Şimdi Ara

YÖS SAÇMALIĞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
2.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kütüphanedeyim ve yös çalışan çok fazla kişi var çözdükleri sorular güldürecek cinsten bu sorularla iyi üniversitede iyi bölümlere girebiliyorlar üstelik bizim gibi Türkiyede eğitim görmüş olmalarına rağmen. Bu arkadaşlar sadece annesi ya da babası yabancı olduğu için yabancı pasaportları var bizde it gibi çalışıyoruz bu haksızlık değilmi? bu dediklerimde yanlış söylediğim şeyler umarım vardır gerçekten sinirim bozuluyor

• Ben Bulgaristan vatandaşıyım bu sınava girebilmek için Tr vatandaslığından çıkmak gerekiyor ben de yapabilirdim aynı şeyi ama ne gerek var böyle saçmalıklara cidden aşırı kolay soruları 8. Sınıf düzeyi nerdeyse ama bunla üni kazanan adam zaten o gittiği iyi ünilerde topallayacağı, beceremeyeceği için umursamıyorum. ülkenin neresi doğru ki eğrisini göresin.
  • Klasik Türkiye. Çokta şe etmemek lazım. Ülkemizdeki adalet ile kafa yoracak olsak işin içinden çıkamayız. Girme o konulara.
  • Ben Bulgaristan vatandaşıyım bu sınava girebilmek için Tr vatandaslığından çıkmak gerekiyor ben de yapabilirdim aynı şeyi ama ne gerek var böyle saçmalıklara cidden aşırı kolay soruları 8. Sınıf düzeyi nerdeyse ama bunla üni kazanan adam zaten o gittiği iyi ünilerde topallayacağı, beceremeyeceği için umursamıyorum. ülkenin neresi doğru ki eğrisini göresin.
  • Yös ile iyi bir üniversiteye girmiş ama okuyayıp bırakmış birini tanıdıktan sonra 2 kere haksızlık. Hem giriyorlar hem de bırakırlarsa bir kontenjan heba olmuş oluyor.
  • YÖS'ün kontenjanı ayrı hocam
  • 3 ay geçiciliğine çıkıyorsun hocam bence değer ama siz bilirsiniz ama en son mavi pasoportlu olanlara %10 a indirildi kontenjan yani çok zorlaştı eskiye göre gormalde 10 kişi alan fakülte artık 1 kişi mavi pasaporttan 9 u yabancı pasaporttan alacak
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Ben sınavı atlattım geçti gitti sağolun :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ALES KPSS DGS, TYT FARKI
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konu o değil ki, bir arkadaş vardı yurtta yabancıydı annesi ya da babası o yüzden yabancı pasaportu vardı (nereli olduğunu tam hatırlamıyorum) hiçbir farkımız yok gördüğümüz eğitim olarak, o yös çalışıyodu ben ayt şuan itü uçak mühendisliği okuyor biz hala sürünüyoruz ve bizden iyi değildi bu arada
  • Burada 2 çözüm var bana göre ya bu sınavı İngilizce gibi evrensel bir dilde ortalama üstü bir sınav yapacaksın ya da şu anki sistemde yapılan suistimalin önüne geçeceksin. Yoksa senin eğitim sisteminden geçmeyen senin vatandaşın olmayan birini YKS ile eşdeğer bir sınava sokmak zaman kaybı olur sadece.
  • Az önce mesaj yazan bi gelişimini tamamlayamamış bir ergen vardı nereye gitti o ? Yediremeyip sildi mi mesajını ?
  • Aynen öyle benim zoruma giden zaten benle aynı müfredatı görüp benim girdiğim sınavdan kat ve kat daha kolay bir sınava girmeleri yoksa eğitimini yurtdışında yapanlara lafımız yok. Boşuna kendimizi yormaya da gerek yok sonuç olarak ben it gibi çalışmaya gidiyoruö başka yolu yok.
  • Kesinlikle haksızlık aynen.Mesela bizim dişte de vardı bu tip öğrencilerden adami yksye soksan ilk 100k yapamaz o derece yani.Anadilinde cozse yine yapamaz sinavi.

Cogu kaliyor zaten sınıfı gecen de kopyayla ezberle filan geciyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 10 Aralık 2019; 20:12:40 >
  • Hic ayirmasalar daha iyi bence.Yöse ayrilacak kontenjani yerli ogrencilere ayırmaları cok daha isabetli olurdu.Tip dis gibi bolumlerde okuyanlar durumun farkindadir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 10 Aralık 2019; 20:19:5 >
  • Devletin adaleti şaşar tanrının adaleti şaşmaz diyelim
  • Hocam aslında mevzu o değil dışarıda eğitim görmüş kişilere lafım yok bizim gibi burada doğup burada eğitim görenlere lafım var düpe düz sahtekarlık bu he sen buna müsade edersen adam napsın kolayı varken
  • Sadece Türev integralle üniversite kazanıyorlar hayat onlara güzel
  • Giriyorlar ama aldıkları maaş düşük aga tıp okuyan diş okuyan yös cü işe başladıktan sonra döner sermaye alamıyor sadece net maaşlarını alıyorlar diye biliyorum
  • Zaten isterlerse türk pasoportuna dönebiliyorlar bence yanlış biliyorsunuz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.