|
Bildirim
|
Megane alın geçin hocam forumdaki çok bilmiş arkadaşlar aracı kullanmadan yorum yapıyor yeni Megane gerçekten iyi bir araç, kullanmadan araç almayın. Eski renaultlarla uzaktan yakından alakası yok. Megane tavsiye ediyorum . Kasası 4 yaşını doldurmuş , yıllardır kullanılan atmosferik motorlu corollaya para vermeyin.
|
Ben olsam kesinlikle Megane alırdım.
+ hem daha ucuz + hem kullandığınız her sene 400 tl daha az vergi ödeyeceksiniz + daha az tüketim + daha performanslı motor + edc'nin cvt'den açık ara daha iyi şanzıman olması - - - - - - edc'şanzımanın cvt'den çok daha iyi olduğunu bilmeyenler var :) + corollanın 2018de yeni kasasının çıkacak olması |
Megane alınır
|
eski bir toyota (yeni bir opel) sahibi olarak; megane IV-toyota corolla karşılaştırmasında megane dan yana tarafım. ikisini de kullanmışlığım var. eğer ki yaş 50 nin üstünde, duble yolda bile 100 ü geçmeyen, amacı a noktasından b noktasına gitmek olan birisiyseniz bile bence corolla artık gereksiz. sürüşü bu kadar sıkıcı, kendisi bu kadar ruhsuz araba zor bulunur. gidin corolla forumuna bakın, öne çıkarabildikleri arkada şaft tüneli olmaması, motorun lpg uyumu ve sözde sorunsuzluğu. sözde diyorum çünkü o forumdakilerin büyük çoğunluğu 2-4 yıl içinde araç yenileyen insanlar sorunsuzluğu ne ara gözlemlediler ve niye ihtiyaç duyuyorlar orası muamma. ayrıca, motor ve şanzıman açısından her bakımdan üstün olan (turbo motor-atmosferik motor, edc şanzıman-cvt şanzıman) megane karşısında corollanın aynı miktar parayı talep etmesi, üstüne bunu veren çıkması çok daha ilginç bir nokta. rakibinden ucuz parçaların olduğu otomobil için insan niye daha fazla ödemeye gönüllü olur bilmiyorum. hani premium olsa neyse. ayrıca comfort modunda uyuz bir araç olan megane sporta alınca gayet canlanıyor. herkesin tercihine saygı duyarım ama corolla megane dan iyi diyenin yorumuna duymam.
|
Kesinlikle Megane...
Atmosferik motor CVT şanzımanla birleşince çekilmez . Megane en az Corolla kadar sağlamdır merak etmeyin . |
orhan1461 demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
Hocam en az sizin kadar araç bilgim var belkide daha fazladır. Araştırmayı da severim.2006'da Türkiye'de çok çok az satan 0 Octavia aldım. 2012'de kimse ismini duymamışken doğru düzgün piyasası yokken gittim 0 Elantra aldım. 5 yıl sonra yani bu yıl yine araştırmalarım bilgilerim doğrultusunda Megane aldım. Çok da memnunum. Aracın eksi yönleri kesinlikle var zaten böyle olmayan bir araçta bildiğim kadarıyla yok. Araştırıp iyi araçlara binmeye çalışıyorum. Corollanın 100.000 lira ettiği yerde Megane 100.000 lira fazla fazla eder. İkiside iyi araçlar ancak Corolla gerçekten eskidi. Bir tarafta 2016'nın sonunda üretilmeye başlayan bir araç diğer tarafta 2013'te üretilmeye başlanmış ve son demlerini yaşayan Corolla. Bu kıyaslama Megane - Corolla değilde Civic (RS) olsaydı o zaman tercih edilebilirdi ancak bu durumda gayet yaşlı bir araç olan Corolla almak bana göre mantıksız. 100.000 lira seviyesinde atmosferik araç almak bana göre gerçekten mantıksız markası ne olursa olsun(1.6 lpgli Megane kullanıyorum). Bu arada Megane'de şuana kadar servise 1 kere dahi gitmedim. Aracın siyah koltuklarının çok çabuk pislenmesi ve motor sesini fazla alması hariç bir problemim yok. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 15 Eylül 2017; 20:8:22 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle35 -- 15 Eylül 2017; 20:30:14 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Engin Cann -- 15 Eylül 2017; 20:41:17 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donald Draper -- 15 Eylül 2017; 23:3:43 > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Engin Cann -- 15 Eylül 2017; 21:31:26 > |
|