< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu) (1521. sayfa)
-
-
Aküye ölçüm yaptırdım sağlam çıktı, yani aküyü eledik fakat neden kaynaklığını anlayabilmek için servise bırakmak gerektiğini söylediler. Maalesef ihtiyaç olduğu için bırakamıyorum, yakıttan kaynaklı olabilir diye son 2 depodur shellden totale geçtim fakat bir değişiklik olmadı.
-
Gelen adblue arıza mesajları sonrası dün arabayı servise bırakırken arabada herhangi bir mesaj yoktu. Arabanın adblue sisteminin kontrolünü istemiştim.
Bugün arabanın durumunu sormak için aradığımda adblue deposunun adblue ilave edildiğini anlamadığı, adaptasyon ve regülasyonlar yapıldığı gibi yuvarlak yanıtlar aldım.
Öğleden sonra arabayı teslim aldığımda söz konusu edilen adaptasyon ve regülasyonların ne olduğunu sordum. Bunların yazılım olduğu söylendi.
Verilen faturada bu şekilde bir açıklama yok. Artık kullandıkça bir sorun çıkıp çıkmayacağını göreceğim.
-
Geçen benimki de marşı uzun aldı. Normalden 1-2 saniye uzun gıygıy etti. Onun dışında kullanımda bir sorun yok.
Sıcaklardan olabilir. Araba güneşin altında kaldığında stop-start devre dışı kalıyor. Bu da belki marş motorunun sıcaklarda iyi performans veremediği endişesiyle devre dışı bırakılıyordur.
Neden olduğunu anlarsanız haberdar edebilir misiniz?
-
Arkadaşlar, hocalarım. T9 kasa 1.6 dizel 2015 model active paket 308 aldık. Araçta daha önce orjinal sensörü vardı bozuldu bende daha uygun fiyata üçüncü parti geri sensör taktırdım dedi adam. Bugün servisdeki arkadaşlar şasi numarasından kontrol edip bu araçta geri sensörü yok dediler. Smeg 5.xx sürümü ekrana sahip. Ben bu aracın üçüncü parti sensörlerini değiştirip ekranı da carplay destekli bir ekrana çevirip geri görüş kamerası da dahil ettirmek istiyorum. Ankarada güvenilebilecek bir elektronikçi tavsiye edebilecek var mı konuda bilgili olan?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu konuyu sormak için girdim aynı sorunu sizde görünce şaşırdım :)
hafta sonları aracı kullanmayınca (2gün) pazartesi günü 3 sn civarı marş alıyordu. araç bu hafta 5gün yattı bugun bi marş basıyım dedim gıy gıy gıy 10sn civarında sürdü. sonrasında aşırı bi titreme ve benzin kokusu geldi. 5-10 sn sonra düzeldi.
Tekrar kapatıp açtım anında marş bastı. sorun akü gibi görünmüyor ama aklıma başka da birşey gelmiyor.
Araç 2020 12. Ay çıkışlı garantisi ve ful bakım paketi mevcut.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sorunu nasıl çözdünüz hocam?
Nasıl çözdünüz hocam sorunu?
Bi kaç gün sonra geçti diye hatırlıyorum hocam, ekstra bir şey yapmadım. Sonra tekrar olmadı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam triger değişimi yaptırdınız mı?
Hala araştırıyorum çünkü normalden fazla titreşimli çalışıyor motor özellikle park ederken rahatsız edecek bir seviyede. Sente ayarıyla ilgili olabileceğini düşünmeye başladım acaba bir problem mi var diye fakat yetkili serviste bile doğru düzgün motordan anlayan usta yok maalesef. Ankara içinde bu motordan anlayan birini bulabilsem göstermek istiyorum, çünkü kime gösterdiysem uğraşmamak için bunda sorun yok diyor ustalar ama aracı kullanan biri olarak bariz fark olduğunu ben görüyorum
-
2021 model 45 bin de araç. Henüz triger değişimi yapmadım. Servis de sorun yok daha dayanır bu dedi.
Sizinki seyir halinde de titriyor mu sadece ilk çalıştırmada mı titriyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 19 Ağustos 2024; 17:2:5 > -
Ara ara kontrol etmenizi tavsiye ederim 50 bin civarında farkettim bendekinin çatladığını herhangi bir uyarı vermeden.
Enteresan bir şekilde ilk çalıştırmada rahatsız edici düzeyde değil daha çok motor ısındıktan sonra artıyor gibi bendeki, seyir halinde pek hissedilmiyor fakat çok düşük hızlarda (park ederken) veya durduğu yerde normalden daha sesli ve titreşimli olduğunu farkettim. farklı model düşük km ama aynı motor-şanzıman 1.2 araç ile deneme fırsatım oldu, o zaman daha bariz bir titreme olduğunu gördüm
-
Hocam araç 3 silindirli olduğu için bir nebze titreme olabilir.
Benim araçta sıfır alındığında vardı şuan 45bin km oldu bir nebze arttı. bu durumu da motor-şanzıman takoz yıpranmasına bağlıyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Evet hocam 3 silindir titremesine yapacak bir şey yok maalesef fakat sıfırken yağ gibi çalışıyordu bu 3 silindir titremesini sadece kalkışlarda 5-10km hıza çıkana kadar yapıyordu. Sanıyorum km arttıkça dediğiniz gibi yıpranmalar kaynaklı bir artış oluyor ya da farklı bir problem mevcut bendeki rahatsız edici bir seviyede çünkü
-
Peugeot 308'lerde fabrika çıkış yağ 0W30'du. Daha sonra Peugeot Türkiye bildiri yayınlayıp servislere göndermişti. 5W30 PSA B71 2297 kodlu yağlar bizim ülkemiz için uygun görülmüş. Bildiğim kadarıyla Total Quartz Ineo HTC ve Mobil 1 ESP Formula P bu sertifikasyonda.
0W30 haliyle daha ince, bir de benzinli motorlar 3 silindirli malum. Daha kalın yağa geçildiğinde titremenin artması normal olabilir.
1.2 motorlarda triger yağ içinde çalıştığı için triger kayışı zarar görmüş olabilir vs.
İşten anlayan bir ustaya baktırmak lazım.
-
Bazı konularda servis ne yaparsa he diyorum, hesap sormak kolay oluyor. Yağı ben seçmem nasıl biliyorlarsa öyle yapsınlar. Bu tavrımdan dolayı da şu ana kadar bir sorun yaşamadım.
Sakarya Ekin oto servisim. Triger içinde 180 binde bakarız dediler, her sefer kontrol edin bilgi verin diyorum ve bu konuda gerekli dönüşü almadan aracı teslim almıyorum. Geçen sefer arıza kaydı isteklere not olarak yazdırdım da.
-
Valla bende sizin kafadayım. Yetkili servis artık sizin bakımları 10binde bir yapalım dedi. Tamam dedim çıktım. Araç ~63.000KMde. ~55.000de triger seti garantiden değişmişti. Yaptırdım bakımı 10bin tl bayılıp çıktım. Aracın yol tutuşu, gidişi herşeyinden memnunum. Gittiği yere kadar kullanırım gibime geliyor.
-
Kaç Model hocam sizin araç?
2021 Nisan
-
Ankara'da 2020 model 1.2 puretech için önerdiğiniz özel servis / usta var mı? bir de 45bin bakımında ne yapılıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X