Şimdi Ara

YURTDIŞI TUR TATİL FIRSATLARI (GÜNCEL) - (116. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: CattishTurtle Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.757
Cevap
628
Favori
403.207
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yurtdışı tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum;

ay sonu Düsseldorf da akraba var onun yanına gideceğiz ailece 3 kişi ordan araç kiralayıp günü birlik hollanda belçika lüksenburg yapabiliriz sanırım gel git ile fakat italya isviçre fransa vs de görmek istiyoruz en ucuz yolla nasıl yapabilirz tecrübesi olan arakadaş var mı acaba konaklama sadece düsseldorf da.

• Speedy9355 kullanıcısına yanıt

Şu mesajı ayrı bir başlık açıp en başa tutturmak lazım. Teşekkürler paylaşım için.

• Merhaba arkadaşlar. İlk defa yurtdisina tatil düşünüyoruz. Bu sebeple tur ile gidelim ilkinde zorluk çekmeyelim diye düşündük. Agustosun son haftasi 7 gece 8 gun italya turu 2 yetişkin bir 8 yaş çocuk, kişi başı buyuk tur sirketleri ekstra turlar dahil 1000 euro civarlari normal fiyatlar midir sizce. Elbette kendi basimiza planlayip herseyi kendimizizin hallettigi kadar ucuz olmayacaktır farkindayim. 800 euro gibi fiyat cikan sirketlerde var ancak bu ekstra turlar eklenince sanki ayni fiyatlara geliyor. Teşekkürler simdiden yardimlariniz için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • star1984 S kullanıcısına yanıt

Turla git kafan rahat olsun.

toplu taşımaya nerden bineceğim hangi otel vb düşünme. Ayrıca italya gibi bir yeri rehberin anlatımı ile dolaşman daha makul.

Nereleri gezeceğinden tut nerden alışveriş yapacağına kadar bir çok konuda danışmanlık yapar. Tarihini yapılarını hikayelerini öğren yapıların. bana kalsa ben türkiyeyi bile rehberle gezerim.

Tur fiyatının sadece konaklama ve yolculuğu kapsadığını bil bunun dışında ciddi masrafın olur genel tahmin tur fiyatının 2 katı.

Güvenlilr tur şirketlerini tercih et. Otellerin şehir merkezinde veya yakınında olup olmadığını sorgula. İyi tatiller

• Halkçı2013 H kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Jolly var şuan o tarihlerde kişi başı ekstralar dahil, thy uçuşlu 1000 Euro kişi başı. Onu güzelce inceleyip son kararımi vereyim.

İlk defa gidiyorsanız ben de turu tavsiye ederim. Ekstraların listesini iyi inceleyin, hepsinin dahil olduğunu teyit edin, orada yok müze bileti yok feribot bileti vs sürpriz çıkartmasınlar. İyi tatiller.

• ms365 M kullanıcısına yanıt

Şöyle bir bilgi vermişler. Tam olarak nedir bilmiyorum ama sanirim bazı şehirlere giris ve orda seyahatle ilgili.

YURTDIŞI TUR TATİL FIRSATLARI (GÜNCEL) -

• Halkçı2013 H kullanıcısına yanıt

1 sefer İtalya' ya iş yeri etkinliği için turla gittim ve bir daha gitmemeye karar verdim.

Tur operatörü resmen bizi yerel yaşamdan soğutmuştu:

"Dışarıda et yemeyin hepsi domuz" diye diye aç kalmıştık.

Tek başıma birçok ülke gezdim ve "Tek başına hayat ne rahat" sözünü idrak ettim...

Hocam vaporetto 10 euro, portofino vapuru tek yönü 9 euro (Santa Margherita Ligure kasabasından kalkıyor) , şehir vergisi şehrine göre gecelik kişi başı 3.5-4 euro. Yani bir şekilde sizden fazla para alacaklar ama rehber taş mı yesin, o da onun payı oluyor 😁 ilk seferde turla gidip deneyim kazanıp, sonra kendi zevkinize göre program yaparsınız. Benim tanıdığım aileler var, İngilizce ve deneyim eksikleri yok ama turla gezip diğer aileler ile arkadaşlık etmeyi tercih ediyorlar 🤷

• ms365 M kullanıcısına yanıt

Evet ben de bilgi sahibi olmaya calistim biraz. Vatikan müze girisi sanirim 25 euro ve sesli rehber hizmeti 7 euro civariymis. İlk deneyimi turla yapalım ilerleyen zamanlarda imkan olursa bileti kendim alip, otel vb kalacak yerleri de booking üzerinden ayarlayip gitmeyi düşünüyorum. Çok teşekkürler yardim ve tavsiyeleriniz için.

• Speedy9355 kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, önümüzdeki hafta eşimle birlikte Sharm turuna gideceğiz. Merak ettiğim, siz yanınıza dolar mı yoksa EGP mi aldınız? Ne kadar parayı EGP’ye çevirip yanımıza almak mantıklı olur? Para bozdurmakta zorluk yaşadınız mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dahadaneler kullanıcısına yanıt

Her zaman aklınızda olsun, USD gibi dünyanın her yerinde geçen bir para birimini yanınızda götürüp orada lokal para birimine çevirtin.

Kendi ülkenizde major para birimleri dışında yapacağınız her türlü dönüşümde zarar edersiniz. Kaldı ki İstanbul'da Tahtakale dışında EGP bulabileceğinizi de sanmıyorum.

Paranızı ATM'lerden USD verip EGP olarak alabilirsiniz.

Esnaflar artık kolay kolay para bozmuyor. ATM'lerden 7/24 bozabilirsiniz.

Taksiler/Uber/Careem/Indrive çoğunlukla nakit USD kabul ediyor. Varsa USD para üstü veriyor, yoksa makul bir kurdan EGP veriyor.

Miktar size kalmış ona bir şey diyemem. Azar azar bozdurup harcamanıza göre devam edebilirsiniz.

Bence şu an en mantıklısı döviz ekstreli kredi kartı kullanmak, ödemeleri de kredi kartından her zaman EGP olarak geçirtmek.

TEB bu konuda çok başarılı.

• Başka cihazlarda var mı bilmem ama Iphone' daki tercüman yalnız seyahatlerimde çok işe yarıyor:

Geöen sene Meksika başkentinden Acapulco' ya otobüs ile giderken muavinin İspanyolca anonslarını anında İngilizceye çevirebilmişti ve çok işime yaradı...

• Christopher Moltisanti kullanıcısına yanıt

Araba kiralama işine girmenizi önermem. Trafik kuralları çok katı. Park yeri sorunu var. Sokaklarda park ederseniz ücretli çoğunlukla.

Flixbus ulaşım konusunda en iyisi. Ama otobüslerde tuvalet var ve tuvalete yakın koltuk denk gelirse kokuya maruz kalabilirsiniz.

• realistspary kullanıcısına yanıt

Almanya'da araçlar egzos emisyonuna göre etiketlenip şehir merkezlerine girişleri ona göre belirleniyor. Sadece yeşil etiketli araçlar merkeze kadar girebilir.

Örneğin biz İtalya'dan araç kiralamıştık ve orada emisyon etiketi yoktu, Almanya'ya girince polisle konuştuk ve şehir merkezine gitmememizi gidersek ve yakalanırsak epey bir cezası olduğunu söyledi. (İsterseniz parası karşılığında aracı TUV muayene istasyonuna sokup etiket alabilirsiniz demişti o zaman) Biz de arabayı kasabada bırakıp tren ile merkeze inmiştik.

İsviçre'de otoparklar çok pahalı, sokakların çoğunda maksimum 1 saat park edebiliyorsunuz.

Ve mahalle içi yollarda maksimum 30km/s hız sınırı var, kameralar her yerde anında ceza yazabiliyor.

Almanya'da otoyolda hız sınırı olmayan yerlerde ceza alabilirsiniz sebebi ise takip mesafesini korumamak. Kameralar bunu hesaplayıp ceza yazabiliyor.

İtalya'da ZTL dediğimiz trafiğe kısıtlı alanlara fark etmeden girerseniz epey bir cezası var. Bunlar genelde tarihi yerlerde oluyor ve sadece yerel halk sisteme kayıtlı plakalı araçlarıyla girebiliyor.

Otopark konusunda tüyo: Varsa ücretsiz AVM market otoparklarını tercih edebilirsiniz. Yine de hırsızlık konusunda dikkatli olun!

Biz zamanında Bergamo-Como-Zurich-Stuttgart-Insbruck-Venedik-Verona-Bergamo yapmıştık. Gezinin asıl amacı Avrupa Alplerini arabayla gezmekti. Pek çok ünlü dağ geçidini gezmiştik. Neyseki hiç ceza almadık. Bir tek İtalya'da mahalli bölgeden geçerken birden 50km/h'ye düşen bir yerde kameraya denk geldik. Ona da 55-60la falan girdik ama neyseki çalışmıyormuş.

Sürücülüğünüze güveniyor ve maliyet konusunda etkin olacağını düşünüyorsanız araç kiralama işi güzel.

Ama alacağınız 1-2 ceza tüm maliyet etkinliği sıfıra düşürüyor maalesef.

• erqek E kullanıcısına yanıt

Rota biraz yoğun geçti açıkcası. Daha geniş planlamıştık ama arada eşimin Türkiye'ye gidip gelmesi gerekti bundan dolayı plan biraz sıkıştı. Gezi bakımından çok verimli geçti ama dinlenme konusunda çok kötüydü. Ancak döndükten sonra dinlenebildik.

TR-Roma

Roma-3 Gün

(Otobüs)

Napoli-1 Gün

(Tren)

Pompei- 0,5 Gün

(Araç Kiralama)

Salerno-Amalfi-Positano-Sorento-1,5 Gün

(Tren)

Floransa 1,5 Gün

(Tren)

Pisa-0,5 Gün

(Tren)

Bolonya-1 Gün

(Tren-Şehir içi ulaşım)

Modena-Maranello-1 Gün

(Tren)

Bolonya-1 Gün

(Tren)

Venedik-1 Gün

(Otobüs)

Milano- 1 saat YURTDIŞI TUR TATİL FIRSATLARI (GÜNCEL) - 

(Araç Kiralama)

Cinqueterre-Portofino - 2 Gün

(Araç Kiralama)

Milano- TR

Gidiş Roma, dönüş Milano olarak bilet almıştık. Rotayı daha sonrasında planladık. Baştan planlamış olsaydık gidiş Napoli, dönüş Milano olarak planlardım. Daha kolay bir rota olurdu.

Gezinin detayı için ayrıca bir yazı yazmayı düşünüyorum. Gidecek arkadaşlara rehber olmuş olur.

• kdr_ kullanıcısına yanıt

Güzel ve detaylı bir gezi olmuş. Zamanı şehirlere çok etkili bir şekilde dağıtmışsınız. Ferrari tutkunları için Modena ve Maranello şart. Diğer misafirler pas geçebilirler.

Evet eğer yazın gidiliyorsa Napoli ve Amalfi sahili çok güzel bir tercih. Pompei mutlaka görülmeli. Napoli ise İtalyan sokak lezzetlerini çok uyguna tadabileceğiniz değişik bir şehir. (Öyle korkunç bir yer değil 6 ay yaşadım bu şehirde azami dikkatli olmanız yeterli.)

Genova'da kayda değer pek bir şey yok maalesef. Bizim Galata ve Beyoğlu gibi sokakları var.(Galata zaten Cenevizliler tarafından kurulmuş bir semt)

Genova yerine Cinque terre ve portofino iyi bir tercih olmuş. Yalnız oralar biraz uğraşılı olabilir vakti olmayanlar için, özellikle de çok kalabalık oluyor yazın. Süre fazlası olan Siena'yı tercih edebilir.

Napoli'ye ucuz bilet bulunursa Napoli'den başlamak ve Milano veya Bergamo'da bitirmek mantıklı.

Bergoma'ya inmek mantıklı değil, zira oldukça küçük bir havalimanı ve son zamanlarda özellikle yazın her daim kapasite fazlası çalışıyor. Uçaktan inip vizeden geçmeniz 2-3 saati bulabilir öyle bir günde.

Venedik dönüş de bir tercih olabilir.

• Her tur firması ve rehber iyi olamayabiliyor.

Artık herkesin ekonomik kaygısı var, bazı tur firmaları bahşiş+anlaşmalı olduğu diğer yerel dükkan ve tur organizatörlerinden de komisyon alıyor. Haliyle cebinden parası çıkan hep bizler oluyoruz.

Rehber de bir insan sonuçta ve o günkü modu gezinizi etkiliyor.

Çok düşeş bir fiyat olmadığı sürece tur tercih etmiyorum bu sebeple.

Çok uygun bir fiyata tur gelirse uçak+konaklamadan yararlanıp yine ekstra turları pas geçip, aynı turları getyourguide isimli uygulamadan temin etmenizi öneririm. (Tabi ingilizce bilmek şart, sonuçta sizi gezdirenler ingilizce anlatacak.)

Ayrıca bazı çok iyi rehberler dışında geriye kalan rehberlerin hepsi papağan gibi ezberledikleri şeyi söyleyip duruyorlar. Ekstra bir soru sorarsanız afedersiniz 'mal' gibi kalıp daha sonra size karşı bir çekişme içine de girebilenler oluyor.

Geziden zevk almak istiyorsanız merakınız varsa gitmeden önce gezilecek yerleri şöyle bir okumakta fayda var.

Örneğin ben Mısır gezimden önce kişisel merakımdan ötürü bir sürü belgesel izledim, kitap makale vs okudum. Krallar vadisinde hiyeroglifleri ve tarihi olaylar eşime anlatırken, yanımdaki Türk kafilesi de durup benden dinledi. Zira rehberleri onlara otobüste üstün körü bir kaç şey anlatmış. İçeriye de onlarla gelip gezmemişti oysaki Karallar vadisi turu ,ekstra para ödeyip geldikleri bir turdu.

Evet tarih ve sanat bilgisi iyi bir rehber bulunmaz nimettir ve kesinlikle onlarla gezilen heryer çok keyif verir.

Türkiye'de özellikle bu çok zayıf maalesef.

Faruk Pekin ve Saffet Emre Tonguç gibi kişilerin sayısının artması gerekiyor.

Tavsiye: Yurtdışında rehberli geziler çok pahalı gelirse, gitmeden facebook ve instagramda o şehrin adı + free walking tour diye aratın.

Genelde iyi rehberler, tarih sanat öğrencileri ek gelir elde etmek için böyle şeyler yapıyorlar. Gezi sonunda şapka çıkarıp bahşiş bekliyorlar.

Beğenirseniz uygun gördüğünüz bir miktarı bahşiş olarak verebilirsiniz. Avrupalı ve Amerikalılar bu konuda çok cömertler 20€'dan aşağı veren olmuyor genelde ama siz de 10€ verseniz kimse neden demez.

Free walking tour'a katılıp memnun kalmadığım 1 kez olmuştur herhalde. Gençler zaten kesin buna katılmalı, arkadaş falan da edinebilirsiniz. Ben burada tanıştığım bir elemanla daha sonra anlaşıp ortak gezi yapmıştım. Kaç yıl oldu üstünden ailecek de hala görüşürüz kendisiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedy9355 -- 10 Temmuz 2024; 15:4:47 >

• Merhaba şu an bi firmadan 6 gece 7 gün klasik italya turu satın aldım 5 gündür İtalyadayım, dar bir tecrübe olsa da turla ilgili sorulara yardımcı olmak isterim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Christopher Moltisanti kullanıcısına yanıt

Merhaba geçen yaz ailecek kendi arabamızla Berlin'e kadar gidip gelmiştik hiç bir sorun sıkıntı yaşamadık çok şükür. Rahatlık olarak araba kiralamak iyi olabilir ama gezip göreyim diyorsan o kısım sıkıntı olabilir bence gezip görmek için en iyi yöntem toplu taşıma kullanmak , bende şimdi iyi bir fırsat bulursam Avrupa ülkelerine gezmeye gidiyorum ve her zaman toplu taşıma en iyi ve en ekonomik olanı iyi tatiller

• 
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.