Şimdi Ara

Zift

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar ben geçen hafta demirciköy tarafına gittim yolda bakım vardı. Arabanın alt marşpiyel zift oldu bunu nasıl temizliye bilirim pasta cila haricinde ?

• Gaz yağı ile.
  • mazot sıktır yanlız mazotu bol al yıkamacılara güvenirsen pinti oluyor onlar yada sonaxın zift dökücüleri var onlar da işe yarar margarin de işe yapıyor diyorlar(ciddiyim) ben olsam yakınımda praktiker falan varsa sonax zift dökücü olmadı mazot alırdım benzin istasyonunun birinden onlar da yakın değilse margarinle dalardım

mazot dahil(2-3lt) 50 tlden fazla diyen olursa küfür ederek çıkman mantıklı olur ama zaten evde yapabileceğin birşey mazotu bolca zifte attır sonra 10-15 dk bekle sonra da suyla iyice yıka(bol bol yıka ki araban mazot kokmasın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MassiveDynamic -- 12 Eylül 2012; 14:06:11 >
  • Bi kaç yerde daha duydum ama nerden alıcağımı bilmiyorum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MassiveDynamic

mazot sıktır yanlız mazotu bol al yıkamacılara güvenirsen pinti oluyor onlar yada sonaxın zift dökücüleri var onlar da işe yarar margarin de işe yapıyor diyorlar(ciddiyim) ben olsam yakınımda praktiker falan varsa sonax zift dökücü olmadı mazot alırdım benzin istasyonunun birinden onlar da yakın değilse margarinle dalardım

mazot dahil(2-3lt) 50 tlden fazla diyen olursa küfür ederek çıkman mantıklı olur ama zaten evde yapabileceğin birşey mazotu bolca zifte attır sonra 10-15 dk bekle sonra da suyla iyice yıka(bol bol yıka ki araban mazot kokmasın)

Mazot o kadar etkili olmadığını söylediler. Margarini denerim bi ilginç geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: akselunlu

quote:

mazot sıktır yanlız mazotu bol al yıkamacılara güvenirsen pinti oluyor onlar yada sonaxın zift dökücüleri var onlar da işe yarar margarin de işe yapıyor diyorlar(ciddiyim) ben olsam yakınımda praktiker falan varsa sonax zift dökücü olmadı mazot alırdım benzin istasyonunun birinden onlar da yakın değilse margarinle dalardım

praktikerde ve metroda satılıyordu sanırım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akselunlu

quote:

praktikerde ve metroda satılıyordu sanırım

Tesekkür ederim bakıyım bi oralara

• Gaz yagiyla temizlendigini duydum istersen bunu bir arastir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 hafta önce aracımdaki zift lekelerini mazot ve bir bez yardımıyla temizledim.mazotu sıktıktan sonra biraz bekleyip bezle silince hiç iz kalmadı.aracın boyasında da bir değişiklik görmedim.2 tl lik mazot alsan yeterli olur.bir dene derim.
  • git bir tane aksesuar satan yere yada markete hocam deki araba zift oldu zift çıkarıcı sprey istiyorum versinler sık iki saniye bekle akar zaten üstüne su tut tamam
  • bende bu var 3 sene oldu bitmedi daha mazot gaz yağı bazlı ve aracın boyasına zararı yok bazı kimyasallar ne kadar yıkarsan yıka göz yaşı gibi akma izi yapıyor bu yüzden sprey tavsiye ederim sık çitile sonra su tut

[simage]
     Zift
    [/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugasi_berepe -- 13 Eylül 2012; 12:53:07 >

• margarin
  • Sperylerin bazıları sarı leke bırakıyo diyolar ama ne kadar doğru ne kadar yanlıuş bilmiyorum.
  • Gazyağını sünger ile hafif ovalayarak sürersen kolayca temizlenir sonrada köpüklü su ile yıka yağ kalıntısı kalmasın üzerinde tertemiz olur.
  • Arkadaşlar selülozik tinerle temizledim gayette güzel oldu bazıları matlastırıyo diyo ama matlaşma olmadı. Ama reçinelerde matlaşıyo bilginiz olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.