Daha önce detaylı yazmıştım turlar hakkındaki durumu. Bazı kısa turlar hariç, turla gitmenin ekonomik avantajı pek olmuyor maalesef. Konaklama noktaları genelde şehir dışında oluyor ve kendi turlarına insanları mahkum ediyorlar ki buradaki kar marjları çok yüksek. Örneğin Mısır turlarında piramitlere ve Kahire müzesine ekstra 150-160$ kişi başı ücret talep ediliyor. Biz aynısını ulaşım(lüks taksi) bilet vs kişi başı 30$ mal ettik (Biletler dahil) İngilizcesi iyi olan, kendi araştırma merakı olan ve ileri okuma yapmayı sevenler için tur rehberleri çoğunlukla yetersiz maalesef. İtalya vb yerler için eğer rehberinizi iyi değilse kesinlikle tatmin olmazsınız. Ya da size pek çok şey anlattığını düşünürsünüz ama rehber doğru yanlış ezberlediği şeyleri size anlatıp durur. Oysa okuyup araştırınca çok farklı hikayelere çok farklı sonuçlara ulaşırsınız. Ben bir kaç kez rehberleri dumur ettiğim için gezimin tadı kaçmıştı, düpedüz rehber ezberlediği 3-5 cümleyi anlatıp duruyordu. Sorduğum soruları da bilmediği için geçiştirdi. İşte turun bazı avantajları da: Hiçbir şeyi düşünmemek, sürekli her şeyin hazır olması. Bir de böyle otobüslü yolculuklarda sınırdan öncelikli geçmek. Heh mesela çok paranız vardır o zaman Faruk Pekin'in Fest Travel gibi butik turlarına yönelirsiniz ve inanılmaz bir tur yaparsınız. Veya yine çok paranız vardır istediğiniz saatteki uçağa bilet alırsınız istediğiniz yerde taksi kullanır, şehir merkezinde otelde kalır, parasıyla en kaliteli rehberi tutarsınız yine çok verimli olur. Ama düşük bütçede bir şeyler yaparken araştırmayı ve kendi bir şeyler yapmayı sevenler tur konusunda iki kere düşünmeli derim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedy9355 -- 25 Temmuz 2024; 10:4:12 > |
YURTDIŞI TUR TATİL FIRSATLARI (GÜNCEL) - (118. sayfa)
-
-
Hocam tercih elbette sizin saygı duyarızquote:
Orijinalden alıntı: Speedy9355Daha önce detaylı yazmıştım turlar hakkındaki durumu. Bazı kısa turlar hariç, turla gitmenin ekonomik avantajı pek olmuyor maalesef. Konaklama noktaları genelde şehir dışında oluyor ve kendi turlarına insanları mahkum ediyorlar ki buradaki kar marjları çok yüksek. Örneğin Mısır turlarında piramitlere ve Kahire müzesine ekstra 150-160$ kişi başı ücret talep ediliyor. Biz aynısını ulaşım(lüks taksi) bilet vs kişi başı 30$ mal ettik (Biletler dahil)
İngilizcesi iyi olan, kendi araştırma merakı olan ve ileri okuma yapmayı sevenler için tur rehberleri çoğunlukla yetersiz maalesef.
İtalya vb yerler için eğer rehberinizi iyi değilse kesinlikle tatmin olmazsınız. Ya da size pek çok şey anlattığını düşünürsünüz ama rehber doğru yanlış ezberlediği şeyleri size anlatıp durur. Oysa okuyup araştırınca çok farklı hikayelere çok farklı sonuçlara ulaşırsınız.
Ben bir kaç kez rehberleri dumur ettiğim için gezimin tadı kaçmıştı, düpedüz rehber ezberlediği 3-5 cümleyi anlatıp duruyordu. Sorduğum soruları da bilmediği için geçiştirdi.
İşte turun bazı avantajları da: Hiçbir şeyi düşünmemek, sürekli her şeyin hazır olması. Bir de böyle otobüslü yolculuklarda sınırdan öncelikli geçmek.
Heh mesela çok paranız vardır o zaman Faruk Pekin'in Fest Travel gibi butik turlarına yönelirsiniz ve inanılmaz bir tur yaparsınız.
Veya yine çok paranız vardır istediğiniz saatteki uçağa bilet alırsınız istediğiniz yerde taksi kullanır, şehir merkezinde otelde kalır, parasıyla en kaliteli rehberi tutarsınız yine çok verimli olur.
Ama düşük bütçede bir şeyler yaparken araştırmayı ve kendi bir şeyler yapmayı sevenler tur konusunda iki kere düşünmeli derim.
Lakin;
Turlarda ekstralara katılma zorunluluğu yok. Siz kendiniz ayrıca bir tur veya organizasyon yapabilirsiniz. Dolayısı ile bu teziniz makul değil
Diğer bir konu otellerin şehir dışı olması. E ucuz tur alıp şehir merkezinde kalmak istemezsiniz sanırım. Setur veya touristica da premium turlar oluyor belirtiyor otelleri. Sehir merkezinde otel olanlar var. Ona görede fiyatı var
Bizim arkadaş kappa dan 15.000 tl ye 7 gece konaklama uçaklı budapeşte viyana prag almış. Şimdi bu fiyata otel nerde olsun beklenir? Siz bu fiyata bu turu yapabilir misiniz bireysel
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Genel olarak yolcu otobüslerine öncelik tanınıyor. Yakınım ay başında Sofya üzerinden otobüsle İstanbul'a geldi. Uzun uzun gümrük sırası bekleyeceklerini düşünüyordum ki 1 saatte geçtik dediler.
Birde gece seyahat edip gün kazanmış oluyorsunuz. Aracı siz kullanmadığınız için ekstra daha dinç oluyorsunuz. Bende turla gitmeyi düşünüyorum. Turla gitmesem bile otobüsle kavala yapıp oradan feribot ile geçeceğim.
-
Elbette hocam biri diğerine üstündür demek mümkün ve doğru değil.
Hocam bazı tur şirketleri tura gidilmeyeceği gün tura katılmayanları yol üstü benzinlik vs yerlerde bırakıyor akşama kadar burada bekleyin diyor. (Arkadaşların başına geldi, ve epeyce de ünlü bir firmaydı)
Böyle vakalar çok o yüzden turla giden biri şirketin ismini cismini geçmiş vakalarını iyi araştırmalı. Hatta bazı turlarda ek tur konusunda insanlara baskı yapıyorlarmış. Forumlarda epeyce yorum mevcut.
Tabi otelde kalacaksanız ve makul yerlerde ise oteller, turun ulaşım + konaklama seçeneğini kullanmak avantajlı olabiliyor.
Orada ise dikkat etmeniz gereken noktalar tur sizin istediğiniz kadar serbest zaman tanıyor mu?
Örneğin görüyorum Napoli turu düzenliyorlar günübirlik, yazık cidden insanlara. Pompei yarım gün Napoli yarım gün Amalfi 1 günü hak ediyor en az.
Eh böyle olunca da tam istediğiniz gibi olmuyor gezi.
Arkadaşım Prontodan avantajlı fiyat yakalamış Mısır'da ulaşım konaklama olarak turu kullanmış. Ekstra turlara hiç katılmamış kendi gezmiş.
Benim gideceğim zamanda baktım ki böyle bir avantajlı fiyat yok, ben de turun gideceği otellerin daha iyilerini seçip turla benzer fiyata mal ettim ama geriye kalan her türlü ekstra turu kendim ayarladığım iyi çok yüksek bir fiyat farkı sağladım.
Ayrıca programda epey bir esneklik kazandım haliyle gezerken sabah 6da kalk tüm gün ordan oraya koştur koştur git telef ol gibi bir durum olmadı.
ucuzauçak.net gibi bir site varken çok uyguna uçak bileti denk getirdikten sonra konaklama çok bir para tutmuyor.
Hele hele booking.com'da genius üye iseniz pek çok avantajlı fiyat elde ediyorsunuz.
Yani işin özeti: Turun size sunduğu otelleri internetten bakın o veya benzeri bir oteli siz daha ucuza tutabiliyor musunuz? Yok eğer tutamıyorsanız ve iyi bir tur firması ile ulaşım+konaklama fiyatı aklınıza yatıyorsa o fırsatı kaçırmayın.
Aksi halde kendiniz iyi bir çalışma ile de kaliteli şeyler yapabilirsiniz. Tabi harcayacağınız mesaiyi de göz ardı etmeyin :)
-
Bence de şu an Yunanistan veya Bulgaristan'a gidenler bu seçeneği değerlendirmeli. Otobüsle veya turla gitmek sınır geçişini kolaylaştırıyorsa kesinlikle değer.
-
Seyahatlerde priz problemi yaşıyorsanız bu ürün çok kullanışlı. İndirime de girmişken yararlanabilirsiniz.
üstünde US fiş var, UK veya EU aparatı takıp kullanabilirsiniz. Tek adaptör 2 alet şarj etmek için de fevkalede cihaz.
www.hepsiburada.comSpigen 45W USB-C Güç Adaptörü 2 Port (Akım Korumalı) 20W/45W Fiyatıhttps://app.hb.biz/jPMSwwsm91k2 -
Çok teşekkürler aldım. İyi oldu. Buna uygun uç var mı type c to type c. Uygun fiyatlı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba,
Önümüzdeki ay tur ile İtalya'da olacağım hiçbir ekstra turu satın almadık o süreçte kendimiz gezmeyi planlıyoruz. Benim sorum ise çok başka olacak. Sizce İtalya'dan getirip Türkiye'de satabileceğim ürünler nelerdir deneyimli arkadaşlar fikir verirse çok sevinirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne kadara aldınız hocam hangi sitedenquote:
Orijinalden alıntı: Venomous44
Merhaba,
Önümüzdeki ay tur ile İtalya'da olacağım hiçbir ekstra turu satın almadık o süreçte kendimiz gezmeyi planlıyoruz. Benim sorum ise çok başka olacak. Sizce İtalya'dan getirip Türkiye'de satabileceğim ürünler nelerdir deneyimli arkadaşlar fikir verirse çok sevinirim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben geçen sene Ağustos ayında tatilyildizi sitesinden almıştım hocam. İlk deneyimimiz olacağı için ve dil sorunumuz olduğu için tur tercih etmiştik.
Anladığım kadarıyla tax free ile ürün alıp burada satıp turdan tasarruf gibi bir düşünceniz var.
Eğer alıcısı varsa kesin olarak, oyun konsolları avantajlı oluyor. Sarısiteden fiyatları inceleyip karar verebilirsiniz.
Bunun için biraz başka forumlara bakmakta fayda var.
Kampanyalı bulursanız eğer lazer epilatörlerde büyük fiyat farkı var. Ama önden alıcsını bulursanız avantajlı olur.
Kendinize bir şey almak istiyorsanız, Floransa veya Bologna'da deri eldivenler,
Napoli'den deri çanta
Bialetti'nin mocha potları uygun ürünler.
-
Amazonda indirime giriyor ara ara, Baseus örülü kablo 100w 250tl civarına bulunabilir.
Ben şunu kullanıyorum
amazonBaseus Crystal Shine 100W 120 cm PD Type-C Şarj Kablosu Siyahhttps://www.amazon.com.tr/gp/product/B0B46N4SK5/ref=ox_sc_saved_title_6?smid=A2E5FZODAPCXIS&psc=1 -
Merhaba. Ağustos ayi icinde budapeste, prag, viyana turu yapmayi dusunuyoruz iki kisi. Tavsiye edebileceğiniz bir tur firmasi var mi? Tesekkurler.
Booking kodu lazım. Paylaşan olursa sevinirim
Tecrübesi olmayan arkadaşlara cesaret vermek için yazıyorum. Ben eşim ve 1,5 yaşındaki oğlum 6 gece 7 gün İtalya turu yaptık. Konaklamayı booking den ulaşımı italo-trenitaliadan gerçekleştirdik. Roma Floransa pisa Venedik şehirlerini görme fırsatı bulduk bizim de ilk yurtdışı tecr0bemizdi ve hiç zorlanmadık tamamen turisyletden oluştuğu için anlaşmak kolay oluyor. Toplamda 7 günlük gezi için uçak biletleri dahil 1400 euro civarı hwrcadık. Turlara gidip boşa paranızı kaptırmayın.
Son günlerde yurtdışı yapan var mı acaba ? Harç zammı meclisten geçmiş yasalaşmış, ne zaman 500 almaya başlayacaklar acaba? 31 inden uçağımız var dı şansa yakalanacak sanırm zamma
Şu an vergi dairesinde 150₺ ödemesi çıkıyor.
https://dijital.gib.gov.tr/hizliOdemeler/yurtDisinaCikisHarciOdeme
Resmi gazetede yayınladıktan 10 gün sonra aktif olacak 500 tl.
Yani en az 10 gün süre var.
-
ctsi pazar a denk geldi, yarın mı güncellenecek acaba? risk alıp alsak 3 kişi gidicez sonra 450tl den de oluruz geri vermek için dilekçe felan isterler kesin.
-
Vergiler genelde dönemlik oluyor. Yeni zam 31 temmuz 23.59 dan sonra devreye girer. Bu tarihten önce yurt dışına çıkacak olan arkadaşlar 07/2024 döneminin vergi borcunu ödemiş olur.
- 01.08.2024 itibaren çıkacam diyen bir kişi için yine 08/2024 vergi borcunu (500₺) olarak alırlar. Yani Ağustos ayının vergisini şuan ödeyemezsiniz. Sizin şuan ödediğiniz dönem Temmuz Ayının ödemesi. 31 Temmuz Öncesi zam gelemez.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X