Şimdi Ara

Yeni evlere kesin fiber çekiliyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evim kentsel dönüşüme girdi VDSL 100 mbit paket kullanıyordum, şimdi aynı ilçede ama farklı mahallede bir yere taşındım geçici, burası yeni bina hem Türk Telekom hem @TurkNetDestek e ulaşarak fiber istedim, Türknet ilgilenmedi kutu koymadı Türk Telekom ise 1 aylık süreçle beraber kutu koydu ve 1000 Mbit internet kullanmaya başladım. TT ilk geldiğinde kablo için ekip yollamıştı yeni bina zaten fiber kablo varmış ben modem ekibini yönlendireyim dedi, benim de aklıma bu soru geldi yeni evimde de fiber olacak mı? Eski evimdeki sokakta fiber yok diye biliyorum ama kutu direkt karşımda, balkondan baktığım zaman kuşbakışı 30 metre civarı.

Sokakta 2-3 ev daha kentsel dönüşüme girecek inşaatın büyük kısmı bittikten sonra fiberin çekilebilmesi için nasıl hamleler yapabiliriz? İmza toplamak vs. gibi. Türknet gigafiber talebi oluşturmama izin veriyor ama zaten halihazırda buraya oluşturduğum için oraya bir şey yapamıyorum, açıkçası zaten çok da takmıyorlar. Şu an TT müşterisi olduğum için oraya nakil istesem fiber internet yok diyecekler oradan bir şey yapabilir miyim acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iPlay -- 27 Mart 2025; 12:21:52 >

• iPlay kullanıcısına yanıt
    Kesin yasaymış gibi bir şey söylemek zor olur ancak oturduğunuz mahallede fiber altyapı zaten varmış. Yeni binalara ben şahsen fiber altyapı döşeyeceklerini düşünüyorum. Bizim mahallede de yeni yapılan kentsel dönüşüm tüm binalara fiber ekipleri gerekli çalışmaları yaptı. Hem kentsel dönüşümde daire sayıları da arttığı için mevcut bakır kablo cihazlarını yönetmek vesaire çok da külfetli bir iş olacağından, en azından yeni yapılan binalara fiber götürmek Telekom’un da işine geliyordur.

Bunun yanında biz kendi binamızı kentsel dönüşüme verirken teknik şartnameye bu isteklerimizi de yazmıştık. Mesela her odaya en az 2 adet Cat6 priz, her daireye hem Türk Telekom fiber, SOL fiber, Kablonet, Merkezi uydu sistemi gibi. Aslında ben hazırlamıştım o kısmı o yüzden mevcutta ne varsa hepsini ekledim, hatta kaliteli bir firmanın RG6-U6 kablo standartlarına kadar. Dolayısıyla müteahhiytin elektrik projesini yapan firma da bu anlaşmaları ve bina içi gerekli altyapının hazırlığını çiçek gibi yaptılar. Yıllardır çok rahat temiz istediğimiz hizmeti kullanıyoruz hiç bir yeri kırıp dökmeden. Bina içi şaftlardaki kablolama vesaire de temiz, bir sorun çıksa müdahale etmek de güzel. O yüzden eğer konuşulmadıysa müteahhit ile bu tarz konuları da konuşun bence.

İyi günler dilerim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Mevcut VDSL altyapısı olan yerlere genelde zahmet edip fiber çekmiyorlar ama yeni binalara Fiber çekiliyor. Kentsel dönüşümde nasıl bir süreç oluyor bilmiyorum tüm sokakta olan bir dönüşüm süreci varsa büyük ihtimalle o sokaktaki VDSL altyapı da fibere dönüştürülür. Ama sadece bir bina için olan bir durum ise belki zaten binanın olduğu yere gelen VDSL kabloyu kullanıp devam da edebilirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakır kabloda çok hırsızlık oluyor Türk Telekom da yılmış durumda. Fiber döşüyorlar o yüzden. Bizim mahalledekileri de çalsalar da kurtulsam şu vdsl den

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mu5tafa -- 30 Mart 2025; 13:44:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.