Şimdi Ara

YENİ CORSA DİZEL ÇALIŞMA DURUMU-yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

benim araç bilgim fazla yok, onun ıcın bılenlere danısmak ıstıyorum.

yeni corsa dizel 90 beygırlıkten aldım, arabadan cok memnunum, cok az yakıyor, 6 ileri vites olmasının da etkısı oldugunu dusunuyorum. Yalnız benım sorum su:

bazı arkadaslarım cesıtlı marka dizel aracı olanlar, turbonun 80-90 bınde problem cıkarmaması ıcın arabayı sabah calıstırırken de uzun bır yoldan gelınce stop ederken de (minimum 30-40 km) 2 dakika civarı rolantıde bekletmen lazım dıyorlar, opele sordum yok oyle bısey dıyorlar ama aklıma da soru ısaretı takılmadı degıl, cunku 80-90 bınde turbo problemı mınımum 1000 YTL tutuyor ve adamlarda bayiye bakıma gelmemı ıster tahmınımce:)

bilen varsa bana yardımcı olabılırse sevınırım.

saygılarımla,

• 40-45 sn uzun yol yaptıktan sonra aracını rölantide bekletmen uzun vadede aracının turbo sisteminde arıza çıkarmamasına kesinlikle katkıda bulunacaktır. niye diye sorarsan turbo sistemini 40-45 sn bekleterek yağlanmasını sağlamış olacaksın bu turbo sistemindeki aşınmaları engelleyecektir
  • sabah çalıştırınca sorun olmaz ama, motoru durdurmadan önce 1dk civarı turboyu devreye sokmaman gerekir, ister aracı durdur, ister evin önüne gelmeden önce boşa at farketmez..

turbo çalışırken içindeki havanın sıkıştırmasıyla ısınıyo, ve bi süre beklemen onun soğumasına yardımcı oluyo, eğer sıcak halde motoru durdurursan o sıcak ve basınçlı hava içinde kalıp pallerine zarar veriyo..

bu arada turbo'nun fiyatı 1800ytl diye biliyorum ben, ben garanti kapsamında değiştirdiğimde kağıtta öyle yazıyodu..
  • tesekkur ederım cevaplar ıcın,

o zaman ben her sabah calıstırmadan ve aksam da (evim sehır dısında oldugundan uzun yol dıyorum) 40-45 sn rolantıde bekleteyım.
  • uzun yol olmasa da..

aracın 1800devirde turboyu aktifleştiriyo, şehiriçinde de uzun süre bu devrin üstünde kullanınca beklemen gerek...

ayrıca sabahları çalıştırmadan rölantide bekleme olayını pek anlamadım..
  • aslına bakarsan ben de anlamadım, zaten problem de arabalardan anlamamamdan kaynaklanıyor, sadece duyumlar ıste, sabahları da calıstırıp hemen basıp gıtme, zarar verırsın motora dıyolar, gercı arabam kapalı parkta, yanı kısın da oyle cok soguk olmuyor
  • bu olay eskiden vardı diye biliyorum, motor ısınmadan arabayı kaldırma falan diyolardı..
    ama yeni araçlarda duymadım, alırken de kullanırken de servis de böyle bişey demedi..

ama sadece şu var, eğer yüksek devirde kullanmayı seviyosan (4000-4500 gibi), çalıştırdıktan sonra bi süre 3000devirin üstüne çıkma, motorun kendini yağlamasına izin ver, yoksa ömrü azalır..

ki genel olarak o devirlere pek çıkılmaz..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fırat tesekkur ederim, dedıklerını dıkkata alıcam
  • bravo açıklama çok iyi eklenecek bişey yok..arkadaşımda turbo rover vardı o bana söylemişti rölanti çalıştırmak turbo sistemde yağlanmayı sağlıyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.