Şimdi Ara

YURT VE BESLENME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
8.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kyk yurtlarında kalanlar için beslenme tavsiyelerini bekliyorum dostlarım 'beslenme açığını nasıl kapatabiliriz' vb. ve besin önerisi olanları bekliyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yurtta ve Beslenme: Sporcular İçin Öneriler

Üniversite yurtlarında yaşayan sporcuların sağlıklı ve dengeli beslenmesi, performanslarını ve genel sağlığını önemli ölçüde etkiler. İşte yurtta yaşayan sporcular için beslenme önerileri:

Yurtta Sporcu Beslenmesi

Sporcuların, antrenman ve müsabakalar için gereken enerjiyi sağlayan besinlere ihtiyacı vardır. Yurtta kalan sporcular, aşağıdaki besin gruplarına odaklanmalıdır:

• Karbonhidratlar: Makarna, pirinç, ekmek ve meyve gibi karbonhidratlar, sporculara enerji sağlar.
    • Proteinler: Et, tavuk, balık, yumurta ve fasulye gibi proteinler, kasların onarımı ve büyümesi için gereklidir.
    • Yağlar: Avokado, kuruyemişler ve zeytinyağı gibi sağlıklı yağlar, hormon üretimine ve hücre sağlığına destek olur.

KYK'da Sporcu Beslenmesi

KYK yurtlarında kalan sporcular, yemekhanelerde sunulan yemek seçeneklerini dikkatle değerlendirmelidir. Mümkün olduğunca aşağıdaki besinleri tercih etmelidirler:

• Izgara et veya tavuk: Protein kaynağı.
    • Tam tahıllı makarna veya pirinç: Karbonhidrat kaynağı.
    • Sebzeler: Vitamin ve mineral kaynağı.
    • Meyve: Antioksidan ve karbonhidrat kaynağı.

Yurtta Sağlıklı Beslenme

Yurtta sağlıklı beslenmek için şu ipuçlarını takip edebilirsiniz:

• Atıştırmalıkları akıllıca seçin: Kuruyemişler, meyve ve yoğurt gibi sağlıklı atıştırmalıkları tercih edin.
    • Şekerli içeceklerden kaçının: Su, en iyi hidrasyon seçeneğidir.
    • Düzenli yemek yiyin: Üç ana öğün ve sağlıklı atıştırmalıklar yemek, kan şekeri seviyenizi düzenler.
    • Büyük porsiyonlardan kaçının: Porsiyon kontrolü, sağlıklı bir kiloyu korumak için önemlidir.

Yurtta yaşayan sporcular, antrenman ve müsabaka hedeflerine ulaşmak için uygun beslenmeyi takip etmelidirler. Sağlıklı ve dengeli beslenerek, performanslarını en üst düzeye çıkarabilir ve genel sağlıklarını iyileştirebilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • protein tozundan başka çaren yok gibi
  • 3 yıldır kyk da kalıp ağırlık kaldırıyorum

İşin zor biz baya alternatif yol denedik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Torneol

3 yıldır kyk da kalıp ağırlık kaldırıyorum

İşin zor biz baya alternatif yol denedik

Hangi yolları denedin ? Ben de bu sene yurtta kalacağım beslenme sıkıntı olucak gibi duruyor.Geçirdiğin 3 yılda gelişimin ne durumdaydı çok mu yavaş geliştin ?
  • Benim planım oda arkadaşlarımıda başlatmak ve birlikte odada bi düzen kurmak ama o biraz zor gözüküyor :D protein tozunuda mecbur alıcam çünkü sadece yurttaki yemekleri yersem en fazla 40-50 gr protein çıkar oda sabah 3-4yumurta falan yersem süt düşünüyorum hergün 1 litre mideyi bozmaz inşallah ekstradan protein tozu lor falan birde her haftada bir burger tarzı kaçamak düşünüyorum 2000 kaloriye yakın 1 öğünde kalori açığıda olucak yurtta beslenirsek :( işimiz zorrrrrrr
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kemosantes

Benim planım oda arkadaşlarımıda başlatmak ve birlikte odada bi düzen kurmak ama o biraz zor gözüküyor :D protein tozunuda mecbur alıcam çünkü sadece yurttaki yemekleri yersem en fazla 40-50 gr protein çıkar oda sabah 3-4yumurta falan yersem süt düşünüyorum hergün 1 litre mideyi bozmaz inşallah ekstradan protein tozu lor falan birde her haftada bir burger tarzı kaçamak düşünüyorum 2000 kaloriye yakın 1 öğünde kalori açığıda olucak yurtta beslenirsek :( işimiz zorrrrrrr

1 litre süt zarar aşırı kalsiyum alırsın kalsiyumun fazlasının zararı var

bi de oda arkadaşlarına bel falan bağlama büyük hayal kırıklığına uğrarsın bu spor herkesin yapabileceği bir spor değil o azim herkeste yok, 10 tane başlayan varsa bu spora 1-2 tanesi ilk 3 aydan sonra devam ediyor o işi unut bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeIsraetel -- 17 Ağustos 2017; 11:57:24 >

• Çok sağolun süt olayını daha öncede denemiştim midemi bozmuştu biraz ama kalsiyum fazlalığı olarak düşünmedim hiç ne gibi zararları vardır acaba birde onlamı alakalı bilmiyorum biraz kemiklerim ağrıyodu içerken :D bazen 1.5-2lt bile içiyordum çünkü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yurt-spor-beslenme
    geçen yıl açıldı
    yurt vs ev
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • böbrek taşı oluşuyor fazla kalsiyum alımında
  • Yurt odasında hicbirsey yapamazsinki. Arkadaşlarin dediği gibi tek çare protein tozu , gainer. Anca fıstık ezmesi alırsın köşede durur ekmeğe sürer sürer yersin. Ton balığı da bulundurabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: hyuga kojiro

Yurt odasında hicbirsey yapamazsinki. Arkadaşlarin dediği gibi tek çare protein tozu , gainer. Anca fıstık ezmesi alırsın köşede durur ekmeğe sürer sürer yersin. Ton balığı da bulundurabilirsin.

bu fistik ezmesi marketlerde falan satiliyo mu tadi nasil

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gold marka %81 fistk oranı olan hem ekonomik hem tadı çok güzel. Tatlı ihtiyacınız içinde birebir

• quote:

Gold marka %81 fistk oranı olan hem ekonomik hem tadı çok güzel. Tatlı ihtiyacınız içinde birebir

fiyatı ne kadar bimde falan var mıdır bi de glisemik indeksi ne durumda nutella gibi insülini fırlatacaksa uzak duraym

bu arada 5 gündür nutella yiyorum her sabah ulan kilo alcam diye korkuyodum 80,2den 79,8e indim 4günde noluyo aminyum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeIsraetel -- 20 Ağustos 2017; 20:52:35 >
  • Şeker var bunlarda. %100 olanlarda yok sadece. Şokta var dediğim ürün. Bim de yok.

• quote:

Şeker var bunlarda. %100 olanlarda yok sadece. Şokta var dediğim ürün. Bim de yok.

şok var burda ordan alırım o zaman, nutelladan iyidir gene heralde
  • Cok çok daha iyidir hemde. Yer.fistigi sağlıklı yağlar içeriyor. Nutellada sağlıklı hicbirsey yok. Evde kendinde yapabilirsin. Yarım kilo fıstık kabuklarını soy tavada 5 dk kavur. 2,3 kaşık bal at. Rondoda ez iyice basta un ufak olacak sakin bırakma uzun süre çektiğin zaman fıstık iyice yağını salıyor krema haline de geliyor. Hem besleyici hem lezzetli oluyor.

• Kemosantes kullanıcısına yanıt
    SU ısıtıcı al onun içine yumurta koyup öyle haşlama yiyebilirsin tost makinesi alırsan onun üstünde belki yumurta kurabilirsin son olarak piknik tüpü alırsan yurtta tavuk göğsü bile yaparsın alabiliyorsan piknik tüpü al

• Karbonhidrat açığı için ne önerirsiniz beyler hazır alınabilecek karbonhidrat kaynakları için tavsiyesi olan varmıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheGreenAxe

SU ısıtıcı al onun içine yumurta koyup öyle haşlama yiyebilirsin tost makinesi alırsan onun üstünde belki yumurta kurabilirsin son olarak piknik tüpü alırsan yurtta tavuk göğsü bile yaparsın alabiliyorsan piknik tüpü al

alabiliyosa fırın ve ocak da alsın tüpü bağlar pişirir hocam
  • Kemosantes kullanıcısına yanıt
    yulaf ve muz alırsan iyi olur. yulafı sütle karıştır varsa içine kuru üzüm falan at. muzuda at çantaya okulda yersin.
  • muz yulaf ton baligi süt yer fistigi findik whey kompleks gainer bu arada ton baligini abartma cunku derin sularda fazla metal biriktiriyormus haftada 2 ye maksimum ama cok pratiktir ve direk 24 25 gr protein verir bimde tanesi 2.75 e falangeliyordu sanirim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.