Şimdi Ara

Mağduriyet giderildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LiveStorm-TR -- 8 Ekim 2024; 14:20:40 >

• Arkadaşlar 20 yıllık asansör ustasıyım 35 yaşındayım elektronik otomasyon mekanik programlama hepsine hakimim.Ve bana 40 bin tl maaş veriyorlar.
    Ben her ay şirketime montaj ve onarımdan milyon milyon para kazandırıyorum.Arıza gelirse haftanın ve günün her saati kalkıp gidiyorum mesai yok.
    Ve ben sizin kölelik düzeninizi ret ediyorum arkadaş.Sizler benim özene bezene yaptığım içine bozuk parayı dik koyup kat kat gezdiği halde düşmeyecek derecede konforlu asla üşenmeyip bütün güvenlik komponentlerini nizami aktif ettiğim kalem gibi yaptığım ünitelerde yolculuk yapmayı hak etmiyorsunuz .
    Sizler bakkal müteahhitlerin yaptığı depreme dayanıksız (çelik dübel dahi tutmayan) işi bilmeyen yabancılara ucuz olsun diye usta olmayanların yaptığı ölüm makinalarına binmeye hak ediyorsunuz çünkü bunu siz istiyorsunuz.
    Ben utanarak söylüyorum ki yurtdışından aldığım iş teklifini kabul edip ailemle birlikte gideceğim.Yemin ediyorum içim parçalanıyor gözlerim doluyor.Ben ustalığımdan ve tecrübemden be yazık ki benim halkım faydalanamıyacak ve bende gidip gurbette hiç tanımadığım bilmediğim insanlara güvenli işler çıkaracağım çünkü bana burda kendi vatanımda kimse değer vermedi benim gerçeğim bu.

Birde utanmaz gibi sticker yapıştırmışlar.

Vallahi bu ülkenin bu iş bilmez yordam bilmez insanlarının yaptığı işlerinin bedelini kim ne zaman nasıl ödetecek merakla bekliyorum.

Şu sorunun bir bedeli olmalı. Öyle bir yasa olmalı ki firma yeni karavanı bedavaya vermeli. Vermeli ki bir sonraki işlerinde hem bu şahıs hem de başkaları salla pati iş yapmaya korksun.

Türkiye Kamp ve Karavan Grubu facebook grubuna yaz. Bir çok alıcı vs takip ettiği için orada iyi etkileşim oluyor. Bu iplemeyen firmalar oraya yazılınca hemen ilgiliyiz kusura bakmayın vs moduna geçiyorlar.

Karavan işine yeterliliği olmayan çok firma girdi. Ben tek fotoğrafta bile bir karavanın iş yapmayacağını görüyorum. Ev mutfağı yapar gibi karavan yapıyorlar. Tiny house ama tekerlekli yol şartlarına dayanamayacak özellikte tek avantajı ucuz olması ama parayla rezil ediyorlar karavanın peşinde koşuyorsun o usta bu usta...
  • Türkiye Kamp ve Karavan Grubu facebook grubuna yaz. Bir çok alıcı vs takip ettiği için orada iyi etkileşim oluyor. Bu iplemeyen firmalar oraya yazılınca hemen ilgiliyiz kusura bakmayın vs moduna geçiyorlar.

Karavan işine yeterliliği olmayan çok firma girdi. Ben tek fotoğrafta bile bir karavanın iş yapmayacağını görüyorum. Ev mutfağı yapar gibi karavan yapıyorlar. Tiny house ama tekerlekli yol şartlarına dayanamayacak özellikte tek avantajı ucuz olması ama parayla rezil ediyorlar karavanın peşinde koşuyorsun o usta bu usta...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde utanmaz gibi sticker yapıştırmışlar.

Vallahi bu ülkenin bu iş bilmez yordam bilmez insanlarının yaptığı işlerinin bedelini kim ne zaman nasıl ödetecek merakla bekliyorum.

Şu sorunun bir bedeli olmalı. Öyle bir yasa olmalı ki firma yeni karavanı bedavaya vermeli. Vermeli ki bir sonraki işlerinde hem bu şahıs hem de başkaları salla pati iş yapmaya korksun.

• hap yap para kap. ülkenin genetiği böyle . karavandan kazanır onunla ev alır arsa alır emlağa geçer.

• ben TRde herhangi bi meslekte işini düzgün yapana rastlamadım. hep 2-3 seferde tamamlıyorsun. çok garip.

• Böyle imalatçılar ve çökme karavancılar yüzünden 750 kg altı O1 sınıfı çekme karavanlara muayene zorunluluğu geliyor

• nk061 kullanıcısına yanıt

Aynen adamlar kabak gibi kendilerini ifşa etmiş, bence karavan sahibi arkadaş sorunu çözdükten sonra bunun faturasını alıp bu firmaya falan ödetecek şekilde veya başka bir şekilde dava açmalı. Ha nereye varır ne çıkar, bi halt olur mu bilemem ama bence açmalı... Ellerine tebligat gitmesi bile sinir bozmak için birebir.

Kesinlikle katılıyorum diğer cümlelerinize de, bu durum artık o kadar bıkkınlık verdi ki, gerçekten inanılmaz.

Geçenlerde aynı şeyi söyledim, öyle bir yasa olmalı ki, meslekleri ilgilendirir birebir şekilde böyle, o konuyla ilgili her şeyi elinden alır şekilde...

- Örneğin otobüs şoförü suç mu işledi, mallığı yüzünden ölümlü kazaya mı karıştı, bir daha tekerlekli hiç bir şey kullanamayacak, market arabası bile süremezsin kardeşim diyeceksin.

- Kargocu kargoyu mu kırdı, bilmemne mi yaptı, sen bir daha en ufak bir şeyi taşıyarak, cebinde bile bir yere götüremezsin kardeşim diyeceksin.

- İşte atıyorum düğün konvoyu ile E5 mi kapattın, araçlar 5 yıl trafikten men, düğün iptal, 5 sene de gün vermiyoruz kardeşim.

- Gıda bilmemne firman var, hile hurda mı yaptın, üçkağıt mı yaptın, bir daha simit bile satamazsın kardeşim.

- Karavanı böyle sallamasyon mu yaptın, dediğiniz gibi, baştan yapacaksın kardeşim onu, tamirat değil. Birileri de onay verecek işlemin sonunda, evet böyle böyle, onaylandı diye...

Bakalım o zaman bu iş bilmezler neler yapıyor bi tekrar görelim, izleyelim hep beraber.

Ama bunu yapacak delikanlı nerede, önce onu da bi görmek isteriz.

• Arkadaşlar 20 yıllık asansör ustasıyım 35 yaşındayım elektronik otomasyon mekanik programlama hepsine hakimim.Ve bana 40 bin tl maaş veriyorlar.
    Ben her ay şirketime montaj ve onarımdan milyon milyon para kazandırıyorum.Arıza gelirse haftanın ve günün her saati kalkıp gidiyorum mesai yok.
    Ve ben sizin kölelik düzeninizi ret ediyorum arkadaş.Sizler benim özene bezene yaptığım içine bozuk parayı dik koyup kat kat gezdiği halde düşmeyecek derecede konforlu asla üşenmeyip bütün güvenlik komponentlerini nizami aktif ettiğim kalem gibi yaptığım ünitelerde yolculuk yapmayı hak etmiyorsunuz .
    Sizler bakkal müteahhitlerin yaptığı depreme dayanıksız (çelik dübel dahi tutmayan) işi bilmeyen yabancılara ucuz olsun diye usta olmayanların yaptığı ölüm makinalarına binmeye hak ediyorsunuz çünkü bunu siz istiyorsunuz.
    Ben utanarak söylüyorum ki yurtdışından aldığım iş teklifini kabul edip ailemle birlikte gideceğim.Yemin ediyorum içim parçalanıyor gözlerim doluyor.Ben ustalığımdan ve tecrübemden be yazık ki benim halkım faydalanamıyacak ve bende gidip gurbette hiç tanımadığım bilmediğim insanlara güvenli işler çıkaracağım çünkü bana burda kendi vatanımda kimse değer vermedi benim gerçeğim bu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Ormanci kullanıcısına yanıt

Bahsettiğiniz çözümler demokratik ülkelerde geçerli olur ancak, çoğu firma çekme karavanlara 750 kg ruhsatı almak için mobilya vs gibi ekipmanları takmadan ruhsat alıyor, piyasadaki çoğu 750 karavan bitmiş hali ile çıksın kantara 750 kg den fazla gelir.

Bunun temel nedeni hafif ve dayanıklı malzemenin pahalı olması, bu nedenden dolayı muadil ama ağır olan ürüne yönelme, işçilik zaten allaha emanet. Adamların döşediği lambri bile plastik ama en dandiğinden, güneş altında kalınca tavan bombeleniyor.

1 ay süreli bir karavan maceram oldu, sattım kurtuldum. Arkadaşım almanyadan bir karavanla geldi çekme 10 metre aklım çıktı. Resmen 2+1 ev, işçilik, malzeme kalitesi, detaylar uçuyor resmen.

• ajapai kullanıcısına yanıt
    40 bin TL mi?

Firmaya bu paraya çalışmam güle güle demek için çok geç kalmışsın
    Etraftaki şehirlerle görüştün mü,70 80 binden aşağı maaş almaman lazım senin,altında şirket aracı ve ticketla beraber
    O parayı vermiyorlarsa samimi söylüyorum 5 dakika durduğun kabahat

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

Hangi ülkede yaşıyorsunuz ?

• nk28 kullanıcısına yanıt

Gayet de Adana'da yaşıyorum

• en1gma kullanıcısına yanıt

Enteresan.  

• nk28 kullanıcısına yanıt

Değil,ticaretle uğraşmayan forumdaki vatandaşların el emeği maaşlarının durumundan haberi yok sadece.

Bir çoğu da hesap makinesi kullanmayı bilmiyor

Standart İşçi yevmiyesi aylıga vurunca 30 bin TL yi geçiyor arkadaşım.

Sanayide ortalama bir ustanın aylığı 60 70 bin TL

• Mağduriyetinizi nasıl giderdiler ? Merak ettim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.