Şimdi Ara

Yeni Doblo Yakıt Sorunu (Önemli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selamlar. 3 ay önce babama 2016 model sıfır 1.6 doblo premium plus aldık. Aracı sonradan öğrendikki bayide bi süre kalmış ufak çizikleri vardı.

Şuan 3000 km de ancak araç ilk zamanlarından fazla bi şekilde yakıt tüketmeye başladı.
    Çok az trafikli Sakarya(Karasuda) araç 8 lt- 8.5 lt civarı mazot yakıyo ve depo ibresinin baya hızlı bi şekilde oynadığı gözle fark ediliyo. Acaba araçta bi sıkıntı varmı diye size sormak istedim.

[100 110 sabit hızda yakıtı baya iyi ancak şehir içi trafiksiz ortamda 8 8.5 litre çok geldi bana]

• 1 litre daha az yakabilir ama kullanım agresif ise normal.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.500 deviri pek geçmem çok agresif kullanmam keşke kangoo alsaydık dedirtiyo bazen.
  • yakıt konusunda doblo biraz kullanıcıyı üzmekte. Araç rodajda olduğundan yakıt sarfiyatı bi miktar yüksek olabilir. Suanda benim araç 10000'de. Km'de ortalama 7,5 gibi bi tüketim var. Sizinkide zamanla bu değere geriliycektir. Uzun yolda tüketim baya fark ediyor ama yakıt konusunda tatmin edemiyceğini şimdiden size söyleyebilirim. Keza 1.3 motorda da durum aynı.
  • Hocam Osmanlı Tuğrası'nı unutmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarı arıza lambası -- 20 Temmuz 2016; 15:34:34 >
  • 1.3 motorda 6-7 arası yakıyorum 2012 model

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni doblolar bariz fazla yakıyor eskisine göre. Kime sorsak 7 den asagı düsmüyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşa 2013 aldık 7.8 ortalaması vardı gitti yazılım attırdı 5.8-6 arasında geziyormuş şuan..
  • Karasuya geldim daha önce yollar öyle hızlı gitmeye müsait değil, dar. Birde kısa mesafe kullanıyorsanız çok normal o tüketim.

• kilometre ilerledikçe yakıtı düşer
  • 1.6 lar çok fazla yakıyor nedense benzinli araca bin daha iyi.Eski linea 1.4 tjet 120 beygirli araç agresif kullanmamıza rağmen 7.7-5 litre yakıyordu

1.3 multijetler daha mı az yakıyor ? Tutulmasının sebebi yakıt mı ? Sahibinden.com da 1.3 ler çoğunlukta ve beygir olarak 1.6 yla fazla fark yok.
  • Fiat dobloyu avrupada multijet 2 olarak satarken burada eski multijet olarak satıyor, multijet 2 gelene kadar uzak durun doblodan

• motor stoğu olduğu içinmi geçmiyorlar multijet 2 ye
  • yeni doblo 1.3 multijet 75'lik versiyon şehir içi karışık 7.5 litre
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem1907

motor stoğu olduğu içinmi geçmiyorlar multijet 2 ye

İyi ihitmal o yada kakalıyorlar, ama yaptıkları yanlış bişey

• Ayni dertten muzdaripim kangoo alsaydim diyorum keşke

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kankaytsn kullanıcısına yanıt
    Yeni dobloda 75 bglik versiyon mu var? 90 beygir cekmezken 75 beygir nasil cekiyo o kasayi?

• Kangoo alsaydim diyenlerde 90bg altına düşmesin 65bg kangoo şehir içi 7lt yakıyor motor zor çekiyor turboyla

• evet doğru ama mesela diyelimki multijet 1 motor stoğu yok ellerinde neden 2 yerine 1 sürsünlerki buraya maliyet farkımı var 1 ile 2 arasında bide şu an binek otomobillerde 1 mivar 2 mi
  • Kullanımla ilgili çok değişken yakıt konusu. Ben 1.3 ile ş.içi 7.3 civarı yakıyorum. Babam kullanırken rahat 9-10 oluyo.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.