Şimdi Ara

!!! YAŞLILARI ACİLEN İZOLE ETMEK GEREKİYOR !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bakın şaka değil cidden söylüyorum ! Bence şimdiden yaşlı anne , baba , nine ve dedelerinizle helalleşin ! Son 3 günde İtalya'da 1000 kişiden fazla insan öldü . Hepsi de moruk ! Bizde vaka sayısı 100 oldu . Koptu bu iş .
    Mesela sağlıklı 60larında veya 70lerinde anne babanız veya büyükanne-babanız var diyelim . Onları bir eve kapatıcaksınız . Kaliteli ve yeni bir klima olacak evde . Bütün pencereler ve kapılar tamamen dışardan izole edilmiş olacak . İhtiyaçlarını bir pakette kapının önüne bırakacaksınız . Onlar aynı hastanedeki hemşire ve doktorların giydiği gibi tulum ve maskeleri takınarak kapının önünden o paketi alacaklar . İçerde dezenfektandan geçirdikten sonra açıp ihtiyaçlarını giderecekler . Şu anda tek çare bu ! İngiltere kraliçesi ve oğlu prens Charles tam 51 saattir havada özel bir jette uçuruluyor biliyor musunuz !?
    50 yaş altında risk yok gibi . Zatürre oluyoruz ama yeniyoruz . 50-60 arası yoğun bakıma düşüyor ama destek sayseyinde çoğu kurtuluyor . Ölüm oranı %5 . Amma velakin işte 60 yaş üstü ölüm oranı %44 !!!
    Bizler hasta olup iyileştikten sonra vücudumuzda virüs kalmıyor korkmayın . Bu iş geçinceye kadar yaşlıları izole edersek kurtulurlar .
    Ben şahsen mesela annemi kastamonu'daki köyümüze götürmeyi düşünüyorum . Tamamen izole bir köy, herkes İstanbul'da . Yazdan yaza gidiyoruz . Mis gibi yeni evimiz var . Her türlü alet var .Odun bol . Yaksın otursun .
    Allah yardımcımız olsun !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Televole -- 18 Mart 2020; 3:4:32 >

• Bence yararlı bilgiler var bu konuda
  • yaşlılar kendilerini izole etmiyor ki... bankacı arkadaşım var, organ nakli olmuş yaşlı kadın kalabalık banka şubesine gelmiş vadesiz hesabına 50 usd yatirmak için bekliyor, diyor. otobüsler, dolmuşlar, marketler hep yaşlı dolu. aman oturalım, kalabalığa karışmayalım demiyorlar.
  • Dün bankaya gitmem gerekti. Yaşlı insanlar gelip emekli maaşını bankaya alma derdinde. Adamlar 5 5 alıyor içeri, ısrarla emekli maaşı derdindeler
  • Gecen gun isim sebebiyle arkadasimin yanina gittim. Gitmez gormez olaydim. Kapidan iceri zor girdim. Abartmiyorum. Arkadasa sordum bu kalabalik ne alaka, ilk basta millet panikten para cekmeye geldi sandim. Oysaki cogunlugu yasli olan grubun buyuk kismi banka promosyonu icin gelmis. sadece hesap cuzdani bile isletmye gelen bile varmis, hesap hareketi yatan maas, odenen 2-3 fatura cekilen paradan ibaret, ustune ustluk 3 gun sonra emekli maasi yatinca buseferde maasi cekmek icin gelecekmis. arkadasimin bolumu farkli pek musterisi yok, o na bile ben oradayken absurt islemler icin gelen 1-2 kisi oldu. Giseye gelenleri hayal bile edemiyorum. Hani icerde sozlestigim arkadasim ve azda olsa onemli bi isin olmasa iceriyi gordugumde kapidan girmezdin bile.
  • anama vekaletini ver maaşını ben alam dedim
    yemezler yavyum dedi
  • Televole T kullanıcısına yanıt
    Kastamonunun neresi hocam? Burada öyle izole bir yer kalmadı
  • Seffaf folyoya mi saralim ne yapalim?
  • Komik diyi mi etrafından birisi ölsün de gör bakalım .
  • Yaşlara gruplandırmak çok saçma.

Salgından bahsediyoruz.Ülkeyi izole etmek gerekiyor.
  • Yaşlılar evde kalmıyor belli, kendi kendini bitirecekler.
    Salgın çıkalı ne kadar oldu, ülkede daha olay yeni patlamışken önlem almak için uğraşacaklarına daha beter geziyorlar.
    Bizim ailede genç olanlar hep grip atlattı, hâlâ grip olan var, yaşlılar bayağı tehlikede ama farkında değil...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.