Allah hepinize hayırlı etsin hocam, kaza bela vermesin. Güle güle kullanın. |
Yeni Honda Civic Deneyimlerim ( C sınıfının Rakipsizi - En Az Yakanı ) (3. sayfa)
-
-
Başlığı okuyunca anladım arabayı yeni almış diye :)
yeni Civic kullandım yolda araba dans ediyor yanından bir araba kamyon geçince , rüzgar sesi yol sesi bariz fazla geliyordu sahibi olduğum eski 2012 Astra J göre ki Astra 1.4 turbo yazılımlı 165 HP 265 tork idi
Neyse kötü araba değil tabiki Civic ama Avrupa arabası ile konfor yalıtım sağlamlık arasında benim eskiden beri bir ön yargim var japon arabasina karşı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yanından kamyon yada otobüs yada hızlı giden geniş bir araç geçince dans etmicek araç nadirdir. Aracı almaya otobüsle gittim sol tarafta oturuyorum yanımdan hızlı sedan araçlar geçiyor otobüs bile sallanıyor. Araç bilginiz kıstasınız buysa size bol şans :)
Aracı aldığımda keskin bir viraja korkarak giren golfün yanından gaz kesmeden girdim araç sahibi ne düşünmüştür acaba :) Utanmıştır belkide golf sürdüğüne
-
Troll konu.
Şöyle uçuyor böyle kaçıyor dediğiniz aracın 0-100'ü neredeyse 11 saniye. Yokuşta efsane hızlanıyor dediğiniz araç 180 NM torka sahip.
Yani şöyle bir örnek vereyim. Altı üstü bir Fiat Egea ile aynı motor gücüne sahip olmasına rağmen 2 saniye daha yavaş Civic'in 0-100'ü. Üstelik Egea hem tonaj olarak Civic'ten daha ağır hem de dizel...
Daha detaylı anlatmam gerekirse şirket spec bir Fiat Egea ile Elegance Civic'inizi yan yana koyduğunuzda iki aracın da gaz pedalına sonuna kadar basmanız akabinde Egea'nın otomobilinizden 2 boy önde gitmesi demek. 180 vs 320 NM torkun yokuş hızlanmalarına hiç girmiyorum ayrıca. Sizin betimlemelerinize göre Egea uzaya çıkacak herhalde... Zaten sondaki Golf mesajlarınız falan trollü çok belli ediyor da neyse.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMRT -- 28 Haziran 2022; 14:3:54 > -
Aslan kadar Aslan.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hala kağıt üzerindeki motor gücüne göre doğrudan yorum yapıyorsunuz. 320nm > 180nm, 320nm daha performanslıdır diye bir kural yok. Arada şanzıman var.
Egea dizel 130hp 320nm, 0 - 100 9.8 saniye.
Egea 1.5 130hp, 240nm, 0 - 100 8.6 saniye.
-
Yalnız 1.5 dediğiniz otomobil ilk kalkışını ve hızlanmasını elektrik motoruyla yapıyor hocam. Dünyada elektrik motorundan daha verimli ve performanslı bir motor türü var mı? Elektrik motorunu devre dışı bırakıp deneyin bir de 8 saniye mi 8 gün mü sürer artık :) Tesla bu sayede GT-R’ları yiyor kalkışta. Karşılaştırmanız adil değil.
kesinlikle c segmentinin tartışmasız en iyi aracı honda civic, en güzel rengi de sis mavi, über süper muhteşem bir araç
-
Egea'daki mild-hibritin o kadar vasfı yok. Ufaktan destekler en fazla.
Corolla 1.6 132hp 160nm manuel 0-100 9.7 versem olur mu? Egeadaki torkun yarısı var ama hızlanmalar yakın.
-
Olur, neden olmasın? Araç 1200 KG yalnız. 1450 KG’lık 1.6 CDTI 136 HP Astra ile eşit yürüyorlar onu ne yapacağız hocam :)
Bencede troll konu gibi. Otomobil bilen adam bu yazılanlarla ancak alay eder çünkü o atmosferik verimsiz motorların idda edilen yakıt verileri Otto çevrimine hakarettir.
Ayrıca Golf’e çatmasıda enterasan, Golf bu segmentin yarım asır önce banisi olmuş, bu süreçte referans ve liderliğide elden bırakmamış bir modeldir.
civicin ana vatanı Japonya’da bile en iyi otmobil ödülünü almış bir modeldir Golf.
Aynen commandx, hatta bu Einstain’ın görerelik kuramına da göre değerlendirilebilir mesela benim 1.4 90 beygir corollo sana göre çok çok über performans verirken 1.6 dizel 120 bg Egea sana hantal gelebilir.
Buna bende fanboy göreliliği diyorum.
Civic Focusun anca nalını toplar. Gelin çevre yolunada çağ dışı atmosferik motorunuza 4 boy fark atayım. Kağıttan araba , lol.
Yanından geçtiğiniz golfün sahibi benim. İçimden “Bu Civic 170 180 ortalama gitmesine rağmen yakıt ortalaması 6,1’i geçmemiştir.” diye geçirdim ve utandım.
3000 km deneyimimi paylaşayım, aracım 2022 182lik benzinli elegance,
eskişehir çevreyolu kullanımında ilk 3000 km ortalamam 6,2 lt/100 km.
araçta golf7 ye göre yol sesi, lastik sesi var, çok sessiz bir araç değil, motor sesi kabine hiç gelmiyor. birkaç trim sesi var yabancı forumlardan okuduğum kadarıyla ilk servis bakımında hallediliyormuş.
süspansiyonları fena değil ama bir alman arabası da değil, önceki kasa civice göre çok ilerleme var diyenler çoğunlukta ben önceki civici kullanamdım.
octavia ile civic arasında çok kararsız kalmıştım ama donanım ve motordan dolayı civic aldım, daha henüz 2 aylık bir araba ilerleyen dönemde tecrübe paylaşırım
genel + ları
sade iç tasarım (göreceli)
motor gücü, hızlanma
donanım
bağımsız arka süspansiyonlar
genel - leri
yol sesi,
trim sesleri (ilk servis bakımında hallolur umarum)
periyodik bakımlarının 10.000km de olması
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmb -- 28 Haziran 2022; 15:29:28 >
-
Vag gurubu 100 km gidince 5 lt benzin üretiyordu şimdi bide bizim hondacılar çıktı. Bu hesap ile araba 80-100 gitse uzun yol 2 litre falan yakıyor o zaman
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTHUR. -- 28 Haziran 2022; 17:5:1 > -
Tsiciler hipermiling tüketimleri normal tüketim gibi sunuyordu, bir de sadece tsi lerin az yaktığını savunuyordu. Böyle abartı durum hatırlamıyorum.
Bu arkadaş aslan avında
Egeanın mild hibriti şanzımanın içerisindeki motor vasıtası ile olduğu için hissedilir etkisi var. 20 Hp - 50 Nm güç artısı sağlıyor, az değil.
Doğrudur ama orada demek istediğim kağıt üzerindeki torkun direk performans hakkında yorum yapmaya yeterli olmayacağıydı. Torku yüksek olan uçuyormuş gibi tabir kullanmış.
200torklu 1.3 dizel egeanın 0-100'ü 127nm torklu 1.4 egeadan 1sn kadar yavaş.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X