Hayırlısı olsun hocam. Golften yana 150hp ve 116hp kafa karışıklığı var bendede . |
YENİ VW GOLF 8.5 2024 (Fiyat-Kampanya Takip) (10. sayfa)
-
-
Aynen öyle hocam hayırlısı demek düşüyor. Takipteyim indirimleri 15 gün daha kaldı Kasım ayına başlamamıza. Kasımda başlar diye düşünüyorum indirimler.
150 hp ile 116 hp kafa karışıklılığı bende de mevcut. Farklı forumları okuduğumda aynı motor parçaları kullanılıyor ve yazılımsal kısıtlamalar var diyorlar kimisi de aynı motor parçalarına sahip değil pistonlara kadar kalite farkı var diyor. Bakalım biraz zaman geçsin biraz daha kokusu belli olur 116 hp 'nin. Evo 2 motor diyorlar bunlara fakat 150 hp daha önceden VW alışkın olduğu bir motor. Eğer ki 116 hp motor farkı oluştaracak şekilde 1.5 L motor hacmine sahip olacak şekilde üretildiyse golf 8.5 almak için biraz daha beklememiz gerekebilir, sonuç itibariyle biraz daha net gözlem yapabilmek adına.
-
Başka forumda şöyle bir bilgi gördüm:
Here’s a breakdown of the specific engine components and part numbers that differ between the 1.5 eTSI 116 and 1.5 eTSI 150 engines:
1. Turbocharger
1.5 eTSI 116 (Part Number: 06K 145 722 A):
The turbocharger is designed for efficiency, providing a boost pressure around 1.5 bar .
1.5 eTSI 150 (Part Number: 06K 145 722 C):
This turbocharger is optimized for performance, allowing for higher boost pressures up to 1.7 bar .
2. Pistons
1.5 eTSI 116:
Part Number: Typically designated as 06K 107 065 D for the piston assembly, which has a lower compression ratio suitable for efficiency.
1.5 eTSI 150:
Part Number: Often uses 06K 107 065 F, which may feature a higher compression ratio for increased power output .
3. Connecting Rods
1.5 eTSI 116:
Part Number: 06K 105 401 E, designed for lighter load applications.
1.5 eTSI 150:
Part Number: 06K 105 401 F, built to withstand higher stresses associated with the increased power output .
4. Camshaft
1.5 eTSI 116:
Part Number: 06K 109 101 A, optimized for fuel efficiency and lower power .
1.5 eTSI 150:
Part Number: 06K 109 101 C, featuring a more aggressive profile for better performance .
5. Exhaust Manifold
1.5 eTSI 116:
Part Number: 06K 253 001 C, designed for standard exhaust flow .
1.5 eTSI 150:
Part Number: 06K 253 001 D, designed to optimize flow for higher performance .
Conclusion
The part numbers indicate that while both engines share a similar architecture, they use specific components that are tailored for either performance or efficiency. The changes in turbochargers, pistons, connecting rods, camshafts, and exhaust systems contribute to the differences in horsepower and torque outputs. For more detailed information, you can refer to and .
-
Bahsettiğiniz konuyu bende gördüm hocam paylaşımınız için teşekkürler. Golf sahibi bir çok kullanıcının kullanmış olduğu golftutkusu diye bir forum sitesinde. Bende bunları görünce biraz tedirgin oldum açıkçası. Bu paylaşıma ekstra olarakta bazı kullanıcıların VW yetkili satıcılarındaki danışmanların beyanlarına göre motor yapısı birebir aynı fakat yazılımsal olarak limitli olduğunu söylüyor. Keza VW Golf 7 serisinde bunu yapıyordu, örneğin 2015 model Golf 7 1.6 TDi aracın Midline Plus(Boş) pakedi 90 HP güç üretirken Highline pakedi 110 HP güç üretiyor her iki araçta manuel olacak şekilde. Burdaki tek fark donanım pakedinden kaynaklanıyor.
Daha gidipte bayiilerde görüşemedim haftasonunu bekliyorum. Eğer ki yazılımsal olarak bir fark olacak ise sıfır 116 HP style 8.5 araştırmalarına başlayacağım, ilerleyen bir kaç sene içerisinde çıkan yazılımlar ile 150 hp çıksam bana fazlasıyla yeterli olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wardentr42 -- 17 Ekim 2024; 15:30:47 >
-
Merhaba. Ambiyans aydınlatma bende de individual kısmındaki renkler degismiyor takılmış kalmış. Siz sorunu nasıl çözdünüz acaba?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aracı genelde kapatıp gittikten sonra tekrar çalıştırdığımda düzelmiş oluyor ara sıra yapıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Görünen o ki sadece yazılımsal değil motorda bayağı değişiklikler var
-
Evet son yaptığım renkte takılı kalıyor o çubukta oynatma yapmak istediğim zaman hizmet dışı mı devre dışı mı ne yazıyor. Muhtemelen bir sonraki arabayı çalıştırdığınızda değiştirebilirsiniz
merhaaba, style 116 güncel fiyat alan var mı?
-
Dün itibariyle Ankara Arca’dan Life paket aytaşı gri alarak sıfır araç serüvenimi kapattım.
merhaba hayırlı olsun hayalimdeki rengini almışsınız, ne kadara mal oldu ne zaman sipariş vermiştiniz?
-
Teşekkür ederim, inşallah size de en kısa zamanda nasip olur. Pazartesi sipariş verdim, gümrükten çektiler. Yarın teslim alacağım. Fiyat 1.724.
Oo aracı yeni mi getirdiler bir de, hayırlı olsun
-
Aynen dediğiniz gibi oldu sabah çalıştırınca düzeldi. Teşekkürler desteğiniz için.
Ben dün araç teslim aldım style 1885 ama özel fiyattı
Hangi şubeden aldınız hocam ? bende 116 hp style paket düşünüyorum ayrıca sıfır faiz kampanyası varmıydı hocam ? varsa ne kadar veriyorlar acaba ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wardentr42 -- 18 Ekim 2024; 16:13:7 > -
Ben de geçen hafta 1900 e beyaz renk aldım. Hangi renk hocam.
Abanoz siyah
Vosmerden ama style paket bulmak çok zor. Aslında R line ile tek farkı jant koltuk (bence style koltukları daha güzel) bağımsız süspansiyon ve 150 bg oluşu.
Bunların içinde en kayda değer fark 150 bg oluşu tabiki de. Ama arada fiyat olarak çok fark var o yüzden 116 bg style gayet donanımlı ve keyifli. Life paket dönem dönem geliyormuş ellerine. Şu anda garip bir şekilde stoklarda VW araç yoktu en azından Izmirde. Başka bayileri de gezdim oralarda da yok.
Sıfır faiz yoktu ama aracın %20 sine kadar kredi kullandırabiliyorlar piyasa fiyatının altina.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuza001 -- 18 Ekim 2024; 20:0:39 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X