Şimdi Ara

⭐⭐⭐ ZTE NUBIA Z60 ULTRA KULLANICILARI TOPLULUĞU ⭐⭐⭐

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: donjuan008 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
292
Cevap
18
Favori
12.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ⭐⭐⭐ ZTE NUBIA Z60 ULTRA KULLANICILARI TOPLULUĞU ⭐⭐⭐

nubia Z60 Ultra özellikleri:

*Gövde: 164.0x76.4x8.8mm, 246g; IP68 toz/su geçirmez (30 dakikaya kadar 1.5m).

*Ekran: 6.80" AMOLED, 1 milyar renk, 120Hz, HDR10+, 1500 nit (tepe), 1116x2480px çözünürlük, 20:9 en boy oranı, 400ppi.

*Yonga seti: Qualcomm SM8650-AB Snapdragon 8 Gen 3 (4 nm): Sekiz çekirdekli (1x3.3 GHz Cortex-X4 & 3x3.2 GHz Cortex-A720 & 2x3.0 GHz Cortex-A720 & 2x2.3 GHz Cortex-A520); Adreno 750.

*Bellek: 256GB 8GB RAM, 256GB 12GB RAM, 512GB 12GB RAM, 512GB 16GB RAM, 1TB 16GB RAM, 1TB 24GB RAM; UFS 4.0.

*İşletim Sistemi/Yazılım: Android 14, MyOS 14.

*Arka kamera: Standart (ana): 50 MP, f/1.6, 35mm, 1/1.49", 1.0µm, PDAF, Lazer AF, OIS; Ultra geniş: 50 MP, f/1.8, 18mm, 100°, 1/1.55", PDAF, OIS; Telefoto: 64 MP, f/3.3, 85mm, 1/2.0", PDAF, OIS, 3.3x optik zoom (26mm kameraya karşı).

*Ön kamera: Geniş (ana): 12 MP, ekrana gömülü.
    Video çekimi: Arka kamera: 8K@30fps, 4K@30/60/120fps, 1080p@30/60fps, jiroskop-EIS, HDR10, 10‑bit video; Ön kamera: 1080p@30fps.

*Batarya: 6000mAh; 80W kablolu, PD3.0, QC4.

*Bağlantı: 5G; Çift SIM; Wi-Fi 7; BT 5.4, aptX HD, aptX Adaptive; NFC; Kızılötesi port.

*Çeşitli: Parmak izi okuyucu (ekran altı, optik); stereo hoparlörler.

• Forumda konusunun açılmamış olması ilginç 😄 Telefonu iki gün önce aldım ama telefoncularda bulmam zor oldu. Alanlar bilinçsiz kullanıcılar heralde ki bir yerde telefonla ilgili Türkçe içeriğe rastlamadım. (Bir tane Facebook sayfası dışında.)

Yıllarca çeşitli Xiaomi cihazlar kullandıktan sonra saçma sapan bugları ve debloat etmene rağmen arka planda çalışan saçma sapan uygulamaları yüzünden akşamı zor bulan batarya süreleri ile en son kullandığım 13T Pro mu piyasa fiyatının altına satarak bu canavarı aldım. (direnç ile imei kayıt geldiği için TR Garantili cihazım yurtdışı fiyatına gitti nerdeyse🤦🏻‍♂️)

ZTE'yi operatörlere telefon yaptığı dönemden beri takip ederim hep değişiklik peşinde olan inovasyona önem veren bir firma. Axon serisi telefonlara özenirken Mediatek işlemcili bir daha Mediatek işlemcili telefon almayacağım diyerek Snapdragon 8 Gen 3 lü cihazlara bakmaya başladım. Şans eseri Redmagic 9 Proyu fark ettim. Sarı sitede fiyat aralığı çok değişken olduğu için ve bütçemi zorladığı için alternatif ararken Z60 Ultrayı keşfettim. Şuan iyiki de keşfetmişim diyorum. Telefon bir şey hariç bütün beklentilerimi karşıladı diyebilirim.

Tasarım olarak gerçekten çok farklı bir cihaz ben buradayım diyor. Klasik yuvarlak köşeli tasarım sevenler ne kaçırdığını bilmiyorlar. Evet telefon biraz ağır. 249 Gram. Ama 6000 mAh batarya ve 6.8 inch ekran olunca normal diyorsun ve bir süre de kullanınca alışıyorsun.

Kamerası benim için oldukça yeterli. Kamera ile pek işim olmadığı için bu konuda detaylı fikir veremeyeceğim ama Xiaomi 13T Pro ya kıyaslarsam bazı konularda bir tık geride gibi geldi bana.

Yazılım konusunda cihazın kullandığı MyOS 14 veya Redmagic 9 arayüzleri için Reddit gibi yerlerde genelde buglu oldukları konusunda şikayetçi olunmuş. Ancak aldıktan hemen sonra en son güncellemeyi yapıp fabrika ayarlarına geri dönüp kullanmaya başladığımdan mıdır bilmiyorum benim için çok sorunsuz bir Android deneyimi oldu. İnsanlar ne bekliyor bazen anlamıyorum. Hele Xiaominin sorunlu Miui-HyperOs deneyimlerimden sonra bana resmen Google Pixel deneyimi gibi geldi. Global versiyonlarda bloat sayılabilecek nerdeyse hiç uygulama yok. Hatta Galeri bile yok 😄 😄 Google uygulamalarını koyup bırakmışlar. Arayüzde ve ayarlarda ufak tefek özelleştirmeler ekleyip vanilla Android 14 vermişler bize.

Telefonun tek hayal kırıklığı yaratan kısmı ise ekranı oldu benim için. BOE'nin Q9 model ekranı kullanılıyor cihazda ama orta sınıf bir telefon ekranı hissi vermiş. 1500 nit pik noktası olarak belirtilmiş ama Gsmarena testlerinden de gördüğüm kadarıyla bu değere dahi çıkamıyor. 13T Pro'nun 12 bit ve daha parlak ekranından sonra biraz seviye düşüşü yaşadım açıkçası.

###*Ekranın bir diğer sıkıntısı ise ekran altı kameranın olduğu bölgede siyah arka plan olmadığı zaman kameranın yeşil yeşil parlaması ve düşük ekran parlaklığında ekranda mor veya yeşilimsi piksellerin belirmesi oldu. Çoğunluk bunun normal olduğu söylemiş ama bazı kullanıcılar bizde böyle bir sorun yok demişler. Tam emin olamadım. Onun dışında ekran parlaklığı %50 ve üzerinde bu piksel sorunu ve ekran altı kameranın gözüküyor olması sorunu ortadan kalkıyor. Kamera çentiği olmadan tam ekran kullanmak gerçekten müthiş bir deneyim!

Performans konusunda konuşmaya pek gerek yok heralde. Snapdragon 8 Gen 3 işlemcili alabileceğiniz en ucuz telefon bu. Arayüz ve uygulamalar çok akıcı bir şekilde çalışıyor. Uzun süre oyun deneyemedim şuan ama oyunlarda hiç bir performans sorunu yaşamadım. Ancak bir tık fazla ısındığı gerçek. Buna rağmen thermal throttlinge girip performansı düşürmüyor cihaz. (SD 8 Gen 1 li cihazların en temel sorunuydu)

Telefonun en beğendiğim özelliği ise bataryası oldu. Şuana kadar kullandığım telefonlarda hep aynı cihazı kullananlara göre daha düşük süreler alırdım ama bu sefer aradığım kanı buldum galiba 😄 Reddit'te 6000 mAh bataryaya göre şarj süresinin çok iyi olmadığı söylenmiş ancak ben ilk defa bir telefonda 10 saat üzeri ekran süresi gördüm. Hem de 24 saat bekleme süresi içerisinde. Aşağıda 3. günden Wifi Mobil veri karışık kullanım değerlerimi paylaşıyorum.
    Karbon anot batarya gerçekten farklı bir deneyim sundu bana. Yalnız oyunlarda ısınmadan dolayı bataryanın pek verimli olmadığını söyleyebilirim. Buna rağmen uzun bir süre oyun oynatabilir gibi geldi bana.

Özet olarak telefondan şu 3 günde çok memnun kaldım. Şuan için İmei kayıt söz konusu değilmiş maalesef. Bootloader'ın ise kırıldığı söyleniyor ama kesin bir şey bilmiyorum bu konuda. Umarım 240+ yeni yıldan sonraki 240 günlük sürede İmei işi çözülür. Olmazsa harcı ne kadar olursa olsun pasaporta kaydetmek için bir Kıbrıs yapıp gelirim gibi geliyor. 😄😄😄

• Arayüz ve Menülerden Ekran görüntüleri:

• Bende aktif olarak kullanmaktayım şu anda telefonu. Z50s de kullanmıştım ama bu telefon çok daha hoşuma gitti . Batarya kullanım süresi harika,arka kameraları çok hoşuma gitti. S23 ultra ve Xiaomi 13T pro dan geçtim kesinlikle tavsiye edeceğim bir cihaz .
  • Bootloader kilidi açılabilir durumda ve root oluyor artık kayıt için ufak bir adım kaldı o da atılır elbet .
  • Öncelikle iyi forumlar arkadaşlar. Alan arkadaşa da hayırlı olsun diyorum.

Kardeşi olan uygun fiyatlı Zte modeli kafama yattı ve almayı düşünür gibiyim. Hiç Zte telefon kullananı görmedim. Sizce nasıldır Oyun vs. oynamam kamera ile pek işim olmaz. Ekranı güzele benziyor. Bir fikir verecek var mı? Bu telefon piyasasında kafam allak bullak oldu. Uzun zamandır telefon piyasasına bakmıyordum. Omix tecno vs. diye markalar çıkmış. Ekonomiden ötürü çok kötü özelliklerdeki kalitesiz birbirinin kopyası olan telefonlar yüksek fiyatlara çıkmış. Ips ekranı ve Mediatek işlemciyi takan telefon satıyor.

• shunter kullanıcısına yanıt

Siz bootloader'ı açtınız mı hocam? Xiaomiler gibi direnç gerektirmediği için kayıt işi çözülür gibi yakın zamanda o yüzden biraz cesaret edip aldım açıkçası. Ekran renk doygunluğu ve pik değeri haricinde mükemmel bir telefon. Emülatörlerle oyun oynadığım için Redmagic 9 Pro mu alsaydım dedim ama onda da kameradan fedakarlık etmek gerekecekti :) 8 Gen 3 bayağı ısınıyor çünkü aktif fan olmadan soğutmak çok zor vapor chamber fln kesmiyor işlemciyi 🤦🏻‍♂️

• merdo_37 kullanıcısına yanıt

Hocam o fiyat aralığında Realme ya da Xiaomi modellerine bakabilirsiniz hem garanti açısından daha iyi durumdalar resmi satışları var. Zte yıllardır resmi olarak satılmıyor burada. ZTE'nin alınabilir modelleri ekran altı kamera bulunan tepe modelleri bence o attığınız modelin bir espirisi yok.

• Merhaba Güzel insanlar,
    Her sene ortalama 3 telefon değiştiren ben Zte Nubia Z60 Ultra ya geçtiğimde bunun artık böyle olmayacağını fark ettim. Telefonun yazılımı inanılmaz sade ve akıcı telefonu yoran hiç bir gereksiz uygulama yok. Bu telefonu kullanmadan önce Server Kayıtlı S23 Ultra kullanıyordum. Telefonu 20 Martta satın aldım. 5 Mayıs da hat taktım ki 16 ay kayıtsız kullanabileyim diye. kamerası hariç (Z60 Ultra nın ön kamerası çok kötü) diğer bütün konularda Z60 Ultra, S23 Ultra yı tokatlar. Hele bir konu var ki Z60 Ultra ile yarışacak şu an dünyada herhangi bir telefon yok o konu da batarya konusu. %8 ile 3 saat ekran süresi veriyor.Eşi benzeri yok. Dxomark sitesinde Z60 Ultra yı herhangi bir teste sokmamışlar şayet özellikle batarya testine soksalar açık ara Z60 Ultra fark atar. Bir kaç tane ekran görüntüsü ekleyeyim ben değil onlar durumu anlatsın :)
    ⭐⭐⭐ ZTE NUBIA Z60 ULTRA KULLANICILARI TOPLULUĞU ⭐⭐⭐Ön

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErdmTrz -- 19 Mayıs 2024; 15:48:58 >

• ErdmTrz E kullanıcısına yanıt

Heh şöyle işte sayımızı bilelim   Telefonla ilgili çok şükür bir sıkıntımız yok sadece Imei kayıt işini beklemek kaldı.

Bu ekran sürelerini yalnızca WiFi ile aldınız sanırım? Ben Vodafone kullandığım için mobil veriye geçince her telefonda olduğu gibi bunda da pili biraz hızlı sömürüyor. Sadece WiFi ile kullanınca 2 gün rahat kullanım sunuyor. DXO Mark yalnızca büyük markaların telefonlarını inceliyor daha önce herhangi bir ZTE modeli görmedim listelerinde. Çok da dikkate alınacak bir site değil. GSMArena incelemesine güvenerek aldım ben telefonu iyi ki de almışım.

• OzanSRC kullanıcısına yanıt

Üstadım o aldığım %1 ile 1 saat, %8 ile 3 Saat ekran süreleri sadece Wifi ile alındı. Onunla başlayıp devam eden ekran süreleri karışık şekilde kullanılarak alınmıştır. Kamera mukayesesi Dxomark 1. Si ile e yapılmış bir youtube videosu var. Bence Z60 Ultra, Honor Magic 6 Pro yu tokatlıyor

https://www.youtube.com/watch?v=z077BJaBAco&feature=youtu.be

Evet bende de %99'a 1 saat ve üstü ekran süresi sonunda düşüyor.

Videoda Honor'dan iyi gözüküyor ama fotoğraflarda Honor'a göre detay seviyesi az ve çok karanlık çekiyor gündüz fotoğraflarını gördüğüm kadarıyla. Benim için kamera çok da önemli olmadığı için isterseler 2 megapiksel kamera koysunlar :))

Bende şarjdan çıkardıktan sonra 5 dakika içinde %1 düşüyor ama toplamda çok iyi ekran süresi veriyor . Bootloader açmadım hocam henüz . Kayıt çıkarsa girişirim hemen .
    Şarjdan çıkardıktan sonra hemen düşmesi normal değil hocam. Arka planda çalışan uygulamaları uyutun bence. Bir de %100 olduğu gibi tam şarj olmuş olmuyor bi 5 10 dk daha şarjda kalması lazım tam şarj için. BatteryGuru uygulamasında vardı o özellik tam şarj olunca uyarı veriyordu.
    Bana da normal gelmedi ama üzerine eğilmedim hocam . Kullandığım şarj aletiyle de alakalı olabilir . Yazılımsal da olabilir .

Üstadım BatteryGuru(Ampere yada AccuBattery) programları var. Onu yüklüyorsun şarj esnasında telefon akım almıyorsa %100 tamamen şarj olmuş demektir. %100 olur olmaz direk şarjdan çekiyorsan ondan hemen %1 düşüyordur.

Yok hocam sabaha kadar şarjda bıraktım yine aynı oldu bir defasında.
  • Hocam bendeki özel rengi yani çin sürümü. Nasıl Türkçe yapabilirim biliyor musunuz?

• Ben bu markaların imei kayıt işini niye engellediklerini anlamış değilim. Sırf bu yüzden gittim nothing phone 2 aldım daha yeni.

• Satürnlü06 S kullanıcısına yanıt

MoreLocale 2 uygulaması ile yapılıyor üstadım.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.