Bu konuyla ilgili son postumu atıyorum. Beni bilen bilir, bilmeyenler için de 1 sene EA'dan Bilkent-Odtü iibf için hazırlandım fakat sınav anında yaşadığım panik-telaş durumundan dolayı bütün sınavı batırdım dostlar. Bu forumda kendi günlüğümü de açıp sınava kadar neler çalıştığımı vs. gösteriyordum. Gerçekten çok büyük bir hata yaptım sınav anında. Sıkıntı şu ki yaptığım sıralama gerçekten iğrenç ötesi ve benim bununla %99 mezuna bırakmam gerekiyor amma velakin ailem benimle aynı fikirde degil maalesef. Puanımla Mülkiye Maliye-ÇEKO ve Hacettep Econ (Türkçe) geliyor. Ailem gerçekten bir yeri tercih etmemi istiyorlar çünkü bir sene daha dershaneye verecekleri para da onlar için biraz ağır geliyor. Onlara ne kadar dil döksem de Mülkiyenin eskisi gibi olmadığını, Türkce iibf'nin de iyi olmadığını anlatamıyorum. Gerçekten hedefleei ve hayalleri olan birisiyim ve ne yapacağımı bilemiyorum. Sınava tekrar girersem gerçekten iyi bir sıralama yapacağıma da eminim cünkü ben bu sınav için ter döktüm baya. Lütfen beni anlamanızı istiyorum çünkü çok sıkışık bir durumdayım. Tavsiyelerinizi istiyorum < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yardımınızı istiyorum durumum cok vahim
-
-
Dostum ne karar alırsan al yanındayım. Mantıksal bir tavsiye veremem çünkü ailevi problemlere dışarıdan karışılmaz kuraldır bu. Ama manevi olarak DH forumdaşın olarak yanındayım. Bol şanslar umarım istediğin gibi olur
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam dershaneye gitmek zorunda değilsiniz aslında evden de çalışılıyor gayet. Mülkiye ÇEKO iyidir bu arada aslında ama hayalleriniz var haklısınız. Eğer ailenizin dediğini çok fazla takan biriyseniz kırıkla hazırlanmayı ya da bir sene kırığın düzelmesini bekleyip öyle gitmeyi düşünebilirsiniz. Mülkiyenin çok bir ortamı yok o yüzden üniversite ortamına girdim değiştim diyebileceğiniz bir durum da olmaz sanıyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam ankara üniversitesi siyasal bilgiler aslında iyidir.
bence top iibfleri çıkarırsak en iyisi olabilir. ankara ünide politika ve ekonomi diye bir bölüm var,bildiğim kadarıyla bölüm tamamen ingilizce. o bölümü düşünebilirsiniz.
hocam hayır, bölüm çok yeni ve iki disiplinden de yarımşar ders alıyorsunuz ismine ve verdikleri veri bilimine giriş dersine aldanmayın
Geçmiş olsun. İlk olarak hedefinin yüksek olması çok iyi. Aileni ikna edemiyorsan onlara diğerlerinden farklı olarak iibf fakültesindeki bölümlerin kanka olduğunu, %95inin eğitim kalitesinin çok düşük olduğunu, İngilizce gibi ikinci bir dil kullanmadıklarını ve bunun mezun olduktan sonra kişiyi bilene göre geri planda bıraktığını, mezun sayısının aşırı fazla olduğunu, eski ve az bilgiler öğrettiklerini, bilgisayarlı muhasebenin hiç öğretilmediğini söylemen şart.
Yani sen kendimi eğitmek, donatmak için çabalamak isterken ailen seni tembelliğe ittiğini söylemelisin. Zaten konuları halletmişsin, 1 yılda hafif tempo çalışsan istanbuldaki en iyilerine burslu girersin. 22 yaşın altındaysan acele etme bölüm için.
Mezun olunca gereksiz ve eski bilgiye sahip ve dil bilmeyen biri olmak sana iş olarak bir fayda sağlamaz, iş bulsan maaşı hiç tatmin etmez ilk birkaç yıl. İibf bölümlerinin ve bilhassa işletmenin ne kadar mezunu var ve yılda ne kadar mezun veriyor ailenin haberi yok.
Öğretmenlerin daha çok şansı var iş hayatında!
İibf’deki herhangi bir bölüm en iyi üniversitelerde, en iyi profesörlerin ve öğretim görevlilerinin olduğu bölümlerde okunacak bir programdır. Tayyip bey de işletme okudu peki sizce kendisine bir faydası var mı :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Dostum sen potansiyeli olan birisin iğrenç bir sıralama yaptım demişsin.Suan tercih yapıp gitsen bile içinde kalacak bence o yüzden aileyi ikna et dene 1 yıl daha bir yıl göz açıp kapayıncaya kadar bitiyor daha iyi yerlere laik olduğunu düşünüyorum.Egerki çok iyi sıralama yapsaydın ailen deseydiki sana şu bölümü yaz sen o bölümü istemezeydin ben o zaman da yanında olurdum çünkü neden dersen bu hayatı sen yaşayacaksın daha çok ailenin fikirlerini de dinle son kararı sen ver.
Ben sizdeki hevesi yazdığınız cümleden görebiliyorum, ben olsam bir sene daha denerdim.
-
hocam dershaneye gitmeyip her gün kütüphaneye gidebilirsiniz, büyükşehirlerdeyseniz çoğu kütüphanenin wifi hizmeti var artık
-
Oncelikle dershaneye gitmeyerek kendi basina calisacagina ve potansiyelini yansitamadigini bunun da icinde ukte kalabilecegini iyice anlat hayat senin hayatin sonucta ne kadar ailen de olsa hayati sen yasayacaksin ben de hukuk yazmamak icin pederle cok kavga ettim gunun sonunda iyi ki kendi yolumu cizmisim diyorum.
zaten sen bu bilincle ve hevesle eminim ki hacettepe econu da bitirsen cok iyi yerlere gelirsin ama yine de icinde kalmamasi ve okurken huzursuzluk yasamaman adina mezuna kalmak icin elinden ne geliyorsa dene bence asla pes etme ikna edene kadar.
-
hocam ya 22nin 1 üstündeysek..
Kuzey GüneyyoutubeKanala abone olmak için tıklayın: https://bit.ly/31xLPbZ Efsane Sahneleri izlemek için: https://www.youtube.com/playlist?list=PLfQotdmGfCtyQwS1DPBANkNy7TqyULjwm Full Bölümleri İzlemek İçin: https://www.youtube.com/playlist?list=PLfQotdmGfCty3w2e8CHPspq1FWNQcrHMa “Kuzey Güney”; yolları ayrı, hedefleri farklı, hedeflerine ulaşmak için izledikleri yöntemleri farklı, zıt karakterlere sahip, tek ortak noktaları aşkları Cemre olan, iki kardeşin hayatta var olabilmek için verdikleri zorlu mücadelenin hikayesini anlatıyor. Kanala abone olmak için tıklayın: https://bit.ly/31xLPbZ #kuzeygüney #kanald #kıvançtatlıtuğ #buğragülsoy #badeişçil #öykükarayel #merveboluğurhttps://www.youtube.com/shorts/v2JKk_BsJgY?si=QuNHQyzWoy0h833y
dershaneden vazgeçip, 1 sene minimum maliyetle hazırlanıp (kendi imkanlarınla mümkün mertebe maksimize edip) hazırlanmana çok karşı çıkmazlar diye düşünüyorum. kaç doğumlusunuz bu arada?
-
Şu mezuna kalmak lafını kim çıkardı merak ediyorum haybeye stress yükleme insanlara başka bi amacı yok , önündeki hayata baktığın zaman 1 senenin hiçbir önemi yok , ailenin ne dediğine boşver sen kendi potansiyeline güveniyorsan ikinci defa gir dersane şart değil kendinde çalışabilrsin , ilk sınavda sıçıp batıran yeğenim şuan odtü de okuyor , ben çok kötü bir sınav geçirdim daha iyisini yapabilrim dedi ve yaptı sende yapabilirsin.
Seçenekler arasında Hacettepe markası iyi duruyor ama mezunken de ille dershane şart değil hocam YouTube çok gelişti sanal dershane oldu
Hocam mezuna kalman en mantiklisi ama aileyi ikna etmekte önemli. Çoğu aile üniversiteyi 4-5-6 yıl olarak okunacak yer olarak görüyor. Cogunlugu bu tercihin hayatinizi belirleyecek karar oldugunu bilmiyor çünkü boyle bir tercih hakki coguna sunulmadi.
Kanka bence artık dershane gereksiz özellikle mezuna kalmış öğrenciler için, sen kendini disiplin edemem diye korkuyorsan bir dershaneye deneme ve kütüphanesi için kaydolabilirsin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eyw hocam çok sağolun. Şu sınav sürecinde bana en bastan destek olan bu forum oldu. Cok tesekkür ederim
Hocam dershaneye gitmek zorunda olmadığımı da biliyorum. Sadece gider deneme kulübüne kaydolur öyle çalişırım diyordum ama ailem ona da sıcak bakmıyor. Dershanenin illa ki gerekli olduğunu saniyorlar. Bir sene daha bekleyim daha sonra çalışmak benim için zor olacak o yüzden o seçenegi eledim. Tesekkürlee
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Hocam dershaneye gitmek zorunda değilsiniz aslında evden de çalışılıyor gayet. Mülkiye ÇEKO iyidir bu arada aslında ama hayalleriniz var haklısınız. Eğer ailenizin dediğini çok fazla takan biriyseniz kırıkla hazırlanmayı ya da bir sene kırığın düzelmesini bekleyip öyle gitmeyi düşünebilirsiniz. Mülkiyenin çok bir ortamı yok o yüzden üniversite ortamına girdim değiştim diyebileceğiniz bir durum da olmaz sanıyorum
|
Dostum ne karar alırsan al yanındayım. Mantıksal bir tavsiye veremem çünkü ailevi problemlere dışarıdan karışılmaz kuraldır bu. Ama manevi olarak DH forumdaşın olarak yanındayım. Bol şanslar umarım istediğin gibi olur
|
Benzer içerikler
- bilgi sarmal tyt türkçe deneme cevap anahtarı
- tıp mı hukuk mu testi
- sobotta pdf telegram
- vip fizik pdf indir
- iktisat okumak mantıklı mı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X