Şimdi Ara

Yeni Dolandırıcı Taktiği (Dikkatli olalım) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
5
Favori
8.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
161 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de ilan koydum pat pat yazdılar hemen. Ürünü aldım ama mail adresinizi istiyor sistem yollar mısınız? Anladım dümen. Hemen dümeni merak ettiğim için hepsine yolladım. Güzel düzenlenmiş sarı siteli amblemli mail. Tıkla ödemeyi al falan filan kart numarası gircen hopp para hesabında güya :) . 1000 kişiden birine yapsa yeter sanırım . Herkes dikkatli olmalı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çok basit ürünü kendine mi alacaksın diyeceksiniz satarken

Telde konuştuğunuz kişinin adını şehrini söyleyin tanıyor musun diyin vs

Siz ürünü verir paranızı alırsınız sorun sıkıntı yok ama başkası dolandırılır olmasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni değil, böyle dolandırıcılık sıradanlaştı artık, hem adam araya başkasını koyarak, sana “ben dolandırıcıyım” diye işaret vermiş, sen uzatmışsın :))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • november27 N kullanıcısına yanıt

Aray adam koyması normal ticarette oldukça mantıklı hocam, ben varsayalım adanadayım almak isteyen İstanbul'da,ama alıcı bana güvenmiyor onun için Adana'daki arkadaşından rica ediyor git ürünü elden al diye burda mantıksız olan nedir?

• Ev arabada nasıl oluyor. Para tapu ya da ruhsat sahibinin hesabına gelmiyor mu

• Sazan Sarmali deniyor buna...

Arkadaşıma borcum var caktirma tezgahi yeni değil yillarin yontemidir.

Ava giden avlanir.tum trzgahlar buna dayanır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 1 Nisan 2023; 0:25:23 >
  • Benim anlamadigim konum bilgisi veriyor ama adam 20 katli 40 daireli bir apartmanda oturuyorsa hangi dairede oldugunu nasil bulacaksin ?

• Ya bahsetme ona fiyattan diyorsa burada bir dolandırıcılık yoksa bile ahlaksızlık var zaten. Ben ürünü satayjm da benim için farketmez dersen bu tongaya düşersin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

Sözde bilgisayarcı arkadaşına adresimi ben verdim gelip elden alması için , olay yeni yaşandığı için telefondan hızlıca yazdım yazım hataları imla yanlışları çok kusura bakmayın

• Bu yontemle arac alim satimi yapiyorlar, eski taktik

• Gladyo.44 G kullanıcısına yanıt
    Ben bir dolandırıcılık sezdim ve sibere şikayet gönderdim. Mağduriyetiniz var mı diye sordular. Dedim mağdur değilim, olayı çözdüm. Mağdur olursanız savcılığa başvurun dediler.
    Yani önce kendimi bi kazıklattırmam gerekti işi çözdürmek için. Bunu yapacak kadar da aptal değilim. Siz şanslıymışsınız yine başınıza bir şey gelmeden herifi yakalama girişimi başlamış.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ebul-Liva kullanıcısına yanıt

Evet girişim başladı ama konuda bahsettiğim kadar hızlı olmuyormuş hocam, hts kayıtları vs derken minimum 4 5 ay sürüyormuş o zamana kadar bu adam 4 5 kişiyi çarpar kaçar zaten

• sazan sarmalı diye aratın otomobil alım satımında ucuza kapattığını zanneden uyanıklarıın yediği gollerin başında gelir

• Araç,tapu,telefon,kart vs , parayı eft yapacak kişi alıcı ile aynı olacak. O gelecek bu bakacak hiç gerek yok böyle şeylere. Hele noter de , tapu da işler 15:30 sonrası sarkacaksa para geldi gelecek ekstra heyecana gerek yok. Alım -satım ciddilik ister. Allah kimsenin başına vermesin basiretini bağlamasın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • guzel yontemmis iki tarafta yerse para transferi sonrasi birbirlerini yerler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bunun çok versiynu var , araba satışında , takasta falan tuzak hep aynı ben askerim ve fiyattan bahsetme  

• Bayağı eski taktik, başınıza yeni gelmiş.

• Benim kaçırdığım bir yer mi var yoksa okuduğumu tam anlamadım mı hocam. Sen dışarıdan sesi zaten duymasan bile alıcı senin hesabına para atmadan ekran kartını vermeyecektin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolasx -- 1 Nisan 2023; 22:1:28 >
  • Legolasx kullanıcısına yanıt

Kaçırdığınız nokta dolandırılan ben olmuyorum bilgisayarcı arkadaş oluyor, parayı dolandırıcıya atıyor sonra ürünü ben vermeyince birbirimize giriyoruz  

• Bu ne lan böyle bir ketenpere olduğu zaten belli buna kanan adam enayidir. Kardeşim sen alacaksan bir başkası bakacakta olsa o eleman gelir bakar kanaat getirir parayı satıcıya öder malı alır sonrası senle o tuttuğun adam arasında kalır. Benide geçen rizeden biri aradı laptop için yer ankara bir arkadaş var gelip bakacak parasını o sana verecek dedi bende sıkıntı yok dedim sonra ne olduysa bu rizeli anlaşamadı ankaradaki arkadaşıyla hikaye oldu. Bu devirde baba oğluna güvenmiyor awk. Milletin ne çok güvendiği dostu, kankası, arkadaşı var bende şaşırıyorum ama şunu tecrübe ettimki ortamlarda milletin can dostum, kardeşim, kankam, yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez diye anlattığı adamlara iş reele geldiği zaman 2 bin lira bile güvenleri yok.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.