|
0.9 Tce Soğuk Motorda Rolanti Dengesizliği
-
-
Araç LPGli mi? -
havalar gece aşırı soğuk bu dönem. motor çok soğuk havayı sevmez. normalde yazın sıcak havada bu sorunu yapmıyorsa sorun yok demektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 21 Ocak 2021; 11:44:59 > -
Lpg yok, benzinli.quote:
Orijinalden alıntı: bi tylol hot içer miyiz
Araç LPGli mi? -
quote:
Orijinalden alıntı: Alisilin07
Lpg yok, benzinli.
Alıntıları GösterNormal bence ben de 1.2 reno motorlu turbo qq var aynısı bende de var 35 binde hep böyleydi eski atmosferik aracimda yoktu ama bunda hep böyle calisiyo ilginc
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defiant82 -- 21 Ocak 2021; 12:29:2 > -
3 silindirli olmasindan kaynakli diye supheleniyorum.
Sizin arac da mi 3 silindir? -
Benim 2 coupe de 3 silindir. Istanbul’daki bu son soguklarda bende de oldu ayni durum. Kontaga bastiktan 10 saniye sonrasina kadar rolanti dengrsizlik yapti. Ben korkmadim acikcasi 😊 -
Bu korkmak degil
Arac gaantili, eger bi sorunsa goturcem baksinlar
Obur araclarim cogunlugu dizel. Biri atmosferik. Turbo benzin ilk aracim oldugundan huyunu suyunu bilemiyorum. -
Alicigim dedigin durum benim 1.2 reno symbolde olmuyor atmosferik sen gotursende pek uzerine dusmezler. Bogaz kelebegini temizletcem diyecem yeni araba yok derler. Adaptasyon ve yazilim guncelleme yaptir diyecegim belki yaparlar.
Ama netice itibariyla sorunu duzeltmek icin ugrasmazlar devir dalganiyor dersin soguklardan olur der bilgisayara baglayip 3-5 tusa basarlar yollarlar.
-
Yeni model bazı araçlarda var sanırım bu. Lpg ile ilgili değil. Benim arabada lpg yokken de aynı şekilde araç soğuk ve ilk çalıştırmada 1200 devirde çalışıyo. Yazın hemen normal devrine düşse de kışın kalkış yaptıktan sonra da o şekilde oluyo. Sonra ilk durakladığım yerde normal devrine düşmüş oluyo. Devirde dalgalanma vs olmuyo, sabit yüksek devirde. Jikle açık gibi çalışıyo. daha önce kullandığım hiçbir arabada yoktu böyle bi durum. Üç silindirli araçlarda rolanti devri daha yüksek olabiliyo ki benim araba üç silindir de değil ve böyle çalışıyo.
devirde dalgalanma vs yoksa sizde de Bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Çalışma şekli böyle gibi geldi bana o yüzden üzerine hiç düşmedim. Problem oldugunu düşünmüyorm
( Araç punto evo 1.4 )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scherzz -- 21 Ocak 2021; 22:7:50 > -
Tesekkur ederim herkese.
Subatta ilk bakimi bi söyleyeyim bakim ne diyecekler. -
2013 sandero 0.9 tce euro 5 motorlu -25 derecelerde bile dalgalanma gibi bir durum yaşamadım. sadece ilk çalışmada 1500 devire sabitliyor kademe kademe devri düşüyor. sonrası sabit rölanti.. yeni euro 6 motorlu 0.9tce start&stoplu motorlarda bu dalgalanma olayını duydum.
-
Normal hocam -
1.5 dci lerde kronik mazot pompa müşirinden dolayı yapıyor 0.9larda da böyle sıkıntılar duydum muhtemelen bir sensör sıkıntısı vardır ortaya çıkar yakında.
-
kontak çalıştırdıktan sonra bi videoya çekin, paylaşırsanız daha iyi olur.
-
2017 model 1.6 sedan megane4 aracım 16 bin km'deydi. Onda da aynı sorun vardı. Sabah ilk çalıştırmada motor soğukken rolanti dengesizliği vardı. 3 ay sabredebildim. Hemen sattım. Kurtuldum. Reno mu bi daha asla!
-
Aynı durum benim aracımda da var clio 4 0.9 tce. lpgsiz 1.500 km de
ayrıca 1. ve 2. viteste hızlanma esnasında 2000 devirlerde bir gaz kesme yaşıyor anlık tekleme gibi bu normal mi acaba.
-
Gaz kesme hic olmadi.
Diger aracim Focus dizel. Onda gaza yuklenince lineer bi sekilde hizlaniyor. Lakin Clionun turbosu bi degisik calisiyor.
Gaza yüklenince bi bosluktan sonra birden ivmeleniyor.
Benzer içerikler
- volvo ikinci el neden ucuz
- ford transit 190 p teknik özellikleri
- kare plaka muayeneden geçer mi
- nissan qashqai 1.5 dci hangi motor yağı kullanılır
- hyundai 4 ileri otomatik şanzıman nasıl
- suzuki jimny 5 kapı
- amarok 4x4 sıfır fiyatları
- xiaomi su7 sahibinden
- 2021 skoda superb
- chery sedan
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X