Şimdi Ara

Yeni ÖTV Zamcığı (Vatana millete hayırlı olsun ) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
124
Cevap
13
Favori
37.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
268 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araç almaya niyetim yok ötv artabilir hem yatırımlar vs için kaynak lazım devlete. Şimdi 9 seçimdir kaybedenler 80 leri 90 ları yaşamamış olanlar alıntı yaparlar akılları sıra cevap vermeye çalışırlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinizdeki araclari iyi saklayin. Pamuklara sarip sarmalayin. Ortalik cok karisacak gibi duruyor...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paco-De Lucia

Sonumuz sanki Titanic gibi olacak diye düşünüyorum ,burjuva sınıfı filikalarla karaya (Yurt dışına)garibanlarda (ben-sen) suyun gibini görecek.

Ama gariban da Titanik'te burjuvanın kadınını çalıyordu. Batan Titanik'te Second Lady'ye talip?
  • Genel olarak otomotiv sektöründe ihracat ithalattan fazla diye biliyorum.

https://www.google.com.tr/amp/s/m.sabah.com.tr/otomobil/2017/11/30/otomotivden-yuz-gulduren-dis-ticaret-fazlasi/amp

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ötv de olmasa memur maaşlarını ödemeyecekler herhal.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://youtu.be/nhDXTLX5XX8?t=43

vaziyet alın elinizdekini iyi tutun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q6600 -- 28 Mart 2018; 0:12:54 >
  • Vay be.... Vergiye bak arkadaş... ARTIK ARABANIN VERGİSİ DEĞIL, VERGİNİN ARABASI VAR... Aracımı satıp toplu taşımaya döndüm. Çok sıkışırsam taksiye biniyorum. Araba ihtiyaç tamam ama 4 teker sıradan bir kara taşıtına bu kadar vergi ödemek kendimi kötü hissetmeme sebep oluyor.

• kirpinti kullanıcısına yanıt
    Ama senin mantıkla gidersek o zaman da bir temele dayanmaz. Şöyle ki;

Elektrikli otolar yaygınlaştıkça akaryakıt tüketimi düşecek. yurt dışına döviz çıkışı azalacak. Bu işin kısmen iyi tarafı (elektrikte de ithal girdi var). Kötü tarafı ise hükümet akaryakıt üzerinden iyi vergi topluyordu. Elektrikli otolarla bu vergi yalan olacak. Elektriğe de ağır vergi getiremez çünkü evlerde ve sanayide kullanılıyor. Bunun üstüne bir de ÖTV gelirinden mahrum kalırsa zaten var olan bütçe açığı yeni bir krize sebep olacak kadar büyür ya da tekrar enflasyon sarmalına gireriz ki bu da dolaylı fakirleşme demek.

Kısacası o zaman da ÖTV niye var diyemeyiz.

Sen bence soruna yanlış yerden bakıyorsun. Cari açığı ithalatı kısarak küçültmeye çalışıyorsun. Neden tersten gidip ihracatı ve turizm gelirlerini artırarak küçültmeyi düşünmüyorsun? Neden bunu hükümet düşünmedi şimdiye kadar? Bu hükümet zamanında 40 yıllık sanayici bile işi gücü bırakıp müteahhitliğe soyundu. Bunun sorumlusu hükümet değilse kim? AKP zamanında KOÇ'un Ford'u ve Vestel gibi bir iki firma dışında yeni sanayi yatırımı yapan oldu mu? AKP betondan başka ne yaptı? Bir de yol yaptı. Güzel tebrik ederiz yol için. Peki sanayi üretimini 3-4 katına çıkarmak için ne yaptı? Koca bir hiç! Neden? Çünkü ideoloji batağına saplanmış bir partidir AKP. Mevcut sanayicileri kendisine karşı diye desteklemek istemedi, aksine köstek oldu. Sen hiç Koç'un Sabancı'nın yeni yatırımlarını duyuyor musun? Neden duymadığını merak ediyor musun? Bu ülkeye sanayi olarak ne yapıldıysa %80'i AKP öncesi yapıldı. Bu acı gerçekle yüzleşmeden, AKP'nin din ideolojisi batağına batmış bir parti haline geldiği gerçeğini teslim etmeden hiç bir yere varamayız. Ülkedeki yatırımcıların ciddi bir güven sorunu var. Kimse yeni yatırım yapmaya yanaşmıyor. Herkes AKP'nin başımıza bela ettiği FETO polisinin maliyecilerinin sanayicileri nasıl inim inim inlettiğini gördü. Kim böyle bir partinin yönettiği ülkeye yatırım yapar, insanlar salak mı?

• bu işin sonu nereye varacak çok merak ediyorum herşeye zam zam ama artık bir yere kadar birileri şunlara her şeye zam yaparak ülkenin ekonomik açıdan kalkındırılamayacağını söylemesi lazım.
  • ötv ilk çıktığı yıl ağustos 2002 senesinde %27-%46 ve %50 şeklindeydi. seçimden tam 1 yıl sonra 2003 yılında 30-52-75 olarak güncellendi. bugün ise 60-110 ve 160 şeklinde. 2020 ocak ayında 75-140 ve 200 olmasını bekliyorum!!!

• S.Vettel kullanıcısına yanıt
    kaynak varmı birde hükümet tutturuyodu BİZ ÇEVREYİ KORUMAK İÇİN VERGİLERİ YÜKSELTİYORUZ anasını satayım insan nasıl delirmez ya bide bunları gülerek söylemişlerdi it oğlu itler

• Sonra bu ülkede yaşamaktan gurur duy ve mutlu ol! Her kelime o kadar anlamsız ki istediğin kadar yaz,konuş,tartış boşuna maalesef!

• Karamsar olmayalım, yeni bir hadis bulunmuş.72 huri yanında 600 deve gücünde arabalar da varmış.Bu dünya sefalet sınavını geçenlere verilecekmiş.
  • Ötv %60 değilmiy di?

Birisi fena trollemiş...

• quote:

Orijinalden alıntı: S.Vettel

O değilde elektrikli motor'a gelen ÖTV'yi bir ben mi farkettim? Teslanın en önemli artısı ÖTV yok diye seviniyorduk %84 ÖTV gelmiş hayal bile edilmez artık.

Tesla normalde en düşük %3 ötv den giriyordu ama o bile %37

• S500 Maybach'lara binerken düşünmüşlerdir bunları inanın. Bu arada 2 litre zaten %110'du.

• quote:

Orijinalden alıntı: evil2302

Ötv %60 değilmiy di?

Birisi fena trollemiş...

Matraha göre 45-50-60 dı. Sonra baktılar 40 bine araba yok, matrahı artırdılar. Neyse zaten bunlar devletin batış alametleri. Beter olalım.

• Ken Block43 kullanıcısına yanıt
    Hocam 1.6 motor üstü lüks sayılmalı %460 ötv + ÖYYLAABTDAV (Öyle yağma yok lüks araç alıyorsan 5 tane de devlete alıcaksın vergisi) getirilmeli.Ben kullanılan oksijene kota konulması tarafındayım ayriyeten.Haksız mıyım?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    80bin altı 1.6 motor için hepsi %60 mı oldu?

• Ülkece mazoşist olduk abi. Acıdan zevk alıyoruz artık.

Sanki hayatımız sürekli komando eğitimi şeklinde geçiyor. Bizi her türlü zorlu şartlara hazırlıyorlar. ..

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.