Şimdi Ara

Yeni Suzuki Vitara (ANA KONU) (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.090
Cevap
185
Favori
989.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benimde henüz bir problemim olmadi,umarim olmaz ama takip edicem. Cok tesekkur ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Henüz 100 km yaptım,klima açık ,ort. 12 lt gösteriyor,düşeceğini umuyorum,inşallah böyle gitmez..
    Bu arada araçtan genel olarak memnunum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • recsad R kullanıcısına yanıt
    Ayni sorunu ben de yasadim, bende no video signal hatasi ciktiktan sonra hic duzelmedi. Servise gittim baglantilardan oldugunu soylediler, 2-3 saat sonra araci teslim ettiler bir daha hata mesajiyla karsilasmadim. multimedya cihazin turkiyede takildigini soylediler ve hatanin takan firmadan kaynakli oldugunu belirttiler, sahsi fikrim suzukinin boyle bir sacma hatayi yapmayacagi. Muhtemelen jag yada klemens yerine bantla kablolari baglamis olabilirler yoksa amper cekmeyen bir sistemde yillarca sorun cikmaz diye dusunuyorum. arac cok guzel maalesef multimedyayi takan firmanin azizligine ugramis. Cok ilginc ki pek cok marka araca da multimedyayi bu firma takiyor sitesinde yazana gore. Her ne kadar sanssizlik yasadiysam da aracin hatrina sabirli olucam multimedyaya karsi, onyargili olmayip zamanla bakicam, burada paylasirim durumu su an icin mudaheleden sonra sorun yok.
    Bir diger konu da geri gorusun cok gec acildigini belirtmis bazi arkadaslar. Normalde gec acilmiyor, ancak arabayi ilk calistirdiginizda android sistemin acilmasi zaman aliyor tabi bu surecte geri gorus de calismiyor.bununla ilgili kitapcikta bir ayar belrtilmis ancak ben uygulamadim. Zaman ayarindan bahsedimis sanirim bir cesit standby a alna olayi belirli bir sure, boylece kisa sureli arac durdurmalarindan etkilenmiyor sistem, bu ayari yapan varsa paylasirsa memnun olurum.

• Konuyu baslatan kisi olarak tekrar soyluyorum, Multimedya sistemi toptan sorunlu degil arkadaslar sadece geri gorus kamerasi sorunlu ve bunu cozmeleri sart bende heryere ulasmaya calisacagim daha yeni ve gercekten harika bi aracta can sıkıcı bir durum malesef

• Bu arada anladigim kadariyla ortalama yakit tuketimnii degisik gosteriyor arac yani 1 litre yakitla kac km gidecegini yaziyor baslangic ayarlarinda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recsad -- 31 Mayıs 2016; 0:09:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ige76

Ayni sorunu ben de yasadim, bende no video signal hatasi ciktiktan sonra hic duzelmedi. Servise gittim baglantilardan oldugunu soylediler, 2-3 saat sonra araci teslim ettiler bir daha hata mesajiyla karsilasmadim. multimedya cihazin turkiyede takildigini soylediler ve hatanin takan firmadan kaynakli oldugunu belirttiler, sahsi fikrim suzukinin boyle bir sacma hatayi yapmayacagi. Muhtemelen jag yada klemens yerine bantla kablolari baglamis olabilirler yoksa amper cekmeyen bir sistemde yillarca sorun cikmaz diye dusunuyorum. arac cok guzel maalesef multimedyayi takan firmanin azizligine ugramis. Cok ilginc ki pek cok marka araca da multimedyayi bu firma takiyor sitesinde yazana gore. Her ne kadar sanssizlik yasadiysam da aracin hatrina sabirli olucam multimedyaya karsi, onyargili olmayip zamanla bakicam, burada paylasirim durumu su an icin mudaheleden sonra sorun yok.
    Bir diger konu da geri gorusun cok gec acildigini belirtmis bazi arkadaslar. Normalde gec acilmiyor, ancak arabayi ilk calistirdiginizda android sistemin acilmasi zaman aliyor tabi bu surecte geri gorus de calismiyor.bununla ilgili kitapcikta bir ayar belrtilmis ancak ben uygulamadim. Zaman ayarindan bahsedimis sanirim bir cesit standby a alna olayi belirli bir sure, boylece kisa sureli arac durdurmalarindan etkilenmiyor sistem, bu ayari yapan varsa paylasirsa memnun olurum.

Hangi servisle gorustunuz?

• benign79 B kullanıcısına yanıt
    0-400 km arasi sehir icinde tek basima sayilir 7,8 litre yakti benim arac. 400 km de depoyu fulledim isik yanarken ort.yi sifirladim, 400-600 arasi sehir ici tek basima, 600-1000 arasi 5 kisi ( yaklasik 400 kg) klima hep acik isik yandi ortalama 7 lt gosteriyo. Bir depo 600 kmyi gordu bu sartlarda bence cok iyi otomatik benzinli icin, sx4 um 500 km yi gormezdi bu sartlarda, cunku 120-130 civari cok kullandim, vitarada 5 ve 6. Vitesler cok iyi olmus yuksek hizlarda bile 3000 deviri gormuyor.ben cok memnunum simdilik.tabiki bursa ist gibi sehir merkezlerinde (15 kmlik yolun yaklasik 1 saat surdugu trafikte)otomatik benzinli 1600 aracin katalogdaki gibi 6,5 litre yakmasini beklemek hayal olur bence.

• ogress06 O kullanıcısına yanıt
    Merhaba, benim iş yerim evle yakın, arada yalnız 3 lamba ve 4-5 tane kasis var, şu an ortalama 7.5lt gösteriyor, 2010 at sx4 sahibiydim onda bu değer 11lt civarı çıkıyordu, bir de ankara içi uzun mesafe giderken kontrol edeceğim, sürüş olarak pek sakin değilimdir biraz agresif kullanirim yakıtı bizi pek üzmeyecek gibi şu an için

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilokann

Okurken şaşırdım açıkçası, herhalde bosch marka 3500 dolarlık multimedya sistemi ve bluetooth kitini çıkarıp yerine 250 dolarlık çin malı multimedya sistemi takmak ve bu konuda bilgilendirmemek, bütün dünyaya bu pazarlanırken neden türkiyeye bu şekilde pazarlama yapıldığını sorgularken cevabını aldım valla az bile bu bizim insanımıza. burada ayıplı malın hatta gizli ayıbın hukuki tanımını yapıcak halim yok ancak distirbitör bile bunu kabul edip herhangi bir savunma yapmazken sizler gibi müşterilerin kalkan olması ilginç. burada sonuçta ortaya çıkan bir problemin kaynağı anlatılmış ve bu değişim yapılmasaydı bu problemde çıkmayacaktı. biz de dedektifcilik oynayıpta araçta fellik fellik hata aramıyoruz sorun neyse ona göre çözüm arıyoruz ona göre insanları bilinçlendiriyoruz. tabi bunlar hep ifade özgürlüğü dicek bişi yok ne benim sizi ne sizim beni yargılayacak halimiz var. tek temennim umarım sizin herhangi bir aracınızda bir problem çıkmazda güzel günlerde kullanırsınız...

Bu durumun pazarlama stratejisi ile ilgisi olduğunu düşünüyorum, biz de bayiye gidip baktığımızda aracın ekranı bana gereksiz şekilde büyük gelmişti, sizden öğrendiğim ve fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla orjinal ekran kesinlikle bu görüntüde değil, daha açıklayıcı olursam buraya servis edilen ekranlar aracın eklentisi gibi iken, orjinal ekran aracın tamamlayıcı parçası resmen. Buna rağmen kullanıcılar için bu durum kötü bir süpriz olsa da ben gizli ayıp olduğunu düşünmüyorum malesef, yapılabilecek birşey olduğunu düşünmüyorum. (Bu arada benim de mesleğim hukuk, hukukçuların bu araba ve marka konusunda bi talebi olduğunu görüyorum). Yakıt tüketimi ve dış görünüşü bize cezbedici gelse de, aracı boyutundan dolayı ve ekranından dolayı almadık. Sizin için de ekranı sorun teşkil etmez diye düşünüyorum, yani üzerinde çok düşünülecek bi durum değil bence, zira hemen her açıdan diğer suvlarla karşılaştırıldığında ekonomik ve güzel bence.

• Merhaba, çok uzun süredir bu başlığı takip ederek kendimi ikna etmeye çalışıyorum vitara almak için ancak bu tablet olayı canımı sıktı. Türkçe videoları izlerken benim de canımı sıktı keza dx de satılan 50 dolarlık tabletler gibiydi gerek görünüşü gerekse geri bildirimi.

Suzuki ye ve doğan a durumu bildirmek çok elzem gibi, eminim ki bedelsiz olarak kaliteli bir ürünle değiştirirler ya da mecbur kalırlar bunun dışında yabancı dilde, orjinal bosch marka kullanmak isteyen olursa bu talebi de karşılaşmaları gerekir diye düşünüyorum.

Bir de sorum olacak, glx pakette led far deniyor bu da xenon gibi beyaz mı ve selektör yapınca meşhur şimşek efekti oluşuyor mu?

• Merhaba arkadaşlar bende GL+ 4x2 var 25-30 gün oldu alalı daha önceki mesajımda da arabayla ilgili yorumlarımı yazmıştım geri görüş kamerasında herhangi bir sorun yaşamadım gayet başarılı çalışıyor artı mx player programı kurdum programı çalıştırdığımda mp4 ve video formatları araç hareket halindeykende çalışıyor direksiyon kumanda düğmelerinden parçaları değiştirebiliyorum sesini ayarlayabiliyorum.
  • Fazla takilmayin , benim qashqai radyoda berbat forumlar kiyamet gibi tartisiyor ama bu senede encok satilan 1. Sirada suv qashqai... madem tr de takiliyor sizde gider daha kaliteli bir tanesini takarsiniz, yaziliminida imajini alip kurarsiniz...

• Arkadaşlar kendimi ikna aşamasındayım
    Renk olayına takıldım sadece düz beyaz veya oranja beyaz sonradan 2-3 sene sonra satmak istersem hangisini tercih etsem bilemedim

• niedre kullanıcısına yanıt
    Ne aliyorsan cift renkli olsun, en yakismayani bence duz beyaz arac kendini gosteremiyor.. biraz cesarerli olun turuncu siyah ve mavi siyah bakin... ben octaviami yarismavisi aldim cok dikkat cekiyor arac..

• Bugun bir Suzuki bayisinde bu konuları paylaştım oradakilere..

1- Tablet olayı: Tabletin düşük maliyetli bir model olduğu kabul ediliyor.. Maliyetleri aşağıya çekip GL+ ya da takabilmek açısından yapılan bir davranış olduğu söylendi..
    2- Geri görüş: Kırılan geri görüş kamerasını artık serviste daha da sağlamlayarak verdikleri söylendi..
    3- Bluetooth olayı: İlk gelen yaklaşık 200 araçta direksiyonda kumanda olduğunu daha sonra bunun kaldırıldığı (gelenlerde olmadığı) söylendi.. Yani gözünüzü yoldan ayırıp tablet üzerinden telefonunuzu kapatıp açacaksınız.. (Bu duyduğum en saçma şey)
  • recsad R kullanıcısına yanıt
    Menüden 100 km de kaç litreye set edebilirsiniz.
  • benign79 B kullanıcısına yanıt
    Bir yerde bir yanlışlık var gibi, benim. 600 km de 6.5 litre. buna dün mesai saatinde, İstanbul' da karşıya gidiş geliş dahil.(85 km yol 3 saat).
  • Bilokann B kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Gizli ayıp var. Evelde yabancı forumlardaki hem 7 inç hemde eşşekte bilmem ne gibi durmuyor. Allah varya
    millet avrupada yok bizde var deyince direk şüphelenmiştim. Nerde bgörülmüş bizim gibi mal tüketicilerin ülkesinde araç markalarının
    kıyak geçtiği. Ben olsaydımda sizin gibi geri verirdim. Ama uyarayım çokları uğraşmaz sineye çeker. Siz paranızı alında gerisi mühim değil.
  • 75 binlik bir malda, 400 500 TL maliyet hesabı yaptık demeleri kadar irrite edici bir şey yok. Eminim kendi ithal ettikleri saçma sapan tableti oraya yerleştirdiler. Meşhur alışveriş siteleri var ya hani doğan ın.

• Arkadaşlar herkese merhaba. Burada yorum yapan değerli arkadaşların yorumlarını okudukça bu araca olan ilgim arttı. Hep okumayalım bizimde bir katkımız olsun dedim ve yeni üye oldum. Geçtiğimiz hafta sonu bornova suzuki bayisine gittim. Araç ile ilgili bir kaç gözlemimi bende aktarayım. Öncelikle aracın dış görünüşü beklediğimden daha iyi. beyaz rengini inceledim. (Galaktik gri rengine bakacaktım ama kalmamış) Beyaz rengi ve diğer renkler metalik değil gibi geldi. yurt dışındaki satılanlara baktığımda metalik renk ve normal renk ayrımını ve fiyat farkını gördüm. yanı boyası yakından iyi durmadı. Mesela bir corollanın sedefli beyazı gibi güzel gelmedi. Aracı alan arkadaşlar boyası metalik mi değil mi? Yaklaşık 1,83 cm boyundayım. ön ve arka koltuklardaki baş mesafesi tatminkar geldi bana. Arkadaki koltukta ortaki dingil çıkıntısı sinir bozucu. 2006 Yarislerde bile yok. gerçi toyotoların hiçbirinde yok gibi. Aracın içi duster gibi her tarafı plastik. ama nasıl plastik ise sıfır araba kokusu yok araçta. (Daha sonra kiaya binince bu durum dikkatimi çekti, bayi aynı zamanda kia'nında bayisi) Aracı test sürüşüne çıkardık. fakat bornova trafiğinde 20km geçemedik. yani bir şey anlayamadım. test güzergahı zaten 1 km kadar. güzergah dışına çıkamayacaklarını söylediler. sigortayı oyle yapmışlar. işin özü test yapacaksanız başka bir bayiye gidin derim . bende bu amaçla optimumdaki Alsancak otomotiv bayine bir sonraki gün gittim. (Pazar günleri saat 5e kadar açıklar) gitmez olaydım. pazar günü o kadar trafik vardı ki 2 saatte bayiye gidemedim. Aracı test etmeye çıkarsam bu sefer 10 km geçemeyeceğim diye düşündüm. Birde üstüne trafikte sinir /stres oldum başlarım arabasına dedim çektim eve gittim. Bu nednele teste gidecek olanlar uygun zamanı kollasınlar. Bayide aracı inceler iken 2-3 müşteri daha gelince sevindim bir ara. İç tavan döşemesi keçe gibi tüylenmiş. yani kaliteli bir araç algısı oluşmadı bende. Ama itiraf edeyim dışarıdan çok şık duruyor. bir ara kia sorento 1,6 otomatik benzinliye baktım. (85.000tl) ciddi anlamda kalite farkı var. ama donanım seviyesi GLX ile aynı olanlar yaklaşık 95 tl idi. Fakat kia'nında yakıtı oldukça fazla. sanırım honda civic 1,6 dizel otomatik HB çıkarmasını bekleyeceğim. şu anda sadece maueli var. Yada vitara S leri veya dizel vitarayı bekleyeceğim. Bu arada satış danışmalarının gerçekten de hiç bir şeyden haberleri yok. İnsan hiç mi sattığı ürünle ilgili forumlarda + ve - lerine bakmaz. anlattıkları kadar varmış. Bu arada GLX tek renkte 1500 TL indirim teklif ettiler. 2 hafta sonra dizel otomatik gelirse fiyatı makul olursa ve almayı düşünen arkadaşlarımız varsa şöyle 4-5 kişi birlikte gidelim ciddi bir indirim kaparız gibi geliyor.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.