Şimdi Ara

Zor Bir Ağ Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir Arkadaşımın Şirketinde 6-7 adet bilgisayar var bunlar hub ile birbirine bağlı, ve zoom x4 ilede hub üzerine bağlı.Bu şekilde tüm bilgisayarların internet erişimi var. Asıl sorun burda başlıyor. Bazı bilgisayarların internet bağlantısını kapatmak istiyoruz fakat yerel ağ aktif olacak. Bunu nasıl yapabiliriz elimizdeki mevcut imkanlarla (yani server kullanmadan) böyle bir imkan varmı.
    Teşekkürler...!

• Bence biraz zor Ama şu olabilir zone alrm kur şifre ver internet ektivitesini kpat olur biter aslında bi dene....
  • quote:

Orjinalden alıntı: HMehmet

Bence biraz zor Ama şu olabilir zone alrm kur şifre ver internet ektivitesini kpat olur biter aslında bi dene....

Teşekkürler, fakat birşeyi eklemeyi unutmuşum.
    Bu işi herhangi bir bilgisayardan yapmayı düşünüyoruz ve belli saatlerde (mesela öğle saati ve akşam mesai bitiminde) interneti açmak istiyoruz, çalışanlar interneti iş saatlerinde çok sık kullanıyor ve iş kaybı oluyor bu yüzden böyle bir istekte bulunuyorum forumdan. (Modemi kapattığımız zaman iş çözülüyor gibi görünsede bazı bilgisayarların devamlı internet üzerinden çalışması gerekiyor.)
    Tekrar Teşekkürler.
  • Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz
    Büyük bir ihtimalle bütün makineler otomatik ip alıyor ise otomatik ip adresi almayı iptal edin
    tüm makinelere statik ip adresi ve alt ağ maskesi vermek zorundasınız ve internete girmesini istediğiniz makinalara yerel ağ geçidi ve dns sunucu olarak modeminizin ip nurasını girmelisiniz ve bu makinlar internete bağlanır. ağ geçidi ve dns sunucu numarasını girmediğiniz makinalar ise internete giremez.
    kolay gelsin
  • Tamemen kapatmak için yukarıda yazanlar doğru ama arasıra açayım bağlansınlar sonra kapatayı vs düşünüyorsanız.Yapmak istediğiniz şey Hub ile mümkün deyil ama hub yerine Switch kullanırsanız yapmak istediğini şeyler server kurmadan mümkün olucak ama hub derseniz neti mecburen server üzerinden dağıtacaksınız.Switch'ler aynı anda birden fazla portu arasında bağımsız veri aktarımı yapabilir.ayrıntılı bilgi edinmek istersenizhttp://www.bilgisayardershanesi.com/yerel_htm/switch.htm bu adresi inceleyin.Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retlik -- 30 Kasım 2004, 16:59:51 >
  • size internet cafelerde kullanılan yazılımlara benzer bi program gerekli
  • internet kafede kullnıdıgımız program sadece interneti degilde makinayı tamemen kullanıma kapatıyor sonra acmak icin admin şifresi gerekiyor arkadasın istedigi internet kesilecek makina işlemine devam edecek...

bunu anca 2000 serverde isa server da yapa bilirsin onda zaman ayarı var
    diger firewall ların bunu yapabilecegini sanmıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir garip İnternet problemi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: aykotr

internet kafede kullnıdıgımız program sadece interneti degilde makinayı tamemen kullanıma kapatıyor sonra acmak icin admin şifresi gerekiyor arkadasın istedigi internet kesilecek makina işlemine devam edecek...

bunu anca 2000 serverde isa server da yapa bilirsin onda zaman ayarı var
    diger firewall ların bunu yapabilecegini sanmıyorum

Teşekkürler. Sanırım bir server kurmadan bu işi yapamayacağız. Tekrar herkeze teşekkürler.
  • Bende tam senin istediğin gibi kullanıyorum kardeş.Hub a bağlı yerel ağım var ve istediğim pc ler internete girebiliyorlar. Zoom x4 te şöyle birşey var istediğin pc internete çıkar istediğin pc çıkmaz. Şimdi modem ayarlarında Advanced setup kısmından Lan Configuration a gir orada User Defined Start Address var bu senin internete bağlanmasını istediğin pc nin başlangıç ıp si, User Defined End Address buda yine internete bağlanmasını istediğin pc nin bitiş ip si. Yani bu iki ip aralığındaki pc ler internete girerler onun haricindekiler kesinlikle giremez. Ben bu şekilde kullanıyorum.
  • emra kardes senın dedıgınn sadece ınternetı kapatmak arkadassın istedigi interneti zamanlı kapatmak yanı sabh 8:30 dan aksam 6:30 kapalı o saaten sonra acılacak zor birsey istoyor ama
  • quote:

Orjinalden alıntı: emreyildiz

Bende tam senin istediğin gibi kullanıyorum kardeş.Hub a bağlı yerel ağım var ve istediğim pc ler internete girebiliyorlar. Zoom x4 te şöyle birşey var istediğin pc internete çıkar istediğin pc çıkmaz. Şimdi modem ayarlarında Advanced setup kısmından Lan Configuration a gir orada User Defined Start Address var bu senin internete bağlanmasını istediğin pc nin başlangıç ıp si, User Defined End Address buda yine internete bağlanmasını istediğin pc nin bitiş ip si. Yani bu iki ip aralığındaki pc ler internete girerler onun haricindekiler kesinlikle giremez. Ben bu şekilde kullanıyorum.

Bencede bir gün herkez Fenerbahçeli olacak.
    Konuya gelince söylediğin şeyi yaptım fakat olmadı yine bilgisayarlar internete erişti.
    Birde ben bu işi Cybersitter isimli programla yaptım gibi birşey uğraşıyorum şu sıralar zaman ayarı var, uzaktan kontrolü ile uğraşıyorum o nuda halledersem sorun bitecek, ilgi ve alaka için teşekkürler...!!!

• bencede bir gün herkez fenerbahçeli olacak ama.. yalnızca bir günlüğüne
  • seLamlar ..

Microsoft Windows XP Professional isletim sistemi kullaniyorsan bunu her makinaya Administrator'dan farkli bi kullanici olusturup gerekli kisitlamalari LGPO ( Local Group Policy Object ) vasitasi ile yapabilirsin .. internette bi isin oldugu zaman kisitli bi kullanicidaysan bunu switch user ile user degistirip sorunu halledebilirsin ..

Greetz *//.
  • quote:

Orjinalden alıntı: thecat

Bir Arkadaşımın Şirketinde 6-7 adet bilgisayar var bunlar hub ile birbirine bağlı, ve zoom x4 ilede hub üzerine bağlı.Bu şekilde tüm bilgisayarların internet erişimi var

2 arkadaş bu şekilde adsl paylaşıyoruz, bende 98 onda xp var, ben format atıp xp kurcam ama sonrasında tekrar bu düzenei nası kurcam bilmiyorum, ayarlar vs , bu konularda çok zayıfım , yardımcı olabilcek kimse varmı
  • bak arkadaşım..
    şirketindeki bilgisayarlara manuel olarak İP adresi ver..
    ip adreslerine
    ip :10.0.0.2
    dns:255.0.0.0
    gateway 10.0.0. 2

DNS: 10.0.0.2

internete girmesini istemediklerine gateway ve dns yazan yere 10.0.0.254 yaz..yada boş bırak yeterli olucaktır
    modemin ip si neyse.. 10.0.0.2 yazan yere onu yaz.. örnek olarak verdim
  • yokmu bana cevap vercek ?
  • modemin admin şifresini bilen biri tarafından değiştirilsin modemin iç menüsünde disconnet seçeneği var ordan modemin internet bağlantısını kesin işinize devam edin istediği zaman connet diyerek tekrar bağlantıyı aktif edebilirsin. ama bunları elle yapmanız lazım yada bi program yazıp zamanlanmış görevlere ekleyerek otomatikleştirebilirsiniz ama bunun içinde yazılım bilgisine ihtiyacınız var bence elle gayet güzel halledebilirsiniz.

Başk bi yöntemde telefonun kablosunu çekmek ;)
  • zoom modemlerde rastlamadım ama lanet olası bir modem olan apachede bu vardı neti istedigin saatte ıstedıgın makıneye acıp kapatabılıyordun bu ozellkı bırde dlink modemde mevcut cunku aynı arayuze sahıpler "ip filter" bolumu var modem genelde her modemde oldugu gıbı aynlız apache ve dlink modemlerde bu kısım cok fazla kapsamlı zoom ve kullandıgım dıger markalarda bu olay dısardakı bır net ipsine cıkısı yada herhangı bir porttan cıkısı kapatmaktan ote gıtmıyor ama bu bıle cok ısınıze yarayabılır benım tavsıyem sureklı baglı kalmasını ıstedıgınız makinelerin iplerini örn 2 makıne ıse
    10.0.0.3-4 seklinde verin ve modemin lan aralıgını bu 2 ip arasında bırakın diger makınelere acmak ıstedıgınız zamanda iseson makınenın ip sine gore ayarlayın baska cozumunuz malesef yok bir personelin surekli kullandıgı sitelerin iplerine block koyabilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.