6 AY ÖNCE 99 MODEL HONDA CİVİC MARKA OTOMOBİLİME 4 SIRALI VOLTRAN TAKILDI ARACIMIN MOTOR HACMİ 1.4 İS ARACIMDA MOTOR SİLKELEME SORUNLARI ROLANTİDE ÇALIŞIRKEN SİLKELEME AKSAMA PROBLEMİ VAR SADECE ROLANTİDE DEĞİL SABİT HIZDA GİDERKENDE ARABAM KERKİLİYOR. BENZİNDE TIK YOK AMA GAZA GEÇİNCE İSTERSE MOTOR SICAK OLSUN BİŞİY DEĞİŞMEDİ HER VİTESTE SİLKELEME VAR BİRÇOK KEZ YAZILIM YENİLENDİ OLMADI ENJEKTÖRLER DEĞİŞTİ KAFA DEĞİŞTİ YİNE SORUNUM DEVAM EDİYOR. SANKİ SİLİNDİRLERDEN BİRİ HİÇ ÇALIŞMIYOR ARABA TEKLİYOR.NE YAPICAĞIMI ŞAŞIRDIM BÖLE GİDERSE MOTORUDA ÖLDÜRCEZ BU GİDİŞLE 6 AYDIR KAPILARINDAN AYRILMADIĞIM VOLTRAN SERVİSİNE GİDİP GAZI SÖKTÜRCEM BAKMADIĞIMIZ YERİ KALMADI Bİ TÜRLÜ SORUN ÇÖZÜLMEDİ ANLAYANLARDAN VE KULLANANLARDAN YARDIM BEKLİYORUM BİR SÜRÜ MASRAF ETTİK KEŞKE TAKMASAYDIM EN AZINDAN KAFAM RAHAT OLURDU
Ark. merhaba, Bende de Megane ıı var. Rölantide titremeden maalesef ben de sıkıntılıyım. Benim kit de voltran. Enjeksiyon bobinlerinden bir tanesi renault servisinde arızalı çıktı ve değiştirdik. Sanki sarsıntı biraz azalır gibi oldu, ancak tamamen gitmedi. Benim taktırdığım yere göre renaultların sadece megane modellerinde yapıyormuş, ancak arabanın değil kitin problemi gibi görünüyor. Eğer çözüm bulursanız lütfen paylaşın.
arkadaşlar benimde seat cordoba 2004 modele voltran sgı taktırdım rolantide titreme yapıyor devir saati yukarı aşağı hareket ediyor daha sonra arıza ışığı yanıyor ısınınca sönüyor bujileri değiştirdim bobinleri kontrol ettirdim enjektörleri değiştirdiler ecu yu değiştirdiler ama sorun çözülmedi çözüm bulursanız paylaşalım şimdiden teşekkürler
arkadaşlar bendede enjektörlerden biri arızalı dediler değişti ama aynı kafa problemli dediler değişti aynı beyinde var dediler beyin değişti aynı arkadaşlar bu silkeleme problemi ilerde büyük dertler açıcak motor yatağını gömleğini kollarını komple yer bu sarsıntılı çalışma. ekonomik olması tamam da bölede ekonomik diye binilmezki bi seneye kalmaz motoru rektefe ederiz heralde 3 kuruş kAR ederken göz çıkarmayalım
bende hiç arıza ışığı yanmadı bu problemi çözen bir sistem var arıza ışığı yanıltıcı sensör yada arıza ışığına giden kabloyu drek kesiyorlar bende böle bir ışık yanmadı saten arabada en fazla 25 tane sensör var yenilerde 125 tane sensör var yeni modellerde yanma olasılığı daha fazla. benzin hortumunda bile var yenilerde . gaza geçildiğinde benzin akışını hissetmeyen beyin drek yakıyo lambayı bu durumlarda lamba yanıltıcı bi parça takılıyor ve lamba gaz kaynaklı sorunlardan yanmıyor. birde eklemek istediğim bi konu daha bu foruma aylar önce lpg takmayı düşündüğüm zamanlarda msj atıyordum o zaman herkez bişeyler söledi hatta lpg montajı yapan makine mühendisi arkadaşlaredan da sağ olsunlar bilgi verici mesajlar aldım. ama şimdi bu konuya aydınlık kazandıracak hiçbirşey yazmıyor.ben bu montaj yapan arkadaşlar tarafından ismi konulan kıl müşterilerden biriyim 6 aydır aracın sorunlarını dile getiriyorum servistekilere çözümsüz eve dönüyorum ben makine mühendisi değilim ona rağmen enjektörlerden birinin ateşleme yapmadığını farkedebiliyosam bu adamlar ya başlarından savıyorlar yada uğraşmak işlerine gelmiyor taktırırken şöle böle olcak rahatlıcan kredikartına şöle taksit böle avantaj ama gel gelelim sanayide çalışan sıradan bir servis kadar bile ilgilenilmiyor 2 yıl garanti dediler aylarca uğraşmam sonucunda parçalarım değişti ama yinede verimli değil tek enjektörüm yine çalışmıyor yada her enjektöre aynı miktarda gaz gitmiyor ki silkelemeler meydana geliyor.hatta bazen kitleniyor o zamanda gazdaysa benzine benzindeysede gaza manuel olarak geçmiyor.aracım uzun yolda 150-160 bin benzinde tüketiyor gazda 105 bin tamam belli bir fark var. bilken anlayan işinde başarılı olan arkadaşlara sesleniyorum hangi yazılımı hangi kafayı hangi enjektörleri kullanmalıyım problem nerde sizlerde sıkça karşılaşıyorsunuzdur yazıcağınız her türlü yardım içerikli yazılarınız için teşekkür ederim
Sn barhonda,
Yukarıdaki mesajımda yazmıştım, ben de megane ıı aracımdaki titremeden oldukça şikayetçiydim, hatta sarsıntı azalıp artıyordu yani değişkendi ve yaklaşık 1.5 aydır durum böyleydi. Ancak 12.01.2007 de sorunum halledildi. Nasılmı:
1- 10 gün önce kadar 4 nolu enjeksiyon bobinim değişti. ( değiştirme sırasında be sorun olmadığını düşünmüştüm yanılmışım.) Ömrünün dolduğunu söylediler.
2- Cuma günü 4 adet buji değiştirdim. Gaz taktırdığım yerde 4 adet gaz enjektörünü ve ECU yu değiştirdik( ECU M10) . Bunun yazılımı farklıymış.
SONUÇ: Böyle bir fark olacağını zannetmiyordum ma araçta sarsıntı hiç kalmadı. Hatta ilk gün taktırdığımdan bile çok iyi. Lpg den sonra aracın performansı artar dediklerinde hiç inanmamıştım, ancak doğru olduğuna kendi aracımda şahit oldum.Şu anda benzinliden daha rahat herşey. Sarsıntıdan kurtulduğuma çocuklar gibi sevindim. İnşallah sizin probleminiz de yakın zamanda çözülür. Ben az kalsın söktürecektim,ama bayii sorunu çözmekte kararlıydı ve sağolsunlar hallettik. Şİmdi sıra LPG nin tadını çıkartmaya geldi. Darısı sizin başınıza.
teşekkür ederim perşembe günü gidip halledicem dediklerini söleyip beyini m10 taktırtıcam ama bi soru senin megan 2 daha yeni değilmi bu kadar çabuk enjeksiyon bob,ini nasıl ömrünü tamamlar honda servisine 90 model full enjeksiyonlu araçlar geliyor hiçbiri de böle bi problemle karşılaşmadı. genelde yağ değiştirip gidiyorlar geçen 570 bin km de honda akkord geldi bu km yi görünce arkadaşlara rüca edip bilgisayardan aracın geçmişine baktık sadece buji yag ve kayış değiştirmiş bu bobin benim kafamı karıştırdı şimdi benim araçtada varsa böle bi problem ama olsa benzinde de tekler ok ok hondalarda böle bi bobin yok şimdi aklıma geldi tekrar tekrar teşekkürler
voltran servisine gittim bana yeni beyin takıldıktan sonra bir problemin kalmayacağına garanti verdiler enjektörlerim ve beyin değişti sarsıntı kesildi, rolantide silkeleme kesildi düşük rolanti kesildi yüksek devirde boğulma sona erdi anlayacağınız benzinden bi farkı kalmadı şimdi huzurlu ve mutluyum bu adamların tek sorunu zamanında yeterli ar-ge çalışması yapmadan cumburlop hemen piyasaya yetişmek için bazı hatalı beyinleri ortaya çıkarmaları. yoksa yerli yedek parça problemi hiç yok ve ucuz ama işte bazı aksilikler çıkmıyo değil bu yanlışlıklarının hatasını şu ana kadar gaz taktıkları arabaların hepsinin gazını yenileyerek büyük para ve reklam kaybına neden oluyorlar zaten ülkemizde voltran denince insanda bir ilkilme oluyor bari düzgün bişeyler yapsalarda bu imajlarını düzeltseler ama en azında diğerlerinden yarı yarıya daha ucuz sorunum kalmadı keşke hiç olmasaydı keşke bende herkese voltran taktırın rahat edin diyebilseydim ama benim rahat etmem 6 ayımı buldu
Aracınızın benzinde bir sorunu yokmuş gibi görüne bilir ama bence aracınızda buji kablosu sorunu
var bize gelen arızalarda ya buji yada buji kablosunda arıza cıkıyor bunu çok yaşıyoruz
bazen araç servisteki bilgisayar kontrollerinde dahi birşey cıkmıya biliyor araç sahipleri
yoksa randıman alamassınız ben servisimde 6 ceşit sıralı gas takıyorum hepside italyan marka
hiçbir sorun yaşamıyoruz tabi araçta bir sorun yoksa endiksiyon bobininde oksitlenme olup oladığı
nıda kontroledin yani sizin aracınızda muhakkak ateş leme sorunu var yazdıklarıma sakın hadi ya
demeyin deneyin yoksa daha cok servise gider gelirsiniz 10 yıllık teçrübeye kulak verin başına
gelmeyen bilemez yardımcı olabildiysem ne mutlu selamlar HAKAN UYM 0212 5490139
Arkadaşım benimde 2004 model megane II sedan aracım var.ve voltran taktıralı yaklaşık iki yıl oldu,inanın bana servisine abone oldum BOBİN YAKTI değiştirdim,titreme,sarsıntı yolda istoplama halen mevcut,bu sorunu cözen arkadaşları okuyorum sanırım yazılım beni m6 olabilir birde m10 u denemek için servise ugrayacagım umarım bu dertlerim son bulur eger içinizde voltran ın imalat yerinin adresini,fabrikasının irtibat e-mailini bilen varsa lütfen yazsın cünkü oralara kadar uzanmalıyız bence..teşekkürler şimdiden
quote:
Orjinalden alıntı: saltuk bugra
Arkadaşım benimde 2004 model megane II sedan aracım var.ve voltran taktıralı yaklaşık iki yıl oldu,inanın bana servisine abone oldum BOBİN YAKTI değiştirdim,titreme,sarsıntı yolda istoplama halen mevcut,bu sorunu cözen arkadaşları okuyorum sanırım yazılım beni m6 olabilir birde m10 u denemek için servise ugrayacagım umarım bu dertlerim son bulur eger içinizde voltran ın imalat yerinin adresini,fabrikasının irtibat e-mailini bilen varsa lütfen yazsın cünkü oralara kadar uzanmalıyız bence..teşekkürler şimdiden