Şimdi Ara

yüksek kilo 4 tekrar yeterli gelir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 43 yaşında 180 cm boyunda ramazan boyunca 76 kg larda olan birisiyim spor salonuna ara ara gidiyorum 82,5 kg a kadar çıktım az da olsa gelişme kaydettim yalnız eğitmenlerin yazdığı program da 10-12 tekrar yapamıyorum hep hafif kilolarla çalıştım ramazan dan sonra ağır kilolara girsem 4x4 şeklinde yapsam olur mu gelişme kaydedebilirmiyim 8 tekrardan az olmamalım diyorlar ama inanın gucum yok özellikle bacak ve kol çalışmak istiyorum zorlayacağım girebildiğim kadar ağıra gireceğim ama 4 den fazla na mumkün maalesef sizce 4 tekrar dedikleri gibi faydasızmı olur yoksa gelişme sağalayabilirmiyim teşekkürler

• 4 tekrarda hacim değil güç kazanırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dayı gücün yoksa daha düşük ağırlıklarla çalış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CBE59604 -- 25 Mayıs 2019; 13:29:54 >
  • 4 tekrar çıkıyor da mesela bench press te 4 tekrarı kaç kiloyla yapıyorsunuz ?
  • 8 12-15 tekrarları yapabildiğiniz kilolarla yapınız. Setlerde ağırlık arttırmaya önem gösterin. Bu şekilde ilerledikçe zaten kaldırdığınız ağırlıklar artacaktır. Ben bench press için şuan 8 10 tekar 95 100kg yapabiliyorum. 6 ay önce 80 85 yapıyordum. Dediğim gibi yaparsanız eninde sonunda ağırlıklar artacaktır. Eğer yabancı kaynak okumak isterseniz progressive overloading diye aratabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben benc prees yapamıyorum sadece 7,5 sağa 7,5 da sola takabiliyorum onda bile perisan oluyorum tamam yasım cok ve gucum yok ama kendı capımda bırseyler yapmak ıstıyorum kı 52-56 kg aralıgında irisi iken 81 kg lara kadar çıktım az bucuk da olsa gelısım gosterdım ama ozellıkle çöp kol ve bacakları şişrmem lazım vesselam
  • 5x5 yada en ağırda 3 4 tekrar çalışma prensibi Powerlifting tarzı bir çalışmadır. Hacim yerine güç kazanılır kas hacmi için belirli bir ağırlıkta 12 15 tekrar ile kasa kan pompalayarak oksijen seviyesinin artması ve vücuttaki protein ve karbon hidratın o kas grubuna yöneltilmesi gerekir. Halk içinde bu duruma pump deniyor.
  • Set aralarında fazla dinlen gücünü toplayıp daha ağır girebilirsin. 5x5 güzel bir sistem bence 5 set 5 tekrar. İzole hareketlerde ise hafif kilo yüksek tekrar yapabilirsin.
    Spor salonlarındaki bence en büyük doğru bilinen yanlış dinlenme süresidir.Uzun süreli dinlenmeler 2-3 dk gibi daha fazla kas kazanımına sebebtir.Çoğu kişi 45 saniyeden fazla dinlenirsem kaslarım soğur pump olamam gelişemem mantıgında fakat yanlış bir düşünce. Ayrıca kas gelişiminde pump ın çok fazla etkisi yok kas gelişimindeki mantık kasa mikro hasarlar verip daha sağlam bir şekilde tamir olması yani gelişmesidir.
    Atlefityoutube
    Hızlı Vücut Geliştirmek İçin Setler Arasında Kaç dk Dinlenmelisin?
    https://www.youtube.com/watch?v=oCtdPWXuYFc&t=79s

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.