Slm arkadaslar yilda ortalama 30000 km arac kullanmaktayim ve aracimi degistirmek istiyorum.oncelikle jetta dusunmustum ancak hem teslim suresi hem ilgisiz satis danışmanları hemde diger bayilerde jetta hakkinda duydugumuz olumsuz goruslerden dolayi vazgectik. Butcemiz 70-75 bin ve bu civarda beğendiğimiz 3 araç var focus titanium x 1.6 tdi manuel, honda civic 1.6 elegance eco lpg otomatik ve astra 1.6 ctdi manuel uzun suredir forumu takip ediorum sizlerinde goruslerini almak istiyorum.
Kesinlikle Focus hiç şüphe götürmez. Lpg li civic hiç düşünmeyin. En güzeli gidip test etmek
quote:
Orijinalden alıntı: madhasan06
Slm arkadaslar yilda ortalama 30000 km arac kullanmaktayim ve aracimi degistirmek istiyorum.oncelikle jetta dusunmustum ancak hem teslim suresi hem ilgisiz satis danışmanları hemde diger bayilerde jetta hakkinda duydugumuz olumsuz goruslerden dolayi vazgectik. Butcemiz 70-75 bin ve bu civarda beğendiğimiz 3 araç var focus titanium x 1.6 tdi manuel, honda civic 1.6 elegance eco lpg otomatik ve astra 1.6 ctdi manuel uzun suredir forumu takip ediorum sizlerinde goruslerini almak istiyorum.
focus güzel araç fakat içi çok dar özellikle arka koltukları b sınıfı araç boyutlarında.
astra cdti aldı yakın arkadaşım, araç sürekli dizel partikül filtre kirli hatası veriyor, 1.6 CDTI motor yakıt konusunda fazla seçici ve hassas, özellikle şehir içi kullanımda problemli.
bu 3 araç araasında en az yakan civic olacaktır, 2 yıldır kullanıyorum, şu anki 1.93 tl den lpg ile şehir içi 20 kuruş, şehir dışı 14-15 kuruş yakar. Özellikle şehir içi ağırlıklı kullanacaksanız hiçbir dizel şehir içinde 20 kuruş yakamaz. üstelik yakıtı en dandik istasyondan bile alsan sorun çıkmaz. yol tutuş olarak belki focus daha iyi olabilir ama sorunsuzluk istiyorsan honda.
Yılda ortalama 30 bin km yüksek bir rakam. Honda civic sorunsuzluğu ve yakıt tasarrufu ile sizi daha çok memnun edecektir. Bagaj ve diz mesafesi ile diğer ikisinden de daha rahattır. 6 yıl garanti ve fabrika çıkışlı lpg uyumlu olması da diğer ikisinin önünde olmasına neden oluyor.
Focus 3 dizel var bizde araç kaliteli ve iyide yol tutuyor tavsiye ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: Acil Stop
Yılda ortalama 30 bin km yüksek bir rakam. Honda civic sorunsuzluğu ve yakıt tasarrufu ile sizi daha çok memnun edecektir. Bagaj ve diz mesafesi ile diğer ikisinden de daha rahattır. 6 yıl garanti ve fabrika çıkışlı lpg uyumlu olması da diğer ikisinin önünde olmasına neden oluyor.
fordun bakım aralığını bilmemde civic alırsa yılda 3 kere servise gitmesi gerekecek
quote:
Orijinalden alıntı: Mo1sQzaN
quote:
Orijinalden alıntı: Acil Stop
fordun bakım aralığını bilmemde civic alırsa yılda 3 kere servise gitmesi gerekecek
Alıntıları Göster
D segment düşünürseniz passat tavsiye ederim.
quote:
Butcemiz 70-75 bin
tavernac1
kullanıcısına yanıt
Hayırdır LPG li civic size ne etti
Yilda 30bin km icin lpg li arac daha mantikli gibi geliyor bana.
Motorundan dolayi opel astrada secilebilir.
Focus icin birsey diyemem...
Ayrica o butceye guzel d segmenti araclarda var.
1 yildir 1.5 manuel latitude kullaniyoruz ve ziyadesiyle memnunuz. Tavsiye ederim. Ayrica 2.0 insigniada alinabilir...
Focus yada Astra
Civic bu iki araca da rakip olamaz
Astra nin seneye kasa degistirecegini unutmadan seciminizi yapin Focus ve Astra arasinda.
İkisi de guzel araclar ve pisman etmezler
Cevap veren herkese tesekkur ederim. Min 30 bin km kullancagim aldığım araci o yuzden kesinlikle benzinli araç istemiorum. Ayrica cocuklu aile oldugumuzdan genis bagaj hacmi tercih ediyorum. Kafamin karisikligi gitsin die konu actim ama daha fazla kafam karisti araclarin servis bakim maliyeti ve 2. Eli açısından degerlendirirsek ne dersiniz? bu arada en yakın oldugum arac su an icin focus...
quote:
Orijinalden alıntı: fat304h
2012 Model Comfortline Passat Ikinci elde kuvvetlidir saydigin araclardan konforludur ve tasarım olarakta daha yakışıklı
Daha yakışıklı ?
Civic bile daha yakışıklı Passat'tan. Astra ile Focus'u saymıyorum bile.
quote:
Orijinalden alıntı: İmportant
D segment düşünürseniz passat tavsiye ederim.
quote:
Butcemiz 70-75 bin
Adam 30bin kilometre yapicam diyor gelip 1.4 tsi oneriyorsunuz.Milletin ocagina incir agaci dikersiniz siz. LPG ole 4.800 tl yakit almak var iyimser bir rakam ile 12bin tl 1.4 tsiye benzin almak var.
***Leopard***
kullanıcısına yanıt
Şaka gibi Honda'nın rakibi olamayacağı araçlar bunlar mı? Hangi açıdan civic'den üstünler çok merak ettim lütfen nasıl karşılaştırdığınızı yazabilir misiniz?
@konu sahibine hitaben söylüyorum Focus'un arka koltuktaki diz mesafesi çok kötü olduğu için elemiştim. 1.90 boyundaki kayınpederim aracın içine girip oturamadı. Seçim yapmadan önce mutlaka araçların tamamını bayide inceleyin. Geniş olsun diyorsanız bir de cvt şanzımanlı Corolla'ya bakmalısınız.
Acil Stop
kullanıcısına yanıt
Senin daha once bir cok konuda Japon araclarini olumune savundugunu bildigim icin,Honda Civic i ustun gibi lanse etmeni anliyorum.Yine de cevap vereyim
Astra ve Focus Civicten su konularda ustunler:
Yalitim(Yol sesi,motor sesi,ic mekan tikirtilari vs Honda Civic te gayet fazla)
Malzeme kalitesi(Civic cogunlukla sert ve tikirdayan,cabuk deforme olmaya meyilli malzemelerle ic mekani olusturulmus bir arac,klasik Japon ic mekan anlayisi yani)
Performans(Astra ve Focus ta dizel,Civic te eski nesil atmosferik,lpg uyumu disinda guzel yani olmayan motor)
Yol tutus(Civic yol tutus olarak bu iki aracran da geride)
Acikcasi bu fiyat bandinda dizel Focus ve Astra varken,gidipte Civic almak buyuk bir hata olur,tabi konu sahibinin tercihine kalmis
quote:
Orijinalden alıntı: ***Leopard***
Focus yada Astra
Astra nin seneye kasa degistirecegini unutmadan seciminizi yapin Focus ve Astra arasinda.
Arkadas dogru demis civic tata indica ve dacia sanderoya rakip olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: Ters Adam
quote:
Focus yada Astra
Nick-mesaj uyumu
Benim mesajimdan bunu cikartmak icin baya zorlamak lazim kafayi
Her neyse...
Civic Linea ya rakip olur anca.Rakiplerinin cok gerisinde kaldi.Corolla,Golf,Focus,Astra dan cok geride bir arac.
quote:
quote:
quote:
Focus yada Astra
Nick-mesaj uyumu
Her neyse...
Civic Linea ya rakip olur anca.Rakiplerinin cok gerisinde kaldi.Corolla,Golf,Focus,Astra dan cok geride bir arac.
Alıntıları Göster
hondayı tercih ederdim ben. ama lpg olmasın.
quote:
quote:
quote:
Focus yada Astra
Nick-mesaj uyumu
Her neyse...
Bence lineayada rakip olamaz yol tutus,ic hacim,motor olarak cok geride. Sene olmus 2015 c segmenti diye citigoya rakip olabilecek arac satmaya calisiyor honda
quote:
Orijinalden alıntı: Klise Adam
quote:
quote:
quote:
Focus yada Astra
Nick-mesaj uyumu
Her neyse...
Bence lineayada rakip olamaz yol tutus,ic hacim,motor olarak cok geride. Sene olmus 2015 c segmenti diye citigoya rakip olabilecek arac satmaya calisiyor honda
Alıntıları Göster
Tipi biraz garip gelse de
Civic HB i-DTEC bakardım. hem yakıt hem japon oluşu, yıllık 30bin km için ideal gibi geliyor.