evet aracın motor sesi en büyük eksisi bence. kamyon motoruna dönüşüyor ara ara. elektrikteyken tabi ki oldukça sessiz. aracın artıları da var eksileri de var her araç gibi. ama bence toplamda kaliteli ve kullanışlı bir hibrit. sadece bu ses ciddi rahatsız edici bunu çözmeleri şart yoksa ilerleyemezler diye düşünüyorum. kalan eksileri ufak bagaj-kaporta boya zayıflığı-kaportanın kendi zayıflığı gibi çok da kaydadeğer değil birçok kullanıcı için diye düşünüyorum. artıları iç hacim genişliği, iç aksam kalitesi, yakıt tüketimi, donanım zenginliği vb diye düşünüyorum. |
Yeni Honda HRV e-hybrid (31. sayfa)
-
-
Herkese selamlar,
Malesef bağırma durumu genel bir sorun. bunun için izalayon yaptıranlar var ama ne derece etkisi oldu bilemiyorum.. bana göre en büyük sorunu bu.. uzun yolda hızını aldınız zaman o ses gidiyor ama şehir içinde yokuşlarda, veya elektrık motorunun girmediği yerde üzüyor.
-
Hocam peki klimayı ilk açtığınız anda bir gürültü oluyor mu? Rahatsız edici bir ses o da
-
CRV orta paketi gözüme kestirmistim. HRV 200.000 TL daha ucuz, arka koltuklar ve yolcu görüş açısı daha iyi, MTV düşük. Yüksek devirde Honda motor sesi çok daha güzel. Toyota kulak tırmalıyor, bence HRV dış tasarim görüntüsü daha şık, gizli arka kapı kolu her zaman çekici geliyor bana.
Toyotanin on ve orta kokpit, koltuklar harika. Kesinlikle başarılı bu konuda. Ekran büyük ve 360 kamera, cam tavan artısı var sadece.
-
Chr daha ucuz değil mi kampanya yaptılar diye biliyorum 1600 lere düştü fiyatı. Evet bence de chr orta konsol daha şık ama arka yaşam alanı yok desek yalan olmaz. Vay be ben bizim hondanin motor sesine fazla diyordum demek toyota daha beter ha. -
Honda direksiyon kutusundaki üretim hatası nedeniyle 1.7 milyon aracı geri çağıracakmış. 2022 sonrası üretilen neredeyse tüm modeller var.
Tam HR-V düşünürken aklımı karıştırdı. Gerçi ülkemizde belki geri çağırmazlar, sorun çıkanlara da kullanım hatası derler. Malum 3. dünya ülkesiyiz.
post gazetesiHonda 1,7 Milyon Aracı Geri Çağırıyorhttps://www.postgazetesi.ch/honda-17-milyon-araci-geri-cagiriyor-30442h.htm -
O en düşük paket CHR, şuan 1700+ onun da fiyatı. Toyota kulak tırmalıyor. CVT atmosferik de en güzel ve en az rahatsız eden ses Honda ve Suzuki de
-
Acura Models
2023-2025 Acura Integra
2024-2025 Acura Integra Type S
Honda Models
2022-2025 Honda Civic Sedan
2025 Honda Civic Hybrid Sedan
2022-2025 Honda Civic Hatchback
2025 Honda Civic Hybrid Hatchback
2023-2025 Honda Civic Type R
2023-2025 Honda CR-V
2023-2025 Honda CR-V Hybrid
2025 Honda CR-V Fuel Cell
2023-2025 Honda HR-V
-
quote:
Orijinalden alıntı: ozdemibr
Acura Models
2023-2025 Acura Integra
2024-2025 Acura Integra Type S
Honda Models
2022-2025 Honda Civic Sedan
2025 Honda Civic Hybrid Sedan
2022-2025 Honda Civic Hatchback
2025 Honda Civic Hybrid Hatchback
2023-2025 Honda Civic Type R
2023-2025 Honda CR-V
2023-2025 Honda CR-V Hybrid
2025 Honda CR-V Fuel Cell
2023-2025 Honda HR-V
Kafamı kurcalayan bir durum vardı bu geri çağırma ile ilgili olarak netliğe kavuşmuş oldu direksiyon düşük hızlarda gerçekten iyi ama belli bir kilometre hızdan sonra sertliği fazla gibi gelmişti bana zaten bu yüzden geri çağırma oluyormuş sordurdum ülkemizde henüz bir çağırma şu an mevcut değil
-
Arkadaslar aracla 100 KM kadar yaptım bugün, dikkat ettiğim hususlar;
-Orta konsoldan gıcırtı ve sanırım emniyet kemerini tutan askı bölgesinden en ufak bozuk asfalt yolda trim sesi geliyor. Son derece sinir bozucu, sifir aractan ne trim sesiymis bu yahu... Wurth silikon sprey sıksam mi acaba ara bağlantı yerlerine ve kemerin askı tutamac çevresine?
-Android otoyu kablosuz çalıştırmasini açtım, sorunsuz çalıştı ancak bir kere ekran gitti siyah ekran verdi android auto çalışmadı
-Şeritte tutma asistanini surekli direksiyondan düğmesine basarak mi aktif edeceğiz? Aracı kapatıp tekrar çalıştığında otomatik devreye girmiyor.
- Test ettiğim kısa turda rahatsız etmemişti ve toyota chr den çok daha hoş motor sesi vardı. Şuan kendi Aracım ile bu konuda ne kadar haklı olduğumu ve motor sesinin çok hoş olduğunu belirtmeliyim. Ben seviyorum güzel motor sesi rahatsız etmiyor beni Şahsen. -
Kablosuz Android otoda aynı şey bizim araçta da yaşandı. Kablosuz Android otoyu kendimiz aktif ettik.1 Yıl sorunsuz kullandık, bir gün kontağı kapattık açtık kablosuz Android oto yok. Ne yaptıysam çalışmadı. İşin ilginç tarafı araca iki telefon kayıtlıydı. Hiç tanımadığımız 3. bir telefon da erkanda göründü. O marka telefon çevremizde kimsede yok. Bu telefonu sildim ama değişen bir şey olmadı.
Şeritte tutma asistanını 2023 model araçta sürekli aktif. Ben de keşke istediğimiz zaman açabilsem diyorum.
-
2023 Advance paket kullanıcı olarak 11.000km tecrübelerimi paylaşmak gerekirse,
olumlu özellikleri;
-araç tasarımsal çok dikkat çekici olduğu için baktırıyor
-yakıt konusunda uzun yol kullanıcısı olduğum için ortalamam 4.3lt/100km oldukça başarılı
-performans olarak sport mod gerçekten güzel hissiyat veriyor
-araç içi oldukça geniş ama bagaj kısmını olumsuz özellikler yerine yazarım
-apple car kullanan biri olarak kablosuz bağlantıda hiç problem yaşamadım diyebilirim
-güvenlik özellikleri başarılı
olumsuz özellikleri;
-bagaj genişliği yetersiz
-trim sesleri, camlar açıkken arka koltuk emniyet kemerlerinden gelen rüzgar ile sesler
-servis çok detaylı anlatmak konusunda sıkıntılı belki de tecrübesiz ustalardan
-bağırma problemi hem olumsuz hem de olumlu diyebilirim aslında honda nın güç göstergesi olarak zevkli olabiliyor
-apple car da spotify dinlerken bazen radyoya geçiyor kendi kendine anlamadım niye
-eller serbest bagaj kapağının ayakla açılmaması
-type-c olmaması - 2024 lerde varmış sanırım
aklıma geldikçe güncelleme geçerim.
-
Benim aracimda 2023 model ve hiç trim sesi almadım. Hatta tesla togg kullanıcılarının trim sesi şikayetlerini falan duyunca kendimi şanslı saymıştım. Camlar açıkken arka emniyet kemeri askisindan ses geliyor onu sabitlersek falan ses kesilir diye düşünüyorum.
Birde bu makyajlanan kasada konulan bagaji ayakla açma acaba bizim araca da olabilir mi sensör takılacak sadece servise soran falan oldu mu makyajsiz kasa sahiplerinden ben henüz gidemedim. -
evet söylediğiniz gibi direksiyon çok sertleşiyormuş.
Japon otomobil üreticisi Honda Motor Company (HMC), ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nin (NHTSA) raporuna göre yaklaşık 1,7 milyon aracı geri çağırdı.
Honda, NHTSA’ya yaptığı başvuruda geri çağırma nedeninin direksiyon dişli kutusunun solucan dişlisinin üretimindeki bir kusur olduğunu belirtti.
Bu kusur nedeniyle:
- Solucan dişlisi çalışma sırasında şişebiliyor ve solucan dişlisi ile solucan dişli çarkı arasındaki gres film kalınlığını azaltıyor.
- Ayrıca, solucan dişli çarkının yay ön yükü çok yüksek ayarlanmış, bu da bileşenler arasındaki kayma kuvvetinin artmasına neden oluyor.
- Sonuç olarak, azalan gres film kalınlığı ve artan kayma kuvvetinin birleşimi, solucan dişlisi ile solucan dişli çarkı arasında artan sürtünmeye yol açıyor.
- Bu artan sürtünme, direksiyon çevirme çabasını ve zorluğunu artırarak kaza veya yaralanma riskini yükseltiyor.
-
Ben şuan için 200 km yaptım toplamda. 130 KM si otoban sürüşü. Adaptif sabitleyici kullandım ve 130-140 hatta 160 a kadar çıktığım yer oldu. Şehir içinde EKO mod takıldım otoban ve sollama yapılacak 90 KM sınırlı yollarda Spor moda geçtim, fark büyük, araç daha az bağırıyor.
Yakıt tüketimim 6.4 LT / 100 KM diyor şuan için. 4.3 nasıl yaptınız uzun yolda ?
Bayi bu araç için rodaj süresi önemsiz dediği için yüksek hızlara çıktım açıkçası, yoksa 100 km hızı geçmeyip takılabilirdim birkaç yüz KM.
Bayi lastik basıncını ayarladık demesine rağmen bugün dijital ölçerimle kontrol ettiğimde 4 lastiğin tamamı 45 psi hava basılmış ! Bu şekilde 100 km yaptım ben bu araçla, bu sabah 33-34 psi seviyesine indirdim 4 lastiği... Ayrıca android auto vs. hepsi açtık dediler. Hiçbirşeyi kontrol etmeden teslim etmiş galeri...
Bayi Çamkıran Honda İzmir bu arada.
Bagaj benim için oldukça yeterli, eski aracım 200 küsür litreydi zaten, arka koltuk katlama olayı ve ayrıca tam düz zemin büyük artı. Bagaj altındaki bölme çok kullanışlı. Ford Puma nın ufak versiyonu.
Ayrıca servis 30 km hızı geçince kapılar otomatik kilitleniyor dedi, böyle bir özellik yok. Kapılar açık eğer ben kapı kolundan kilitlemezsem.
Ziebart a ön yan camlara 2 numara termal film, kaput koruma ve ön farlara seramik kaplama yaptılar (farların yapısı PPF için pek uygun değil dediler) Ön ve arka kapı birleşme bölgesi piyano siyah detaylı yerleri ve kapı eşiklerinde ayak teması olacak yerlere de PPF kapladılar ekstra ücret almadılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uuryzc -- 12 Ekim 2024; 0:17:2 >
-
desenize bayii sattıgı aracın hiç bir şeyini bilmiyorum ve ilgilendik dediklerinin hepside hikaye olmuş... 130-140 ile 6.4lt bence normal
80-90 arası giderseniz 3-4lt görürsünüz
-
Hocam otobanda 80-90 ile gidersem bu bana eziyet olur , ancak tüketimim ileride biraz daha düşer diye düşünüyorum, en azından 140 üzerine çıkmadan 120-130 arası gidersem 6 lt nin altına düşerim belki, araç daha yeni. Zamanla düşecektir tüketimim, umut ediyorum.
-
Android auto kablosuz şekilde bağlanıyor ve navigasyon&müzik açık yada kapalı fark etmeksizin araç android auto ekranı donuyor. Home tuşu ile menüye geri dönebiliyorsun ancak tekrar android auto ya tıklayınca bu sefer ekran komple siyah oluyor. Denemediğim yöntem kalmadı ancak halen sorunu çözemedim.
Araç ekranını fabrika ayarına sıfırladım
Telefon dilini ingilizce yaptım
Google Map ve Samsung music ekli bende, bunları da değiştirdim, yandex map ve youtube muzik ekledim.
Bütün programları telefondan silip tekrar yükledim, son sürüme güncelledim ve aplikasyon arayüz temizliği yaptım.
Halen sorun devam ediyor, aracı kenara çekip kapatıp tekrar çalıştırınca düzeliyor ancak sorun tekrar ediyor, son derece can sıkıcı bir durum. Eski aracımda hiçbir
şekilde bağlantı ve donma sorunu yaşamamıştım...
Benzer sorun yaşayan ve çözen var mı acaba ?
-
araca bakarken bayiiden aldığım bilgi; hr-v'de kablosuz android auto olmasına rağmen stabil çalışmadığı için kablosuz android auto yok diye satıyoruz ancak telefon dilinizi ingilizce yaparsanız kullabilirsiniz dedi. onu da denemişsiniz zaten.
burdan anladığım hrv'de kablosuz android auto sorunu ile ilgili servise gitseniz bu araçta yok deyip geri gönderecekler.
-
aracı 2 gün önce aldım. bende de donma problemi oldu. Çözüm konusunda bende araştırmaya başladım. Çok can sıkıcı bir durum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X