< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
YURTDIŞI TUR TATİL FIRSATLARI (GÜNCEL) - (117. sayfa)
-
-
doları yanınızda goturun bankada 30 mısır parası ama esnaf 60-70 ten bozduruyor bilginiz olsun kredi kartından daha karlı oluyor
-
Dediğiniz dönem eskide kaldı. Mısırda devülasyon oldu. Daha önceki mesajlarımda detaylı olarak anlattım konuyu.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158929670
***Okuyucuların dikkatine bu durum güncel değildir***
Esnaf para bozmuyor, ancak yüklü miktarda alışverişte biraz yardımcı oluyor.
Banka ve ATM'lerden güncel kurdan bozdurabilirsiniz. 1 USD yaklaşık 47-48 EGP etmekte güncel olarak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedy9355 -- 13 Temmuz 2024; 10:7:56 > -
Saraybosna varış + Karadağ tatili + Saraybosna dönüş olmak üzere 11 gecelik tatil planı düşündüm. Saraybosna'da araç kiralayıp ilk 2 gece Saraybosna gezisi, 3.gece Mostar gezisi, diğer 7 gece Karadağ gezisi (deniz tatili de olacak), son gece Saraybosna'ya dönüş şeklinde gerçekleşecek.
Yaklaşık ücretler
Uçak bileti 2 kişi gidiş dönüş = 8k. (+ Harç 3k)
Araç kiralama 10 gün = 10k
Benzin = 3k
Konaklama = 11x2 = 25k
Yeme içme eğlenme = 11x2 = 25k (alkol yok)
Kör giderler(opsiyon) = 7k
Toplamda 75-80k'ya 2 kişi 11 gece tatil nasıl sizce? Planda hesap hatası yada kaçırdığım bir nokta var mı? Yorumlarınızı bekliyorum.
Saraybosna(2) > Mostar(1) > Herceg Novi(2) > Kotor(1) > Budva(4) > Ülgün(günübirlik) > Saraybosna(uçak için 1 gece) (dönüş yolunda dağ yollarında 1 gece kalınabilir. Rafting + orman vs)
-
1- Tursab belgeli tatil yıldızı sitesinden aldım.
2- 4 farklı otelde kaldık ve 1i hariç hepsi iyiydi ve banliyödeydi. Şehir merkezinde kalmayı unutun toplu taşıma ile min 1 saat sürüyor ama o sürede zaten hızlı geçiyor etrafa bakmakta.
Roma da Tivoli banliyösünde kaldık Cristallo Castello oteli önünde hem süpermarket var hemde otobüs geçiyor rahat Roma’ya ulaşım var. Ancak sanayi ilçesi olduğundan yaşam pek yoktu.
Floransa için Montecanti banliyösünde kaldık Piccadilly otelinde kaldık. İlçe merkezinde olduğundan her yerde yaşam vardı ayrıca yakınında hızlı tren var
Venedik için San Dona banliyösünde kaldık. B&b otel zincirinde best western park otel continental otelinde kaldık. Otel güzel ilçe merkezinde ulaşım hızlı tren süpermarket ve yaşam var. En önemlisi outlet var. Taxi gitmeye 15 Euro alır ayrıca otobüs var 2.1 Euro kişi başı
Milano için Cassano D’Adda banliyösünde kaldık. B&b otel zincirinde park otel cassano otelinde kaldık. Otel kısmen ilçeye uzak ama lidl ve eurospin adında 2 farklı süpermarket yanındaydı.
3- extra turlar bence kısmen saçma ama bakış açısı istek zevk farklıdır tabi. Bizde yemekli Vatikan turu vardı 120euro kişi başı ben almadım Vatikan’a kendim girdim giriş ücretsiz ücretli kısımlar var o ayrı sitesine girin baya önceden alın ücretler baya uygun yemeğe 120 Euro vermem kendim otobüs metro ile rahatça geze geze gittim. Gondol toplam 90 Euro Max 5 kişi alıyor kişi balı 18e geliyor istersen daha az kişi bin önemi yok toplam 90ı adama ver bin. Outlet turu extra oluyor yukarıda söyledim ulaşım daha uygun onla git. Pisa ya kendim hızlı tren ile gittim galiba 7euro kişi başı ve çok kolay bilet alması binmesi sürekli trende var. Como gölü istiyordum ama Milano daha kısa sürecekti diye gitmedik.
Sonuç olarak çok yürümeli terlemeli bir tur acayip sıcak Adana falan halt etmiş yanında sular ortalama 1-2 arasında gidiyor çeşmelerde su içiliyor. Bir daha gidermiyim dersen çocuksuz gidilir çünkü o fiyata size kalma ve uçak sağlıyor. Tur olmadan kendiniz gidebilirsiniz uçağı ucuz bulduktan sonra kendiniz gidin ama otele iyi bakın uzakta ucuzluk ve kısmen 1 saat yolculukmu yoksa yakında pahalı otel mi karar verin. Varsa daha başka soru cevaplarım 🖐🏻
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Merhaba
Yunanistan yüzme turu düşünüyorum . Vize sorunum yok
Bazı tur şirketleri yüzme turu planlamış onlarla yapacağım. Hiç gitmediğim yerler.
Genelde turlar iki şekilde planlanmış istanbuldan
- Thasos- Halkadiki
2. Parga-Korfu
Sizce hangi yerler deniz turizmi için daha iyidir.
-
dediginiz donemden kastım daha gecen aydan bahsediyorum :)
-
Degmez kesinlikle. 75k ya cok pahali o bölge icin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
parga korfu daha iyi bence
-
Mayıs son hafta tüm Mısır'ı gezdim, hiç kimse artık dediğiniz şekilde bozmuyor :)
Neden bu şekilde bozsun ki artık? Dolara erişim kolay artık bankadan gidip alabiliyorlar. Daha önce dolara erişim problemi olduğu için bu şekilde bir karaborsa vardı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedy9355 -- 16 Temmuz 2024; 15:28:20 > -
Avis'ten kiralama yapmayın, Saraybosna havalimanı avis çok rezalet bir firma. En azından 2017 yılında biz çok kötü bir deneyim yaşadık.
Önden parasını ödeyip ayırttığımız araba diye bize otoparkta kalan son leş bir araba verdiler.
Debriyaj fren bitik. Depo boş, arka lastikler dümdüz olmuş sadece önleri yenilemişler. Karadağ yollarında yağmur da yağınca her virajda arabanın arkası kayıyordu.
Saraybosna'da 2 gün için arabaya ihtiyacınız yok. 1 gün yeterli geliyor. 1 gün de Mostar + Poçitel yapılır.
Oradan gözünüz keserse akşamüstü yola çıkıp Karadağ Herceg Novi'ye geçebilirsiniz.
Yolları kontrol etmekte fayda var epey bir tadilat olduğu söyleniyor.
Google maps saçma köy yollarına sokabiliyor yine onları gitmeden iyi çalışmak gerek.
Biz Tam bir daire yapıp, Karadağ'daki milli parkları da gezdikten sonra Durmitor üzerinden Bosna'ye dönmüştük. Yollar çok keyifli. Tek gidiş tek dönüş ama sıkıntı yaşamadık. Hız yapılacak yolları da yok zaten 90km/s yeterli oluyor çoğu yeri gezmek için.
Biz tüm yolu 1 depoya tamamlamıştık. 40litre
O zamanlardan bir kaç video ekliyorum biz epey eğlenmiştik...
Tara vadisindeki köprüye giderseniz zip line yapın mutlaka
Yollar dağ kısmında tam bir Jurassic Park havası veriyordu.
https://www.youtube.com/watch?v=JPhhpcNEgWA&list=UULFSk2wV3tGafVxcxMa5KVAFw&index=31
Bu da Durmitor Milli Parkı
https://www.youtube.com/watch?v=TYmridoZBE0&list=UULFSk2wV3tGafVxcxMa5KVAFw&index=19
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedy9355 -- 18 Temmuz 2024; 13:27:8 >
-
Hocam extra turlara katılmayanlar o vakitte ne yapiyorlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tur güzergahına göre değişiklik olmakla beraber genelde ticaretin çok düşük olduğu cafe ye bırakıyorlar hatta otobanda yeme içme kısmı marketi olan benzinliğe bırakırlar. Eğer bir şehirden extra tura gidilecekse ve şehire geri dönülecekse şehirde turlayın akşam gelcez diyorlar. Tüm gün extra tur varsa otelde kalın yada kendiniz gezin diyorlar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba,
Ağustos ayında kuşadasında olacağım 3-4 günlük samos adasına geçmeyi düşünüyoruz 2 kişiyiz, daha önce gidenler tavsiye eder mi acaba? Ek olarak samos tırt gitmeye gerek yok derseniz çeşmeden sakız adasına, bodrumdan leros,kalimnos,kos,simi adalarına, marmaristen rodos, kaştan meis adasına geçme imkanım var tabi biraz yol yapacağım fakat farketmez. Özellikle ağustos ayında bir konser etkinlik mutlaka kaçırma bu ada çok iyi bu etkinlik iyidir orada olmalısın diyebileceğiniz tavsiyelere açığım hepsi aynı samos yap yeterli derseniz yine okeyim.
-
Merhaba Hocam. Karar verebildiniz mi? Bende Düşünüyorum 3-4 günlük bir deniz kaçamağı. Arkadaşlarım kendi aracı ile Thasos yaptılar ve çok memnun kalmışlar. Alaçatı-Çeşmeye göre fiyatlar ve imkanlar çok iyi diyor.
Tur olmazsa otobüs ile Yunan yapıp oradan araba kiralayarak kendimde planlayabilirim. Bakalım haftasonu yine bi kafa patlatacağız
-
129 euroya 2 gece konaklamalı otobüsle turlar var. Bir kaç şirkette görebilirsin jolly vb. Onlara karar verdim. Adaya geçiş ücreti 25 euro bana hepsi dahil ( akşam yemeği içinde ) 200 euroya gelecek tek kişi. Kendim yapsam sanki daha pahalıya gelir ve uğraşmak istemiyorumquote:
Orijinalden alıntı: kdr_Merhaba Hocam. Karar verebildiniz mi? Bende Düşünüyorum 3-4 günlük bir deniz kaçamağı. Arkadaşlarım kendi aracı ile Thasos yaptılar ve çok memnun kalmışlar. Alaçatı-Çeşmeye göre fiyatlar ve imkanlar çok iyi diyor.
Tur olmazsa otobüs ile Yunan yapıp oradan araba kiralayarak kendimde planlayabilirim. Bakalım haftasonu yine bi kafa patlatacağız
-
Konaklanacak otellerin ismi belli mi hocam bazen çok kötü yerler oluyor turdaquote:
Orijinalden alıntı: Halkçı2013
129 euroya 2 gece konaklamalı otobüsle turlar var. Bir kaç şirkette görebilirsin jolly vb. Onlara karar verdim. Adaya geçiş ücreti 25 euro bana hepsi dahil ( akşam yemeği içinde ) 200 euroya gelecek tek kişi. Kendim yapsam sanki daha pahalıya gelir ve uğraşmak istemiyorum
Alıntıları Göster
Sınırda turist otobüslerine öncelik tanınıyorsa kesinlikle daha mantıklı. Gördüğüm kadarıyla özel araçla gitmek artık epey bir beklemeyi gerektiriyor.
-
Hocam alacağınız tur şirketinin açıklama kısmında otel hakkında bilgi vardır. Ya direk otel adı verir. Ya bir kaç otel ismi verip bu veya benzeri der. Yasa sadece 4 yıldızlı derquote:
Orijinalden alıntı: brutal55
Konaklanacak otellerin ismi belli mi hocam bazen çok kötü yerler oluyor turda
Alıntıları Göster
Benim gittiğimde yandan gidip herkesin önüne geçiyordu. Kesinlikle ayrıcalıklıydı. Aramalarda üstün körü yapılıyordu.quote:
Orijinalden alıntı: Speedy9355Sınırda turist otobüslerine öncelik tanınıyorsa kesinlikle daha mantıklı. Gördüğüm kadarıyla özel araçla gitmek artık epey bir beklemeyi gerektiriyor.
Turla gitme konusuna muhalefet eden arkadaşlar var. Her iki görüşe saygılıyım. Fakat ben tatilden önce bir ay araştırma yapmaktan sıkıldım. Ayrıca araştırma yapınca sürpriz kalmıyor resmen o şehri gezmiş gibi oluyorum. Şaşırmıyorum hiç bir şeye. Ayrıca ingilizcem orta seviye altı. Bir sürü taksi otobüs toplu taşıma vb işlerle de kafa yormak istemem. Ayrıca binalar yapılar hakkında da tarihi bilgi isterim rehber bana bunu sağlıyor
Yani evimin ordan biniyorum evimin ordan iniyorum müthiş lüks. Serbest zamanlarda da kendi keşiflerimi yapıyorum herşeyim plan dahilinde değil yani spontone işlerimi yapıyorum.
Batum gibi bir yere kendin git bireysel gez. Ama italya gibi tarih kokan yere bence turla gidilmeli. Bu arada kendi giden nasıl daha ucuza getiriyor anlamadım. Tüm ulaşım ve 2 gece konaklama 129 euro yunanistan için. Buyrun daha ucuza getirin
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X