Şimdi Ara

Yeni “çözüm sürecinin” ilk adımı: Diyarbakır anneleri dağıtıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ailelerin, 3 Eylül 2019’da başlattığı evlat nöbeti, 6 yıldır aralıksız devam ediyor. Ancak siyasette yaşanan gelişmelerin ardından Diyarbakır anneleri de dağıtıldı.

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel, bugünkü yazısında annelerin dağıtılmasına, “ABD kızmasın diye Diyarbakır Anneleri’ni küstürdüler” diyerek tepki gösterdi.

İlgili yazı şöyle:

“Tarihi olay 22 Ağustos 2019’da başladı. Diyarbakırlı anne Hacire Akar HDP binasının önündeki betona oturdu ve evladını alana kadar kalkmadı. Kıvılcımı çaktı.

3 Eylül 2019’da yanına başka anneler geldi. HDP’liler annelere önce ağır hakaretler etti. Anneler yılmadı. Bunun üzerine fiili müdahale etmek istediler. Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ‘ezdirmem’ diyerek eylemi sahiplendi. Devlet kararlı durunca annelerin sayısı hızla arttı. Van’dan, Muş’tan, Şırnak’tan, Hakkari’den, İzmir’den Kürt anneleri harekete geçti. Adı geçen şehirlerin merkezlerinde yürüyüşler yapıldı.

Ses Berlin’e kadar ulaştı. Maide anne kızı için PKK’nın en rahat çalışma yaptığı yerlerden biri olan Almanya’da örgüte bayrak açtı.

Annelerin sayısı kısa sürede 377’ye ulaştı. PKK özel önlemler almak zorunda kaldı. Anayasa Mahkemesi’nin yapamadığını Diyarbakırlı Anneler yaptı. HDP Diyarbakır’da sindi. Eylemin yapıldığı HDP binasını boşalttılar, kaçtılar. Bir annenin dik duruşu Türkiye çapında dalgalanma yaratan kitlesel bir eyleme dönüştü.

Daha düne kadar neredeyse tamamı HDP seçmeni olan Kürt anneleri PKK’nın korku duvarını birkaç senede yerle bir etti. Evlatlarımız ABD’nin petrol bekçisi olmaktan kurtulmaya başladı. 55 gencimiz annelerine kavuştu. Annelerin başarısı ülkemizin birliği için mücadele eden herkesi ateşledi.

Diyarbakır annelerine, İstanbul anneleri, Ankara anneleri, Bursa anneleri ve dört bir yandan anneler destek ziyaretine gittiler. Hatta sınırın öbür tarafından Suriye’den anneler de harekete geçti eylem yaptı. Öyle bir iklim oluştu ki şehit anneleri de, evlatlarını PKK’ya kaptırmış acılı annelere sarıldı. Türküyle, Kürdüyle Türk milleti büyük bir millet olduğunu anneler üzerinden gösterdi.

Yoksul Kürt anaları PKK’yı köşeye sıkıştırmışken ve Türkiye çapında psikolojik üstünlüğü ivmelendirmek varken bir anda durum değişti!

AK Parti, Batı’yla ‘uyum’ çizgisine yöneldi. Göğüs göğüse geldiğimiz alanlarda ABD’yi kızdırmama siyaseti benimsendi. Son olarak iç cephe yıkıcısı DEM’e el uzatıldı. Bunun sonucunda ne oldu: Diyarbakır Anneleri’ne şehir dışından katılan anneler memleketlerine gönderildi. Şu anda sadece birkaç anne nöbet çadırında bırakıldı. Diyarbakır Anneleri’ne PKK müdahale edemedi ama ‘Batı’yla uyumcular’ müdahale etti!”

https://www.odatv.com/guncel/yeni-cozum-surecinin-ilk-adimi-diyarbakir-anneleri-dagitildi-120067280

• Nedim Şener denen dalkavuk Bahçeli ve Erdoğan'ın DEM'i yanlamalarına sesini çıkaramamış. Ee ne de olsa maaş alıyor :)

CHP görüşünce PKK, Bahçeli el uzatınca FIRSAT oluyor. Nedim Şener'deki MİDE köpekte bile yok :)

İçeriği iyi okumadıysanız söyleyeyim. "Birkaç anne bırakıldı" diyor. Dön bir daha oku istersen.

Yalakalık yapacağım diye DEM'e yanlıyorsun sen de bakıyorum :))

x (formerly twitter)
    gdh (@gundemedairhs) on X
    https://x.com/gundemedairhs/status/1844740157670576265
  • Bu haber doğruysa hiç şaşırmadım.Zaten bugünlerin geleceği geçen yıl belli olmaya başlamıştı...

• Bu doğruysa çok seri biçimde çözüm süreci 2.0’a giriştiler 1 hafta önce hiçbir emaresi yokken bu kadar hızlı adımlar atmaları ilginç. Herkese şunu hatırlatalım. Normal ülkede savaş zamanı gaza gelen savaş yanlıları barış zamanı linçlenir. Türkiyede ise barış zamanı gaza gelenler savaş zamanı linçlenir terörist görülür zindanlarda çürür. İktidar sınırdan getirdiği teröristlerle halay çekiyor ben kürtçe eğitim olmalı falan desem ne olur ki diye düşünmeyin hayatınız biter. Bunlar apoyu bile salsa 5 sene sonra gelir size terörist der. Birinci barış sürecinin üstünden 10 sene mi ne geçti daha geçen hafta o zaman andımızı eleştirdiği için Haluk Bilginere pkklı diyen video gördüm. 1 senedir askerleri suriyeye yığıp bu zamanlar sınır ötesi operasyon yapılması planlanırken böyle bir dönüşün sebebi ya israille savaşa girecekler yada malum şahsı yeniden aday yapacak anayasa değişikliği için hdpye yaranıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hazır olun terörist övme çalışmaları başladı...

apo güzelleştirme çalışmaları başlar. Ülkedeki güvenlik sorununu ancak apo çözer vb. söylemler gelir malum kitleden

• Halen siyasetten bir şey bekleyen var.
    Geçen gün devlet bahçeli özgür özele geçirdi. 3 5 saat sonra karşılaşınca siyaset icabı sana geçirdim dedi. Özgür özel de olur öyle zaten meslek icabı demeye getirdi.

Dem MHP akparti chp say hepsini bu adamlar hayrına iş yapmıyor. Meslekleri siyaset. Siz burada kokan nefesinize birbirinize söverken bu adamlar meclis lokantasında 10 liraya kuzu pirzolayi beraber aynı masada götürüyor. Tiyatro gibi düşünün ya da sinema gibi izlediklerini gerçek değil.

• ultra milliyetçi takılan troll tayfasının yapacağı tornistanı izlemek keyifli olacak. her önüne gelene ama terörörö diyen tayfa bu sefer de siz barış istemiyorsunuz ayağı yapacaktır. akp ne derse onu yapan ekmeğini bu trollükten kazanan tipler olduğu için bunlardan herhangi bir utanma ya da tutar beklemek mantıksız zaten.

ikinci kesim akpli değilim ama teröre göz açtırmıyorlar usta diye takılan utangaç akpli milliyetçiler var bir de. tek argümanı chp demle beraber diyen kanzi tayfa açıkta kalmış olacak. bu işten onlar zararlı çıkacak gibi, milliyetçi troller out, dem trolleri in.

• kırılanhayaller kullanıcısına yanıt

Zaten son bir yıldır hem sosyal medyada hem de Nevruz gösterilerinde bu övmeler başlamıştı.

PKK şarkıları ile halay çekenlere dokunulmuyordu

PKK kıyafetleri giyerek şehirlerde dolaşanlara 'yöresel kıyafet' deniyor ve dokunulmuyordu

Nevruz gösterilerinde açık terör şovu yapılmasına göz yumuluyordu

Son bir yıldır bunlar iyice ayyuka çıkmıştı ve herkes neden bunlara dokunulmadığını sorguluyordu.

Nedeni son bir haftada anlaşıldı...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Abd gidildi gelindi ve yapılan açıklamalar ortada. Elliki bunu da aklayıp alkışlar

• Çözüm süreci V1 döneminde milliyetçi kesim nispeten düzgün ekonomi için tahammül etmişti geri kalanlarada "denenmemiş yol,analar ağlamasın" lakırtısı ile yutturuldu.

O günden bu güne 10 yıl geçti , köprünün altından da çok sular aktı .

Milliyetçiler ile AKP kavga dövüş halindeyken, şimdi kol kola yürüyorlar , ayakçılarıyla beraber muhalefeti HDP ile suçlayıp , terörle ilişkilendiriyorlardı.

Şimdi ise yeni açılımların ayak sesi geliyor.
    Ciğeri beş para etmez ****olleri ise inlerine çekildi .

HDP ile iş tutmak tavizleri beraberinde getirir. Yerli savunma sanayisi üzerinden milliyetçilik satanlar , yarın HDP kandil sözcülüğüne başlarsa PKK ilk başta ihaları hedef alacak şartlar sunacaktır.

AKP kendi koyduğu üç dönem kuralını çiğnemek için elinden gelen herşeyi yapıyor.
    Kendi koyduğu kuralı bile çiğneyenlerle anayasa falan yapılmaz. Umarım ÖÖ muhalefet olduğunu hatırlarda girmez bu toplara.

Ben fetö ile de açılım süreci bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 12 Ekim 2024; 14:50:42 >

• 'HDP ile yan yana durmam' diyip AKP'ye katılan M.Ali Çelebi ve S.Oğan bu konuda ne diyecek acaba  

• Bu tip şeylerin ABD ziyareti dönüşü olması ne kadar ironik değil mi :)

• Anlık Nedim Şener paylaşmış.

İDDİA YALAN... Birileri aman AKP bir şey başarır bir sorunu çözer diye ödü kopuyor ve süreci nasıl zehirleriz nasıl baltalarız diye kendini paralıyor.

x (formerly twitter)
    Nedim Şener 🇹🇷 (@nedimsener2010) on X
    https://x.com/nedimsener2010/status/1845049703865413913

Muhalif olmak gerçekten bu DEĞİL...

• 🔥🔥🔥🔥🔥

Üstteki demlenmeye başladı

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Nedim Şener denen dalkavuk Bahçeli ve Erdoğan'ın DEM'i yanlamalarına sesini çıkaramamış. Ee ne de olsa maaş alıyor :)

CHP görüşünce PKK, Bahçeli el uzatınca FIRSAT oluyor. Nedim Şener'deki MİDE köpekte bile yok :)

İçeriği iyi okumadıysanız söyleyeyim. "Birkaç anne bırakıldı" diyor. Dön bir daha oku istersen.

Yalakalık yapacağım diye DEM'e yanlıyorsun sen de bakıyorum :))

x (formerly twitter)
    gdh (@gundemedairhs) on X
    https://x.com/gundemedairhs/status/1844740157670576265
  • Bu aydınlık, sözcü, halktv , tele1 falan ne zaman doğru haber yaptığı görülmüş ki

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Siyasette her şey beklenir ... Olmayan şeyler olur da ... Oldu da ...

Olan senin gibi fanatiklere ... Yazık la ...

• 7-Quaresma 7 kullanıcısına yanıt

Trollük yapacan diye gene kendini paralıyorsun. Adam resim atmış orada ve resimde en az 20-25 kişi var zaten sağlı sollu !!! Neyin kafasındasınız halen daha ?

Merak etme sizin kadar DEM'e yanlamaz kimse... Veya ittifak ortağınızı elinizden almazlar.

• İl teber İ kullanıcısına yanıt

Ekrem İmamoğlu'nun bekliyordu hala yanlış hatırlamıyorsam o insanlar...

Şimdi kıymete bindi heralde

Neyse haber yalanlandı vb

HADİ GİTSİNLER BEKLİYORLAR MİŞ HALA

DEM DEN İZİN KAĞIDI ALABİLİRLER

• Yarın Selahattin Demirtaş serbest bırakıldığında görürsün kimlerin ortak olduğunu :))

O zaman yanlarsın Kıble'ye doğru

• yeni anayasa için her şey mübah

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.