Aracı 6 aydır kullanıyorum. Dışarısı 45 derece iken bile uzun yolda da kısa mesafede de 90'ı geçmedi. Sadece bir kez ağustos ayının öğle sıcağında klima açık ve araç dolu iken Amanos Dağlarını tırmanırken kırmızı bölgeye geldi. Onda da klimayı kapatıp aracı rölantide çalıştırınca geri 90'a geldi. Kış mevsiminde 90'ı geçmesi biraz ilginç. Soğutma suyu deposunu kontrol edin. Eksikse tamamlayın. |
YENİ CITROEN C4 - C4X ANA KONU 2021-2025 (470. sayfa)
-
-
Daha önce aynı şeyi söyleyenler olmuştu. Forumu geçmişe doğru aratırsanız bulabilirsiniz -
Konuda bir çok arkadaşta sizinki gibi hararet 90 ın biraz üzerinde görünüyor. Ben de mesela 90 sabit, daha üstüne çıktığını görmedim. Hararet sorunundan ziyade yazılımsal bir sorun mu acaba diye düşünüyorum.
-
Yazılım demislerdi müşavir hocam.Aldigimdan beri 90 in hep biraz üzerinde.Hic altında görmedim daha. -
Birkaç aydır bir şey dikkatimi çekti. Depoyu fullediğimde, eskiden (yazın / sonbahar gibi) 700-800 arası bir şey gösteriyordu menzil.
Son birkaç zamandır ise, 500 civarı gösteriyor. Neden böyle olabilir
-
Mutlaka biliyorsunuzdur ama yine de yazayım, oradaki menzil kullandığınız son 3-5 km deki tüketime göre değişiyor. Dolayısıyla yazın kullanım ve tüketim durumu ile şu an aynı olmayabilir, menzilde o nedenle fark edebilir.
-
Başka açıklaması yok zaten, arabalar normal çalışıyor, hararet yapma gibi bir durum yok ama kimi araçlarda 90c üstünde görünüyorsa ki öyle olduğunu çok kişi söyledi, yazılımsal bir durum olması kuvvetle muhtemel.
-
Dediğim dönemlerde, her hafta neredeyse 200 km yol yapıyordum gidiş geliş olarak. Ondan kaynaklı demek
Eyv hocam
-
Yaz ile kış arasında Yakıt farkı olması normal -
Bunu bende merak ediyordum hiç böyle olduğunu düşünmemiştim doğrusu tesekkurler -
quote:
Orijinalden alıntı: onuryilmaz02Merhaba. Benim de 2024 c4 aracımda vidalardan biri düşmüş. Diğeri de bayağı gevşemişti. 10 mm lokma anahtarla onu sıktım. Bu civatayı nerden bulabilirim. Uzunluğu kaç cm. Takarken pul gerekiyor mu ya da civatanın karşı ucuna somun takılı mı? Sağlam olan civatayı söküp bakacağım ve aynısından alacağım ama geri takarken problem olur diye korkuyorum.Yaşadığım yerde servis yok. Bir civata için 120 km ötedeki servise gitmek istemiyorum. Bu eksik parçayı nasıl temin edebileceğimi söyleyen olursa çok makbule geçer.
Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
-
Neredeki vidadan bahsediyorsunuz tampon mu aanlamadik ki -
Eski mesajı gördüm şimdi. Benim C4 arka difüzor de yerinden çıkmıştı.Arkadan biri tampona vurmuştu muhtemelen ondan.Serviste civatalari takmislardi. -
-
İşte o civatayı almak istiyorum ama nasıl bir şeydir hiç fikrim yok. Standart civata mı yoksa farklı bir şey mi?
-
hocam benim de öyle hatta servise de götürdüm sıkıntı yok dediler
bilemiyorum
-
Motor sıcaklığı %99 göstergeyle örtüşmez. Esasen oldukça değişkenlik gösterir. 80 e düşer 100 e çıkar. Hıza hava sıcaklığına o anki motor devrine göre sürekli bir değişim içindedir. Bu normaldir de. Yazın sıcak havalarda dur kalkta 100 dereceleri çokça geçer.
Göstergelerde bunun bir sorun olarak algılanmasıyla üreticiler sabit değer göstermeye başladılar. Hatta BMW bir ara kaldırdı. Mühim olan bu değerin güvenli sınırın üstüne çıkmaması. O durumda da zaten gösterge sıcaklığı arttırarak kırmızı bölgeye yaklaştırır.
Sıcaklık kırmızı bölgeye yaklaşacak şekilde artmadıysa sorun yok demektir.
-
Hocam o kısmını bende bilemiyorum ben servise götürdüm yaptılar ciktim -
Hocam altta 2 tane cıvata tutuyor. Bendeki aşağı sarkık şeklindeydi. Civatanın tuttuğu delik puldan kurtulmuş genişlemişti. ben geniş pul ve cıvata aldım kendim taktım.
-
hocam bu kısım için geri çağırma kampanyası vardı
sizin 2024 model mi?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X