Şimdi Ara

Yurtdışında çalışmak ve KPSS?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaşım 24 , bilgisayar mühendisliği okuyorum. İngiltere’de bir akrabamız var beni yanına çağırıyor ortak olarak. Para falan koymayacağım başta ama para kazandıkça ortaklık için vermem gereken parayı yavaş yavaş ödeyeceğim. Birkaç farklı işle ilgileniyor yaptığı işler vasıflı adamların işi değil, hizmete dayalı beden gücüyle yapılan işler. Beni de kendi işlerini hafifletmek, elemanları kontrol etmek için istiyor.

Bense rahat biriyim, aklımda kpss’ye girip rahat bir memurluğa girmek var. Çok fazla efor sarfetmeden rahatça yapabileceğim bir iş istiyorum. Maddiyat açıkçası çok önemli değil, param olsun zengin olmazsam yaşayamam kafasında biri değilim. Bana yetecek kadar olsun yeter.

Bir tarafta çok para kazanabileceğim ama mutsuz olacağım bir iş diğer tarafta az parayla rahat bir yaşam sürebileceğim iş var.

Şu anda kpss’ye odaklanmam gerektiğini düşünüyorum. Yurtdışı her zaman var, kpss birkaç ay sonra yapılacak o sınava girip iyi bir puan alırsam atanırım. Alamazsam da yurtdışına giderim. Düşünce şeklim yanlış mı sizce ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Memurlugu kazanacagindan nasil eminsin?insanlar 80 85 puan alip sozluden 50 55 puan veriyorlar sirf kendi adamlarini aldirmak için.

• Kpss ne ya? Memur olarak ne uzar ne kısalırsın. Kpss işi sandığın kadar kolay değil.

• 100 bin sterlin biriktir ülkene geri dön sanırım 10 senede birikir
    Memur olursan 100k sterlini 30 sene çalışsan göremezsin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Stres olmadan yaşamak istiyorum

• isimgerekmez kullanıcısına yanıt

o 10 senede 30 senelik çalışmış gibi olurum zaten, günde en az 12-13 saat çalışmam lazım yurtdışında. gidersem yapacağım işlerde beden gücü gerektiren işler.

• try1241 T kullanıcısına yanıt
    matematiksel olarak 30 sene çalışsan yine biriktiremiyosun
    ayrıca gitmek istemediğini zaten yorumlarda belli etmişin ne yoruyon bizi bea 😁😁memur ol ne uzar ne kısalırsın yapcak bişey yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben şunu demek istiyorum yurt dışında ciddi imkanı olam düzen kurabilecek ve oraya adepte olacabilecek biriysen kesinlikle kpss ile uğraşma. Atanınca ne kadar maaş alacaksın 9-10 k arasıdır mühendis parası. 5 sene uğraştım 3. mülakatımda atandım kamuya bin bir zorluktan geçtik hayatımız kaydı aldığımız parada bir şey değil şu pahalılıkta. He bana bu paralar yeter kendi halimde kavrulurum diyorsan o zaman senin tercihin artık. Ama ne uzarsın ne kısalırsın ben bunu anladım.

• _ReLaX_35_ kullanıcısına yanıt

Kamu iyidir asgari ücrete bir şirkette başladım işe lakin hayat çok pahalı ev geçindirenin çoluğu çocuğu olan asgari ücretlinin halini hiç düşünemiyorum. 9-10 bin tl maaşım olsa, çalışma hayatı düzenim olsa gözüm yükseklerde değil şu kısacık hayattan başka bişey istemem. Ne ayrı eve çıkabiliyorum ne özel hayatımı yaşayabiliyorum ne birikim yapabiliyorum ne sosyal hayat...

Yok ya yaşadığımı sanıyorum yaşamıyorum ben kamuya işçi olarak girmeye çalışıyorum özel sektör iş değil hem sömürüyor hem maaş düşük.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.