Makyaj operasyonuyla yenilenen VW Caddy'nin test sürüşünü gerçekleştirme şansım oldu. Sizlerle izlenimlerimi paylaşmak istiyorum. Makyajla birlikte Caddy'nin ön ve arka kısmında küçük değişimlere yer verilmiş. Ön kısmında yenilenen panjur ve far grubu sayesinde daha şık bir görünüme kavuşmuş. Arka bölümde ise yenilenen ledli stop grubu ve ters üçgen forumlu plakalık bölümü sayesinde binek otomobillere yaklaşan bir tasarıma kavuşmuş.İç mekanda ise Passat ve Golf'te kullanılan yeni direksiyon simidi bence çok hoş olmuş. Yeni dokunmatik ekran ve yenilenen klima kumandaları Caddy'yi diğer kardeşlerine daha çok yaklaştırmış. Caddy'nin özellikle binek versiyonu birçok otomobilde yer almayan donanım ve konfor özelliklerine sahip. Özellikle MPV'lere ciddi bir rakip olacak seviyeye gelmiş durumda. Caddy, iç mekanda çok iyi diz ve baş mesafesi sünüyor. Bagaj alanı da toplamda 750 litre. Hobby sahibi olan birçok kimsenin işini kolaylaştıran bir alana sahip. Özellikle kamp yapmayı sevenler için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Araçta standart olarak birçok özellik sunuluyor olması da artı yönlerinden. Bu arada test aracında deri koltukların sunulduğunu da belirtmek istiyorum. Aracın motoruna gelirsek, Caddy sadece Türkiye pazarına özgü 1.6 tdi motorla satışa sunuluyor. Bu motor 102 bg güç ve 250nm tork üretiyor. 7 ileri dsg şanzımanla kombine edilen bu motor özellikle ağırlığı 1500kg geçen Caddy'yi hareket ettirmekte zorlanıyor. Yüksek ağırlık ve düşük beygir gücünün etkisiyle aracın yakıt tüketimi de yüksek!!! Test aracının ortalaması 10 litrenin üzerindeydi. Bu araca Passat'ta da kullanılan 120bg gücündeki 1.6 dizele yer verilseydi daha iyi olurdu. Aracın süspansiyon konforunu beğendim. Darbeleri iyi bir şekilde emebiliyor. Yüksek hızlarda içeride asfalt ve rüzgar sesinin hissedildiğini belirtmek istiyorum. Aracın bence tek dezavantıjı kamyenet olarak ruhsatta yer alması ve hız limitlerinin düşük olması. Onun dışında Uygun fiyatllı dizel ve otomatik VW almak isteyenler için güzel bir alternatif. Aşağıdaki linkte araçla ilgili görüntü ve test sürüşü ile ilgili videoyu bulabilirsiniz.Paylaşıp, beğenirseniz bana da bu konuda destek olmuş olursunuz.
Bizde yeni kasa trendline manuel caddy var. Yakıt tüketimi dışında dediklerinize katılıyorum ve yol tutuşunun bineklere yakın olduğunu ekliyorum. 7.5 litreden yukarı çıkmıyor bu arada tüketim pek.