 1.5dci icon faz1, 1.5dci icon edc bunlardan birini seçerken görevli yanlışını seçiyor ve o şekilde düz vites araca otomatik kayıt yaptıranlar bile var piyasada.
  • problem ilk kez sigorta yapıldığında gerçekleşmiş olabilir, ruhsatta doğru bilgi varsa sorun sadece sigortadan kaynaklıdır. zeyil talebi yapıp düzeltebilir sahibi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.