< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yingyangtwinz -- 30 Nisan 2020; 21:29:32 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yingyangtwinz -- 30 Nisan 2020; 21:29:32 > |
www.amazon.com.tr üzerinden Amazon satıcısına ait ürünleri tercih ediyorum, TR'de olan çoğu firmadan kolay kolay bir şey almıyorum, rezillik diz boyu maalesef.
İmla. |
kısaca özet geçiyorum;
amazon.de sitesinden monitör almıştım 3-4 yıl önce. 1 adet ölü piksel çıktı. 1 adet. ben aramadım. sitelerine giriyorsunuz beni ara diye bir düğme var. basıyorsun. 10 saniye sonra telefon çalıyor. telefon çaldı. açtım. tek cümlem "monitör aldım 1 adet ölü piksel var". cevap "hemen geri gönderin lütfen, kargo ücretini ödeyin, dekontunu atın, size çek olarak yükleyeceğiz". bitti. bitti lan bitti. ama bu ülkede halkın yanında bir iktidar yok. adalet yok. klavye almış adamın iadesine gelene kadar insanlar ölüyor hak aranamıyor. o yüzden. ya herro ya merro... |
Monitör 1000 tl olunca sağı solu dökülmesi mi lazım? Başka bir siteden gamepower monitör sipariş ettim sistem toplarken kocaman yazmışlar samsung panel ölü piksel garantisi diye ürün geldi bi açtım 3 tane ölü piksel var. Kendileri ölü piksel garantisi diye ürün satıyor arayıp ne yapacağım dedim gönderin servis bakacak diyor. Ne servisi dedim prosedür böyle diyor. 2 haftada zor paramı aldım bir daha da bulaşmadım. Velhasıl monitör 500 lira da olsa saçma sapan problemleri varsa belirtilerek satılacak. Oraya yazsın ölü piksel var diye eyvallah. Ama sorunsuz ürün diye satarsa ona esnaflık değil dolandırıcılık denir
|
Ben şunu anladım ağa bu tür siteler hep sıkıntılı,bu tedarikçilerden alışveriş yapılmaz.Belki mağzaşarın ve tedarikçilerin arasındaki fiyat farkı yüzünden bütçelerimiz sıkıntılı ucuza yöneliyoruz.Bunların hepsi çer çöp arkadaş ben bile akıllanmadım ki bütçe para meselesi ne yapıcaz 5 10 tl artırabilirmiyiz hesabı zaten diğer fiyat farkı adam ben sana gizmet veriyorum diye alıyor.Kingstın ram aldım hepsibuarada tedarikçi üzerinden baya fiyat farkı vardı.Ram bozuk çıktı Diğer ram sağlam olduğu için anlamadım velasıl orayı araştır buraya araştır şükür ankarada ki distiribütörü buldum kargo gidş prası cepten çıktı.Hallettim birdaha töbeee,logitec ses sitemi aldım daha yeni buda tedarikçi kargo geldi logitec etiketi yok açma kısmında en sinir olduğum şey siteye yazsana kardeşim bilelim parasını ödediğim ürünün neden etiketi sökülmüş teslim almadım.Velasıl kelam bunların indirim olayı yğzğnden defalarca forumda konu açılıyor.Bunlar bıkmadı,bizde almaktan bıkmadık.Mağzalarsa da sıkıntı oluyor ama bu hataların çoğu bizde de var.Servis raporu getir alayım diyor.Adamda haklı ğrünü alıp rafa koysa başka arkadaşa gidicek ayıplı mal vatan dan grundig aldım internet üzeri leş gibi görüntü var cayma hakkı dedim.Mağzaya teslim ettim.İade işlemi yapıldı tekrardan aldım.Sonuç olarak ucuz diye atlıyoruz sonra sürünüyoruz.Sağlam ve güvenilir yerden alışveriş yapın.Aldığınız ğrünün arkasında duran kişilerden temin edin.100 tl fazla olsun kafanız rahat etsin.Para kazanılır ama çektiğiniz stresin zararı hayatınızdan çalar birazda tüketici akıllanmalı sizler tercih etmezseniz bunlar batar işini iyi yapn ayakta kalsın SAYGILAR
Edit:Asus cerberus klavye set aldım.Buda tedarikçiydi space tuşu bozuldu takılı kalıyordu.Asus müşteri hizmetlerini aradık.Servis yok dedi aldığınız yerler görüşün değişim yaparlar dedi servis tamir olayı yok dedik köpek gibi süründüm.Ürün geldi tamir etmişşer belli belirsiz ben bile afedersiniz düzüle düzüle öğrendim.Sizler asla tedarikçi boş beleş sitelerle uğraşmayın. |
Gelmeyen siparişin para iadesi için 2 hafta uğraştırmışlardı. Bedava olsa yine bunlardan bir şey almam. adamlar yayıncı yemleyip onların ergen kitlesine hitap etmeye çalışıyorlar.ve bunu da başarıyorlar ki bu kadar sallama iş yapabiliyorlar.
![]() |
iTopyadan sipariş vercektim bu olay beni biraz düşündürttü
|
Yukarıda bir arkadaş güzel yazmış. Herkes mürit olmuş kendine şeyh arıyor. Takip ettiği ve çok sevdiği yayıncı bir yeri veya bir markayı önerdi diye canı pahasına savunacak insanlar var. Yanlış.
Eskiden de firmalar bu çakallıkları yapardı ama arada kendine bir fan kitlesi yaratıp gönüllü savunucu toplardı. Misal Çizgi Elektronik bana büyük bir yanlış yaptığında nereye yazdıysam orada linç edildim hatta küfür eden bile olmuştu. Neymiş efendim Çizgi Elektronik en sorunsuz firmaymış sorun bendeymiş. Niye? Çünkü zamanında adamın alt-orta segment bir ekran kartına sorunsuz değişim/iade çıkardılar diye... Muhteşem firma çünkü o kişinin işini gördü. Peki, benim sorunlu olduğu bariz olan HD5970'e neden değişim çıkmadı? Çünkü o kart o dönemki en pahalı karttı ve iade ederlerse işlerine gelmezdi. O zaman benim hakkım ne olacak? Bana yazık değil miydi? Doğal olarak hakkı yenen 1 kişiye firmanın gönüllü savunucusu 10 kişi çullanınca hata bende oldu. Varmak istediğim nokta şu: Firmalar dediğim gibi eskiden 5 tane kötü iş yaparsa 1 tane de düzgün iş yapar ve gönüllü savunucuları olurdu. Yeni firmalara bakıyorum da her işleri ofsayt olmuş. Zamanında, 2008'lerde 2009'larda bu forum gene canlıydı ve bizler o dönem canı yanan insanları linç etmek yerine firmaların kulağını çekecek işler yapsaydık bugün işletmeler bu kadar rahat davranamazdı. Böyle firmaları görünce hep Gold PC örneğini veririm. Az kişinin ahını almadılar, az kişinin canını yakmadılar. Ama sonunda batan kendileri oldu ve silinip gittiler. |
Adamın alıp sorun yaşadığı klavye zaten Steelseries. Sorun ile ürünün markası ve fiyatının ne alakası var. Satın aldığı yerin ilgilenmemesi ve sorun çıkartması için yakınıyor, üstüne suçlu çıkacak neredeyse.
Ürünün fiyatına göre muamele ne demek ? 1000TL'lik monitör alınca komple sorunlu gelecek ve biz de kabul edeceğiz diye mi alacağız. 1000Tl az para mı. Asgari ücretli adam 2 hafta çalışıyor o paraya. Asus'un 20.000TL'ye sattığı 4K 144Hz IPS monitorü için de ışık sızması, ölü piksel şikayetleri var. O fiyata mükemellin ötesinde olması lazım o zaman. |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezicioyuncu -- 28 Nisan 2020; 0:47:32 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-83A9DEA5A -- 28 Nisan 2020; 1:1:15 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 28 Nisan 2020; 1:28:7 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 28 Nisan 2020; 8:44:37 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuff88 -- 28 Nisan 2020; 9:5:12 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi identic -- 28 Nisan 2020; 13:59:12 > |