Şimdi Ara

Yurtta geceleri ses nedeniyle uyuyamamak; ama uyumak zorunda olmak...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
24.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lisede veya üniversitede yurtta kalmış olup, başlıkta bahsettiğim problemden muzdarip olanlar mutlaka vardır. Ortamda ses varken uykuya dalma önerileri almak için açtım konuyu.

Odaları 3 kişilik olan bir üniversite yurdunda kalmaktayım. Herkesin yaşam saatleri örtüşmüyor malum. Şu son 2 hafta işlerim hep öğleden sonra olduğu için problem yoktu; fakat haftaya stajım başlıyor ve 1 ay boyunca hafta içi her gün sabah erken kalkmam lazım. Odadakilerden birinin bilgisayarı yok, kendi hâlinde biri zaten, ne yaparsa yapsın. Diğerinin bilgisayarı var. Genelde geç yatıyor; çünkü yaz okulu yapacak ve zaten az dersi olacak, onlara da ya gider ya da gitmez. Geç saatlere, bazen sabaha kadar oyun oynuyor ve oyun oynasın ya da oynamasın, çıkardığı fan sesinin ve fare-klavye tıkırtılarının insanı uyutması mümkün değil. Ya da benim bünyeye ters. Uykuya geç dalıyorum. Zaten sıcak.

Sabah alarm serisi kurup bir şekilde kalkabilirim de, gün içinde zombi gibi dolaşıyorum sonra.

Oda değiştirmeyi söylemeyin. Müdüriyete inip, bana uyan, yakın bir arkadaşımın odasında boş yatak varken oraya geçmeyi talep ettim ve şu aralar bunu yapmadıklarını söyleyip reddetti. Yurtta 4 yıldır kalıyorum. Bu problem yüzünden her yıl en az bir kişiyle papaz oldum. Başka zaman gayet iyi anlaşacağım insanlarla aram, geceleri bu sebeple sinir oluşumdan dolayı bozuluyor. Birini uyarırsın ve anlayış gösterir de, başkasını uyarırsın ve direkt ters teper.

Para olsa eve çıkardım inanın, katlanmazdım 4 yıl yurda. Neyse...

Var mıdır uykuya çok geç dalmamak için önerileriniz? Özellikle bu durumdan muzdarip olanlar anlar beni. "Koyun saymak" gibi klişe şeyleri denedim, olmuyor.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yurtta Sesten Uyuyamamak ve Zorunlu Uyku

Giriş:

Yurtlarda, sesli ortamlar uyumakta zorluğa neden olabilecek yaygın bir sorundur. Gecenin geç saatlerinde gürültülü komşular, koridorda konuşmalar veya diğer dış sesler, uykunuzu bölebilir ve uyku ihtiyacınızı karşılamanızı engelleyebilir.

Sesin Uyku Üzerindeki Etkileri:

Seste uyuyamama, uyku kalitesi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Gürültü, uykuya dalmayı zorlaştırabilir, uykuyu bölerek hafif uykuya neden olabilir ve REM uykusunu azaltabilir. Bu da yorgunluğa, konsantrasyon güçlüğüne ve genel sağlığınızın bozulmasına yol açabilir.

Yurtta Sesten Uyuyamamakla Mücadele Etmek:

Yurtta sesten uyuyamamak zorlu bir durum olabilir, özellikle de uyumak zorunda kaldığınızda. Uyku sorununuzu çözmek için uygulayabileceğiniz birkaç strateji şunlardır:

• Ses Yalıtımı: Kulak tıkacı, göz maskesi veya beyaz gürültü makinesi kullanarak dış sesleri azaltabilirsiniz.
    • Rahatsız Etmeyin: Komşularınıza veya oda arkadaşlarınıza uyumaya çalıştığınızı bildirin ve sessiz olmalarını isteyin.
    • Farklı Uyku Ortamı: Uyumakta güçlük çekiyorsanız, sessiz bir çalışma alanı veya kütüphane gibi farklı bir uyku ortamı deneyin.
    • Uyku Programı: Düzenli bir uyku programı oluşturun ve mümkün olduğunca her gün aynı saatlerde yatmaya ve uyanmaya çalışın.
    • Rahatlama Teknikleri: Yatmadan önce rahatlama teknikleri, örneğin sıcak bir banyo yapmak, kitap okumak veya hafif müzik dinlemek uykuya dalmanıza yardımcı olabilir.

Sonuç:

Yurtta sesten uyuyamamak, ciddi bir sorundur ve uyku kalitenizi ve genel sağlığınızı etkileyebilir. Uyku sorununuzla mücadele etmek için ses yalıtımı, rahatsız etmeyin istekleri ve rahatlama teknikleri kullanarak yukarıda belirtilen stratejileri uygulayın. Gerekirse, daha fazla yardım için bir uyku uzmanına danışın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kulak tıkacı al

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y*S

kulak tıkacı al

Onlar gerçekten de işe yarıyor mu ve kulak sağlığına olumsuz etkisi var mı?

Bir de sabahki alarmı duyamama riski olmasın?
  • işe yarıyor da tabi alarm meselesi sıkıntı

• adama bak la 3 kişilik odada uyuyamıyor.Biz 8 kişilik odada kalıyoruz ufacık yerde yine uykun gelince uyuyorsun bro.Fazla kasma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krethuss

adama bak la 3 kişilik odada uyuyamıyor.Biz 8 kişilik odada kalıyoruz ufacık yerde yine uykun gelince uyuyorsun bro.Fazla kasma

KYK çıktı da gitmedim o yüzden.

Ciddi önerisi olanlardan yanıt bekliyorum. Sen kasma desen de kasılıyor işte. :)
  • kulaklıkta aç bi müzik,sonra dalarsın.ben öyle yapıyordum bia ara.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    uyumak ne zor
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence sen vadide kalıyosun arkadaşın da lol oynuyor :D
  • Vadide mi kalıyorsun? Benim kaldığım öğrenci yurdunda da odalar üçer kişilikti. Diğer 2 kişi benim daha önceden tanıştığım insanlardı zaten beraber aynı odaya çıkmak istemiştik. Dönem içinde genelde en erken yatan ben olurdum derslerim erken saatte olduğu için. Bir arkadaşım aşağı yukarı benle aynı saatte yattığı için sıkıntı olmazdı ama diğeri genelde geç saatte yatar, senin oda arkadaşın gibi o da oyun oynuyor ve mouse tıkırtıları yüzünden uyumak imkansız hale geliyordu nerdeyse. Birkaç gece denedik yani baktım uyuyamıyorum, ben de konuştum arkadaşla sıkıntıyı anlattım. O da anlayışla karşıladı, ne zaman ben yatacağım zaman dişlerimi fırçalamak için odadan gitsem döndüğümde mouse sesleri kesilmiş olurdu uyuyacağımı bildiği için ve ben de uyurdum rahat rahat. Bence sen de arkadaşını uyarabilirsin, sonuçta seni rahatsız etmeye hakkı yok. Bir yaz dönemi böyle geçmez yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalMania7x -- 19 Haziran 2014; 1:14:13 >

• Yerimi bu kadar ifşa etmeseydiniz keşke beyler. :)

Bir ara konuşayım adamla da, daha önceki yıllarda "Bana ne", "Alış, ev rahatlığı bekleme", "Yurtta kalma o zaman" gibi tepkiler veren uyuz tiplerle kalmıştım. Hayır, sonra odanın içinde gereksiz bir soğukluk ve gerginlik oluyor.

Müzik dinleme ve süt içme fikirleri iyiymiş. Denerim.
  • sarımsaklı yoğurt ye , bende çok uyku getiriyor , şekerli süt iç , kulaklığı tak müzik dinle.Uyuklamaya başladıgında müzikten rahatsız olup kulaklıgı çıkartırsın zaten.
  • bende 1 dönem kyk da kalmıştım, 8 kişilik odaydı, sınav dönemi yaklaşınca bir akşam konuyu açtım,dedimki "arkadaşlar saat 12den sonra odada ses ve ışık olmasın,hepimizin sınavı var,ders çalışan kutüphaneye gitsin pc ile uğraşan kantine insin,anlayışla karşıladılar ve sorun çözüldü(tabi 2 tanesi çocukluk arkadaşım ve yurdun memleketimde olmasının etkiside olabilir :) )

eger anlayışsız olursa sende sabah kalkınca telefondan yüksek sesle güzel bir uzun hava üstüne bir saz onun üstünede ajdardan çikita muz merasimi yap,çoçugun uyandıgına emin ol
    o seni uyutmuyorsa sende onu uyutmayacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Night_Noise

sarımsaklı yoğurt ye , bende çok uyku getiriyor , şekerli süt iç , kulaklığı tak müzik dinle.Uyuklamaya başladıgında müzikten rahatsız olup kulaklıgı çıkartırsın zaten.

Yoğurt zaten Laktoz içerdiği için uyku getirir ya bol laktozlu yiyecek ye yoğurt mesela her gece yatmadan bir kase ye mışıl mışıl uyursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yol var. her gelene caydırıcı şekilde dalacaksin. yani birdaha sorun çıkarmaktan korkutacaksin adamı ki.zor yoldur ömür birer bunlar bitmez, sinir hastası olursun.
    ya da aliscaksin. yuzlerce insanı değiştirmeye calisacagina kendini değiştirmek daha basit. takmaycaksin böyle şeyleri.
    ınan eve çıkınca hiç birsey değişmiyor. bu defa gece geç saatde arabaya payı cektirene uyuz olacaksın. üst kattakinin çocuğuna uyuz olacaksın. ev arkadaşının sabunlugu doldurmamasina uyuz olacaksın. bitmiyor yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardes nasil çözebildinmi sorunu. Dun gece 12de yatmam gerekirken 5te yattım yan odadaki cocugun hayvan gibi skypete anirip lol oynamasindan dolayi bugun erkenden kalkip ders calisma iside yatti deliricem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cinderella Man

bence sen vadide kalıyosun arkadaşın da lol oynuyor :D

Hocam nerden bildiniz bitek bu yurtta varsa bu sorunlar baska yere gecicem seneye. Bide ikinci öğretim vermisler yanıma gelde delirme

• realexile R kullanıcısına yanıt
    Ben de vadide kaldım 1.5 sene, arkadaşım lol oynarken rahatsız oldugum icin 12 den sonra oynayamazsın uyuyamıyorum demiştim ve oynamamıştı, biraz zor da olsa ikna ettim.

Bence sen de konuşarak halletmeye çalış, biraz çirkef ol.
  • Bizim odadaki bir çocuk rüyalarında traktör oluyor galiba. Çözümü de yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.