Şimdi Ara

Yüksek FPS olduğunda, çığlık sesi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Zalman CNPS9900 Max
    Asus ENGTX 570 DirectCU II
    Xilence XP750

Kabaca ses çıkaran/çıkmasına sebep olan komponentler bunlar. Bugün, PC'ye kardeşimin oynadığı Sims 3'ü yükledikten sonra, (5770 ile hafif takılmalar oluyordu, full detail'de 570 nasıl çalışacak diye merak da ettim ayrıca) PC'den bir çığlık/aşırı tiz bir ses çıkmaya başladı. Daha sonra bu sesin, V-Sync kapalı olan neredeyse tüm oyunlarda olduğunu farkettim, ve FPS'nin arttığı durumlarda oluştuğunu düşündüm.

PSU ile ilgili bir sorun olsa, PSU'ya yüklenilen Furmark + Prime 95 gibi programlarda da karşılaşmam gerektiğini düşünüyorum bununla, ancak sadece, V-Sync kapalı, ve kartın fazla fazla yettiği eski denilebilecek oyunlarda karşıma çıkıyor.

Şimdi bu normal midir?
    Bu, servis'e götürmeyi gerektirecek bir sorun mudur?
    Bunun, benim tarafımdan çözülebilecek bir yanı var mıdır?

V-Sync'i force on yapınca çoğu oyunda bu sorun ortadan kalkıyor, ama özellikle FPS türevi oyunlarda, bu da mouse lag'e sebep olduğundan istediğim bir şey değil(Ki zaten, yeni oyunlarda 60FPS+ 1080p Full ayarlarla görülebilen bir şey değil, ama eski oyunlar, ve FIFA/PES gibi oyunlar için kolayca geçilebilen bir rakam)

Ayrıca, bu çığlık sesinin en rahatsız ettiği durum, F@H yaparken ortaya çıkıyor. F@H için PC'yi gece açıp bırakıp yatmak kulaklara zarar bi durum oldu. Özellikle Zalman CPU fan'ı, ve DirectCU II'nin fanları neredeyse duyulmayacak seviylerde çalıştığı için, PC'den ekstra gelen her türlü ses, oda da aşırı dikkat çekmekte.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• her şeyden önce ürün öngörülen çalışma standartlarına uygun bir şekilde çalışmadığı , çıkardığı sesle açıkca ortada !

garantisi varsa geri ver
    büyük bir ihtimalle aşırı ısınmadan ötürü oluşan basınç durumunun yaratığı bir durum var ortada
    bu şimdiden söylemedi, deme sonra ekran kartı elinde patlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 21 Kasım 2011; 7:04:56 >
  • O ses normal, genelde ya ekran kartından ya da anakarttan gelir. Çoğu kişinin başına gelebilen bir sorun. Sistemin çalışmasına herhangi bir etkisi olmadığı için garantiden hiçbirşey yapmazlar.
  • Sistemde, sadece ekran kartı değiştighoden dolayı, ekran kartından geldiği kesin, 2 senelik makina keza =))

Bu ses ile yaşamayı öğrencem yani =(
  • quote:

Orijinalden alıntı: b1ck132

Sistemde, sadece ekran kartı değiştighoden dolayı, ekran kartından geldiği kesin, 2 senelik makina keza =))

Bu ses ile yaşamayı öğrencem yani =(

Kartı ne zaman aldınız ve nerden aldınız ? Yeni aldıysanız değişim yapilabilir.
  • Kartı 1 hafta önceki Vatan indiriminden aldım. Dudullu şubelerinden.
  • quote:

Kartı 1 hafta önceki Vatan indiriminden aldım. Dudullu şubelerinden.

bence makineden gelen ses hic bir zaman normal olamaz sebebini bulup cözmen gerekir vatana bir danıs bire bir degisim icin 1 ayın var ,en son böyle ses geldiginde psu dan oldugunu anladım ve degistirdim ses kesildi, üzerindeki kondansatör veya baska elemenlardan geliyordu psu pek bilinmesede cabuk yıpranan bir maldır bozulur demiyorum yıpranır düyorum ,birde ekran kartı ısısını ve bilesenlerin ısısını kontrol edersen ısı kaynaklı mı oldugu ortaya cıkabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timi555 -- 21 Kasım 2011; 10:28:52 >
  • Sıcaklıklar normal denilebilir. Yük olmadığında 30 derecelerde GPU, yük altında max 60-70 dereceye çıkıyor. Ama bu sesi çıkarmaya başlaması sıcaklık ile ilgili değil.

Furmark'ta max sıcaklığa çıktığında ses çıkarmazken, F@H ya da V-Sync kapalı FIFA12'de sıcaklık 50 dereceyken bile ses var.
  • quote:

Sıcaklıklar normal denilebilir. Yük olmadığında 30 derecelerde GPU, yük altında max 60-70 dereceye çıkıyor. Ama bu sesi çıkarmaya başlaması sıcaklık ile ilgili değil.

Furmark'ta max sıcaklığa çıktığında ses çıkarmazken, F@H ya da V-Sync kapalı FIFA12'de sıcaklık 50 dereceyken bile ses var.

bence psu dan geliyor tabiki emin olamam ama güc cekmeye basladıgında psu ya yükleniliyor ve ince cıglık geliyor ben bu ses yüzünden psu degistirdim , dikkat et psu bozulursa tüm parcaların risk altında demektir yüksek yada düsük akım parcalarını yakabilir en güzeli bir arkadasından ödünc saglam ve yüksek amperli bir psu alıp dememe yapman eger psu degilse diger parcaları denemen baska yolu yok bence ..
  • pff sallayıp durmayın birader... ben yıllarca kaç tane pc kullandım arkadaşın bahsettiği aynı sesi duyarak, hiçbir sıkıntı da olmadı. o sesin kafa şişirmekten başka bir zararı yok.
  • Yalnız, BF3/MW3 gibi oyunlarda da aşırı yüklenme olduğu halde ses gelmiyor, ben de bunu belirtmeye çalıştım. PSU 2 haftalık Xilence'ın 750Watt'lık modeli, kasayı açıp içini de dinlediğimde sesin GPU'dan geldiğini de duyabiliyorum, evet doğru söylüyorsunuz, bu sesin kaynağı olarak ya PSU ya GPU gösteriliyor ama, benim durumumda sesin GPU kaynaklı olduğunu %90 söyleyebilirim.

Benim anlamadığım, neden FPS yükseldiği zaman sesin çıktığı, (bkz. aynı oyunda ses çıkarken V-Sync ile FPS'yi monitörümün Refresh Rate'i olan 60Hz'a sabitleyince sesin kaybolması).

Vatan bunun için hızlıca bir değişim yapar mı? Bi de bu önemli. Yoksa kartsız mı kalırım? =I
  • bu ses FPS'nin aşırı yükseldiği zaman ortaya çıkıyordu sanırım tam bilmiyorum
  • quote:

Yalnız, BF3/MW3 gibi oyunlarda da aşırı yüklenme olduğu halde ses gelmiyor, ben de bunu belirtmeye çalıştım. PSU 2 haftalık Xilence'ın 750Watt'lık modeli, kasayı açıp içini de dinlediğimde sesin GPU'dan geldiğini de duyabiliyorum, evet doğru söylüyorsunuz, bu sesin kaynağı olarak ya PSU ya GPU gösteriliyor ama, benim durumumda sesin GPU kaynaklı olduğunu %90 söyleyebilirim.

Benim anlamadığım, neden FPS yükseldiği zaman sesin çıktığı, (bkz. aynı oyunda ses çıkarken V-Sync ile FPS'yi monitörümün Refresh Rate'i olan 60Hz'a sabitleyince sesin kaybolması).

Vatan bunun için hızlıca bir değişim yapar mı? Bi de bu önemli. Yoksa kartsız mı kalırım? =I

Sen o karta o kadar para sayıp birde senin canını sıkacak bir sesle kullanmaya mahkum değilsin.
    Sök kartı götür. bu karttan çınlama sesi gelmekte, Genelde kapasitörlerden gelen bir sestir dersin.
    Anakartta da olabilir, PSU da yada GPU da. milyonlarca kapasitör içinden bazen böyleleri çıkabiliyor montaj sırasında.
    Kart daha çok yeni olduğundan toz falan varsa üfle temizle.güzelce sil değişime git.daha öncede böyle birşey olmuştu arkadaşıma almıştık ve Vatandan alıp değişmiştik dersin. biraz ısrar edersen değişirler.

Ayrıca konu harici birşey daha sormak istiyorum.
    CPU soğutucunu çok merak ediyorum. Birkaç başlıkta sordum ama yazan olmadı.
    İncelemelerini gördüm bunun. ama kullanan birinden yorum alamadım. Bende H50 var.
    Sizdeki kartın soğutma değerleri çok ilgimi çekti. İnanılmaz serin..
    Fan sesi çok fazlamı? Yük altında ve beklemede kaç derece CPU?
    işlemcilerimiz aynı. ben 4.00 Ghz de kullanıyorum ve max 68 derece oyunlarda, Testlerde 82-85 arasını gördüm. Bilgi verirsen sevinirim.

• Her ne kadar bana uzak olsa da, Topkapı Vatan'da stok var gözüküyor, oraya götürüp değişim isticem, kart dışında kutu içeriğinde hiç bir şey açılmadı, kart 1 haftalık ve doğru dürüst kullanılmadı, tertemiz duruyor zaten, bu hafta 3 nöbetim vardı, kullanamadım doğru dürüst. Gelişmelerden sizleri de haberdar ederim.

Cevaplar için teşekkür ederim.

Zalman CNPS9900 Max ya da Noctua DH-14 almayı düşünüyordum, ama Zalman Vatan'da indirimle 150 gibi bir fiyata gelince, düşünmeden aldım açıkçası. Silent modda kullanıyorum ben, araya ek kablo ile bir transistör ekliyor, ve daha düşük rpm'de çalışmasını sağlıyor, esas alış nedenim gücünden çok, sessizliğini kullanmaktı diyebilirim.

Sesi hiç bir şekilde duyulmuyor, 1000RPM ortalama ile çalışıyor, idle'da 30 derece, load'da 50 derece oluyor, işlemci 3.4'e overclocked durumda. Gayet memnunum. RAM slotlarına taşmıyor, ve hiç bir şeye engel olmuyor. Arkasına bi tane Noctua, Akasa, ya da Enermax sessiz fan arıyorum, onu da bulursam, muhteşem sessiz bi makina olacak, keza DirectCU II fan'ları da aşırı sessiz çalışıyor. Xilence PSU'da inanılmaz sessiz. 800RPM dolaylarında fan'ı.

Şu an tek sıkıntım, bu tiz çığlık sesi, biraz daha araştırınca, dediğiniz gibi kapasitör'den gelen sesler genelde, umarım değişim yaparlar.

• Cvp. için tşk.ederim. Kendi fanı bile yeterli. Silent mod ile Performans arası 2-3 derece oynama görmüştüm incelemelerde.
    İnanılmaz brşey. Nasıl başarıyor bu soğutmayı o anlayamadım. Noctua DH-14 den bile çok daha iyi soğutması.
    Sadece Noctua DH-14 olsa yine iyi. 20 taneye yakın kule tipi hava soğutma arasında 1. oluyor bu.

Senden son bir ricam eğer yapabilirseniz tabi. CPU 4.00 Ghz OC yaparak değer verebilirmisiniz.?
    Volt olarak 1.347 yeterlidir. IMC 1.275 yaparsınız. 20x200 yani.

Aşağıda bizim CPU incelemesi mevcut. 4.2 Ghz de 61 derece, Silent modda 63 derece

http://www.guru3d.com/article/zalman-cnps-9900-max-review/9

Kartın değişim konusu için ise, Kartı yeni almıştım ve başka parçaları bekliyordum dersin gerekirse.
    Gittiğiniz gün daha akşam taktım denedim dersiniz. Sorunu görünce hemen değişime geldiğinizi söyleyin.

Edit; imla ve ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dJ_bLoW -- 21 Kasım 2011; 13:51:09 >

• Aynı ses bendede mevcut. Aslında ilk defa duyduğum bir ses değil birçok defa denk geldiğim bir durum, sadece sizde olduğunu düşünmeyin. Bendeki sesin gpu kaynaklı olduğundan eminim ekran kartına hiçbir yük binmediğinde hiçbir şekilde ses çıkmıyor. Kasadaki bütün fanları devre dışı bırakıp cpu ve memory testleri yaptığımda en ufak bir ses duyulmuyor.

Ben biraz dış kaynaklarda da araştırma yaptım marka model farketmeksizin bu durum kullancıların çoğunda mevcut. Bende yok diyenlerin çoğu da sesin farkında değiller. Çok farklı bir frekansda olduğu için her insan aynı hassaslıkta duyamıyor.Özellikle bu konunun farkına varıp takıntı yaparsanız ses daha çok kulağınızı tırmalamaya başlar. Ben şahsen gpu full yükteyken kasanın yanına kulağımı dayamadığım sürece duyamıyorum bu sesi, zaten fan sesleri içinde karışıp gidiyor. Zaten normal kullanımda ses filan yok ortada. Gecenin sessizliğinde oyun oynarken duyabilme ihtimaliniz var belki ama sıfır ses ile de oyun oynamak pek tercih edilecek birşey değil, en azından kulaklık kullanılır yani. Birde dediğiniz gibi V-Sync sorunu neredeyse kökünden hallediyor, ses de oyundan oyuna değişiyor.

Sesin kapasitör kaynaklı olduğu ortada, kafanız rahat edecekse gidin durumunuzu anlatın. Kartı açıp kapasitörde şişme varmı yokmu ona bakabilirler. Eğer değişim yapsalar bile yeni alacağınız karttda aynı şekilde olabilir bunu da göz önünde bulundurun. Garantiye yollayacağız deme ihtimalleri çok yüksek böyle bir durumda da uzun bir süre kartsız kalmak sıkıntı yaratır. Aslında Asusun bu konudaki garanti sürecini merak etmiyor da değilim açıkcası

• Evet ben de uzun uzun arastirdim ve tam da sizin dediğiniz gibi.

Ancak benim pc fazla sessiz, ve ben köpek vs çağırmak için kullanılan çoğu insanın duymadığı yüksek frekansları dahi duyabiliyorum maalesef. Oyun oynarken hoparlör sesi baskılıyor, ancak benim Bu kartı AMD çözümlerine tercih etme sebebimin büyük kısmı gece F@H çalıştırmak oldu, bu ses çıkarken gece, bu pek mümkün değil ama, 3 metre uzaktaki yatağımda duyuyorum.
    Şimdi Vatana teslim ettim bugün içinde bana haber verecekler,umarım değişim olur ve yeni kartta problem olmaz, yoksa kısmet diip alışmaya çalışacam.

Bu arada bu sorun NVIDIAda daha sık yaşanıyormuş, aklınızda bulunsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

pff sallayıp durmayın birader... ben yıllarca kaç tane pc kullandım arkadaşın bahsettiği aynı sesi duyarak, hiçbir sıkıntı da olmadı. o sesin kafa şişirmekten başka bir zararı yok.

pff sallamak ne demek arkadasım önce bunu acıklarmısın 2. olarak ben deki psu dan geliyordu degistirdim kesildi simdi deneyim anlatmak sucmu sen kac yasındasın da adam tersliyosun insanca yaklasım sergilersen daha saygılı olur ,sen arkadasa yardım mı etmis oldun simdi ben yıllarca bu sesle kullandım ne demek adam arastıracak tabiki hatalıysa geri verecek senin gibi yıllarca arastırmadan kabullenip o sele mi yasıyacak
  • Zaten haklısınız da bu sesin 3 nedeni var deniliyor. Biri psu, biri mobo, biri gpu.
    Ben sorunu gpu ya indirgeyebildim
    Ses capasitorlerden geliyor, ve zaten yanlızca bu 3ünde mevcut bunlar. Vatandan haber bekliyorum hala, ben daha önce hiç yaşamamistim, o yüzden garip geldi, ama gpudan çıkması normalmiş.
    Ben de önce psudan şüphelendim, ve yoğun bir şekilde yüklendim, ancak ne ses oldu, ne de başka bir sorun.

Eve gidince işlemci OCyi deneyip haber vericem, fotolu bir incelemede yapıcam inşallah daha sonra, soğutucu için.
  • bence de psudan geliyor, vsyncyi kapayınca daha cok fps icin daha cok yük biniyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.