< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Televole -- 10 Aralık 2015; 17:04:51 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Televole -- 10 Aralık 2015; 17:04:51 > |
Güncel : Şaka bi yana arkadaşlar ; çatı arasında eski pentium III laptopumu buldum . Açıp bi bakayım dedim , mozilla dan donanımhabere girince otomatik eski şifresini unuttuğum hesabıma girdi . Şaşırdım !
Bi bakayım dedim en son hangi konular açmışım falan bu konu geldi önüme . ![]() Madalya istiyom haberiniz olsun ![]() Bu arada evliyim 3 yaşında bi evladım var hanım görmesin ben bu laptopu kapatıyom . ![]() |
Oha bu kadar sükse yapacağını bilmiyodum bu konunun . Çok soru gelmiş nası buldun nası ettin diye de onu cevaplamak için girdim konuya . Biriniz "Allahsız" falan demiş damarıma dokundu yani .
Ha bu arada şifre konusunda vallah billah tallah doğruyu diyom , bilmiyom belki mozilladan olabilir . O zamanları krom yoktu firefox kullanırdık . Açıkçası şifreyi edinmek için de pek uğraşmak istemiyom bazıları demiş ya onu kolayca elde edebilirsin diye falan neyse ; Hanımla 2007'nin başında tanıştık . Yok ben görücü usulu evlenmedim . Ben bu işi tamamen Allah'ın takdirine bağlıyom . Çok canım sıkılıyordu o zamanlar . Adsl olayı yeni yerleşmişti tr ye . Rapidshare tarzı indirme yaygın değildi . Emule diye bi program vardı(hala var ama ölü sayılır kimse girmiyor artık) . E2dk platformundan genelde film müzik iso indirmeleri yapabileceğiniz bi yazılımdı . Bu programın bi de chat bölümü vardı . Program görünüşte çok karmaşık , 100 çeşit butonu olan bi yazılım gibi görünüyordu . Aslında çok basitti sadece 2-3 butonu kullanıyordunuz . Ama öncesinde bazı ayarlar yapmanız gerekiyordu . Bu yüzden insanların kafası karışmasın diye kocaman bi "CHAT" butonu vardı yardım alabileceğiniz . Her dilde kanalı vardı . Yazılıma Türkiyeden girerseniz direkt Türk kanalına bağlanıyordu . Tabi isterseniz diğer kanallara da girebilirsiniz neyse ; burda insanlar birbirine soru soruyordu ya da sırf muhabbet olsun diye giren bile vardı . Ben bikaç film indirdikten sonra burdaki chat çok hoşuma gitmişti kanalın müdavimi oldum . Huysuz bir yönetici vardı kulakları çınlasın nicki de "Kwonmusti" mi neydi . Birbirimizle az buz uğraşmadık onlan . Ben bi ara herşeyi bıraktım günde 4-5 saat (geceleri) burda takılıyordum artık indirme falan da yapmıyordum sadece chat . Milleti güldürmekten çatlatıyordum . Bazen sinir ediyordum kwon abi beni kickliyordu , bazen banlıyordu bir günlüğüne falan . Derken günün birinde benim hatun geldi . Kız hayatında o gün ilk defa internete girmiş bi de !!! Allahın işi bu işte bence neyse ; O gün kendisine Rotterdamdaki evlerinde ilk defa bilgisayar alınmış ve eve internet bağlantısı yapılmış ( Kız Türk ama Hollanda doğumlu çifte vatandaş) . Mp3 nasıl indiririm diye sormuş Abisine o da bu programı kur herşeyi bulursun demiş . Program karışık gelince chat'e giriyor . Muhabbetleri görünce bırakıyor mp3'ü falan sadece konuşmaları takip ediyor ve ara sıra dahil oluyordu . Kanal felaketti o zaman bi bilseniz "Cem yılmaz" falan hikaye yani . Bel altı veya küfür yoktu ; yoksa Kwonmusti size gol atıyordu ![]() Aslen kayserililer . Her yaz geliyorlarmış kayseriye , 2008 yazında kayseriye gelmem için yalvardı bana . O yaz abisini evlendirdiler . Ben gitmedim artık ego mu dersiniz yoksa özgüven eksikliği mi nedir . "Olsun gelecek seneye inşallah" dedi bana kırılmamış gibi yaptı ama günlerce ağladığını bana evlendikten sonra söyledi . Allah belamı versin 1 sene gitti öyle . 2009 yazında cesaretimi topladım ve kayseriye gittim . Ilk buluşma da ben çok heyecanlıydım bi de o zamanları şişkoydum . Ne maceraydı ama kayseride her gün otel arıyordum hiç akrabam falan da yok orada çünkü kastamonuluyum . 2 hafta hergün buluştuk . Sürekli yer değiştiriyorduk "akrabam görmesin" diye endişeliydi . Sonra ben giderken artık dayanamadım elinden tutup elinin üstünü öptüm ve seni seviyorum dedim . O da ağladı "Hele şükür" dedi gülerek ve omzuma vurdu sonra da yavaşça tokat attı "git başımdan" diyerek ve gülerek . Benim hatunun seni seviyorum demesidir bu . Gitmelerine 2 gün vardı o yüzden isteme işi gelecek seneye kaldı . Sadece Annesi ve ablası biliyordu benlen görüştüğünü ve ben kızın hayatındaki ilk ve tek kişiydim o güne kadar . 2010 yazında geldiler . Ben de spora gitmiştim o sene full . Tam 15 kilo verdim ve 88 kiloya düştüm . Hatun beni görünce inanamadı . Var ya laf aramızda hatun bilmiyo asıl ona iyi görünmek için değil de daha çok gayınpederin gözüne girmek için uğraşmıştım ![]() Gayınpeder tam bir osmanlı ağası . Filmlik örnek yani . Kendi babam sizlere ömür çocukken kaybettik sadece annem ve kızkardeşimle gitmiştik . Istanbuldan 750 km araba kullandım . O biçim hediye aldık , çiçek zart zurt . Hatun uyarmıştı ama "yok artık ciddi değildir herhalde" diye kaale almamıştım . Gerçi kapıdan içeri girerken peder öyle bir yanağımdan öpmüştüki "tmm bu iş oldu sorun yok" demiştim içimden . Adam tutturdu benden size kız yok diye . Annem ne diyeceğini şaşırdı . Ben mosmor oldum . Hatun hiçbişey diyemiyo . Kızkardeşim gıcık oldu . Evden çıktık o biçim . Sonra hatun telefonla aradı siz yarın tekrar gelin diye . Annem benim sırtıma vuruyo beni istanbullardan bunun için mi getirdin diye . Otal aradık o gün . Çünkü hesapta bu yoktu . Neyse yarısı gün tekrar geliyoruz bu sefer apartmanın içinden kovuyo bizi adam . Meğerse adamın böyle bi huyu varmış . Benim hatunun 2 ablası var kendinden büyük . Onlara neler yapmamışki ... Mesela Ortanca bacanak eve 7 defa gelmiş anası ve babasıylan . Artık ablası "baba ben bu çocukla evlenmek istiyorum yeter nolur izin ver" deyince iş oluvermiş . Babalarına çok saygıları var , rızasını almak istiyorlar . Annem çok onurludur ; "bu ne ya böyle" diye bana rest çekti ve "bu kızla evlenmiyeceksin" dedi yoksa hakkımı helal etmem dedi . Bilirsiniz bu kız isteme işleri genelde formalite icabı yapılır . Gençler halletiyse gerisi teferruattır ama yok bizim kayınpeder osamanlı filmi çektirdi bize . Biz istanbula yola koyulduk . Benim hatun tabi kahroldu . Babasına bi kere olsun karşı gelmemiş şimdiye kadar . Hollandaya gidinceye kadar ve hollandada bayağı bi tartışmışlar 1 ay kadar . Adam meğerse kızını vereceği kişiyi bile belirlemiş köylerinden . Ben istanbula gelince annemleri bırakıp takrar kayseriye gittim bu sefer uçaklan yanlız tek . Orda bi de araba kiraladım . Adamın karşısına dikildim camiye gitmeden parkın önünde yakaladım . "Efendim gelin sizlen şu banka oturalım" dedim . Bak ben senin kızını çok seviyorum ona gözüm gibi bakacam dedim . Benim derdim hollandaya gitmek falan değil , kızını sevdiğim için artık bana emanet etmeni istiyorum dedim . Adam "ben onu yeğenim Muhammetle sözleyecektim" deyince ben duvar oldum . Hatuna telefondan söyleyince o daha başka bi duvar oldu çünkü kızın haberi bile yok . Neyse dedim . "Efendim bakın gelecek sene yine gelecem ve sizden saygımı esirgemeyerek adeti yerine getirecem" dedim . O da "iyi gel bakalım ama işini gücünü bırakacaksın buralarda" dedi bana . "Ben kızımı Türkiyede yetim bırakmam ! Ya gelirsin hollandaya yanı başımda durursunuz ya da kendi yoluna gidersin" dedi . Ben hazine müsteşarlığında istatistik mühendisiydim , daha gireli 3 sene olmuştu . A grubu memurluk . Bu laftan sonra ne yapacağımı bilemedim döndüm istanbula . Benim hatun razıydı istanbula gelmeye . Işini , ailesini , arkadaşlarını herşeyini bırakmaya hazırdı . Ben istifa etmeye hazırlanıyordum Annem kıyameti kopardı . Sonra diyanet kanalıylan Rotterdamdaki her gün gittiği camideki hocayı ayarladık(Babam diyanet başmüfettişiydi eskiden) . Hoca 1 ay konuştu hergün benim kayınbabaylan . Bulmuşun pırıl pırıl çocuğu sen napıyon be hacım diye diye kayınpederi yola getirdik . 2011'de yazın evlendik . Bi düğün kayseri bi düğün de istanbulda yapıldı . Erdik muradımıza kısacası . Yalnız kpeder biz evlendikten 3 ay sonra hakkın rahmetine kavuştu . 2012 de nurtopu gibi Ali'm dünyaya geldi .(babamın adı Aliydi) Şu anda 3 yaşında . Maalesef dedesiz büyüyecek ama babannesi de annanesi de hayatta . Bakın ben üniversitedeyken kız mı yoktu dolu .... Ama eski tip kızları göremiyordum ben .(Kimsenin günahını almayayım şimdikiler nasıldır bilemem) Ben de şöyle bi takıntı vardı ; bi kızla görüşeceksem onlan evlenecektim başka yolu yok !!! Deneme yanılma olmaz bu işte . Adam öldürmekten farkı yok bana sorarsanız . Onur , gurur , tazelik ve dürüstlük . Asıl önemli şeyler bunlar . Internetten tanıştık evet ama ne o bu amaçla girdi internete ne de ben o amaçla girmiştim . Neyse benim parmaklar yoruldu darısı sizin başınıza . |
Seneler sonra 3yaşında ki oğlan büyür ve laptopu bulur.
laptopu açar konuya girer way be peder beye bak ne haltlar karıştırmış demez mi ![]() |
Televole gider arkadaşlar iyi geceler ,
Gülmek ve şaşırmak hayattaki en güzel şey bu işte Hepinize kolay gelsin |
Adam geçmişten gelmiş efsane
![]() |
Nasıl buldun hanımını hocam ondan bahset hele yahu
|
Bakarlar niye bakmasınlar. Çocuğun bile olmuş
![]() |
Madalaya istiyom madalya
![]() |
|
|