Şimdi Ara

0 aldığım araca ehliyetsiz kurye çarptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
4
Favori
8.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi akşamlar. Geçen hafta Chery tiggo 7 pro araç aldım. Ödemesini yapıp ilk teslim alanlardan biriyim. İlk kazayı da ben yaptım sanırım. Akşam üstü ehliyetsiz kurye geldi çarptı araca.

sonra abisi geldi yalvardı aramızda halledelim diye tamam dedim. 2-3 boyasız göçük düzeltme yapan yerlerden fiyat aldım 3 bin tl tutar ve kapı sökülecek diyor. Kapıyı söktürmek istemiyorum. Çocuk da 3 binim yok diyor. Henüz tutanak tutmadık. Ehliyet, ruhsat, plaka vs bilgilerini aldım.

kaskom var mini onarım da var 2 bin tlye kadar.

sizce ne yapmalıyım?

EDİT : Bu sabah şahsı savcılığa şikayet ettim. Her detayı açık açık yazdım ve olay fotoğrafları, whatsapp konuşmalarını da dosyaya ekledim. Bundan sonrası yargının işi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şair-i Maderzat -- 14 Nisan 2023; 12:29:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kardeşim yarın birgün cocuga vurucak sen vebalinde olacaksın. ehliyetsiz motor sürüyor neden polis çağırmadın tutanak tutmadın? vatandaşlık görevinizi böyle mi yerine getiriyorsunuz...

sonra başıma gelince sıfır aldığım aracın başına böyle oldu diye yakınıyorsunuz. gene vurursa ne olcak başkasına vurursa ne olcak? suç işlediyse cezasını çekecek arkadaş. sonra muz cumhuriyeti diye yakınmayalım lütfen. bi de ödemem ödeyemem demiş. arkadaşım seni büyük dertten kurtarıyorum hemde ödemem ödeyemem diyorsun 3k parayı verecek durumun yoksa ne biniyorsun o motora hemde ehliyetsiz diye çarp agzına iki tane bitti.

Trafik kazasına karışan sürücüler alkollü veya ehliyetsiz ise sürücüler kendi arasında tutanak tutmaz polis çağrılır.

Aynı şekilde ölümlü ve yaralamalı kaza meydana gelmişse veya bir kamu malına zarar verilmişse yine polis çağrılır

Polis dediğime bakmayın trafik zabıtası, şehirde polis, kırsalda jandarma

Merhaba geçmiş olsun.Bu tür kazalarda "aramızda halledelim","tutanağa gerek yok gibi söylemler eskide kaldı.Çünkü;sanayii fiyatları artık aranızda halledilebilecek fiyatların çok üstünde parça ve işçilik fiyatlarına sahip.Dolayısıyla anlaşma isteyenin hiç bir zaman o kadar parası olmaz.Varsa da yoktur.

Kaldı ki bu tür teklifleri yapan sürücülerin ya ehliyeti yok ya da sigortaları.Ve hatta bir çoğu da muayenesiz gezmekte.Bu tür tekliflere o an duygusal davranıp -evet demek aynı zamanda bir suç değil midir? O sürücü ehliyetsiz kullanmaya devam edecek,sırada ki kazası belki yaralanmalı ya da daha fazlası olacak vs.

Gelelim sorunuza.Çarpıp kaçtı demek,karşı tarafın hayır kaçmadım mobese kayıtları incelensin,bekledim demesine zemin oluşturur.Tutanak tutmayalım demedim de diyebilir.Kaldı ki size de kaza yerini neden terk ettiniz denecektir.

Velhasıl ehliyetsiz sürücülere karşın polis çağrılması gerekmekte olup bunu yapmıyorsanız dahi tutanağınızı tutun,fotoğraflarınızı çekin.Daha sonra uzlaşamazsanız belgeleri sunun,yaptırın aracınızı kaskodan.

Not: Ehliyetsiz sürücüler trafik polisi/zabıtası -ne,na kesinlikle bildirilmelidir.Ehliyetsiz taşıt kullanmak suçtur.

Aracıma vurup kaçtı diye şikayetçi olamazsınız.

Şikayetçi olabilmeniz için aracı yerinden oynatmadan polisi arayıp bildirmeniz gerekiyordu. Bunu yapmadığınız için ya aranızda anlaşacaksınız ya da sen cebinden ödeyeceksin.

karakola gittiğinde elin boş dönersin kazaya karışan aracı yerinden oynattığın için.

• Geçmiş olsun, bayi sizi bekletmişti, onca bekledikten bunun olması hem can sıkıcı, hem de üzücü olmuş. Kapıyı söktürmek istemeyişinizi anlıyorum, sökmeden kapı altındaki göçüğün düzletilme imkanı yok mu? Mini onarıma danışın, bakalım onlar ne diyecekler.

• Geçmiş olsun hocam, keşke işleme almadan tutanak tutmuş olsaydınız.
    Belki o 3binTLyi bile ödemek istemeyecekler, bilemeyiz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam, bu tür durumlarda tutanak tutmak daha mantıklı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • geçmiş olsun kuryelerin kazancı gayet iyi çakallık peşine düşmüşler acımanıza gerek yok kaskodan yaptırın ne hali varsa görsünler

• Tutanak tutmadım iftar vaktiydi aramızda anlaşırız dedik. Eğer kurye 3 bini vermeyi kabul etmezse ehliyetsiz sürücü vurdu kaçtı desem o zararlı çıkar herhalde. Motorun plakası var bende. Ruhsatı da çektim ama sadece sağ tarafı çekmişim sol görünmüyor. Ayrıca ehliyeti olan abisinin de ehliyet fotosunu aldım. Biraz acele karar verdim arabada hanımla çocukta vardı çok uzatmadım halledilir diye. İftardan sonra kuryeyle buluşup konuştuk, kaçmadı geldi yani. 1-2 yerden fiyat alıp konuşacağız didiye sözleştik nihayetinde

• Ehliyetsiz araç kullan, kaza yapınca tutanak tutma diye yalvar, sonra da param yok!

Valla hiç uğraşmayacaksın anında tutanağı yazacaksın, ehliyeti yok ise çağır polisi o uğraşsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ehliyetsiz olan kurye ile tutanak tutmayarak hata ettim sanırım. Ya da polis çağırmalıydım. Bakalım yarın 3 bin isteyeceğim, vermez ise karakola gidip ehliyetsiz sürücü vurup kaçtı diye şikayet oluştururum. Ya da kaskoya o şekilde bildirim yaparım. O uğraşır artık.

• NEGANYRSA kullanıcısına yanıt

Trafik kazasına karışan sürücüler alkollü veya ehliyetsiz ise sürücüler kendi arasında tutanak tutmaz polis çağrılır.

Aynı şekilde ölümlü ve yaralamalı kaza meydana gelmişse veya bir kamu malına zarar verilmişse yine polis çağrılır

Polis dediğime bakmayın trafik zabıtası, şehirde polis, kırsalda jandarma

• kadobay kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkür ederim :)
    Ehliyet olmadığında böyle bir prosedür olduğunu bilmiyordum, aynı durumu biz yaşadığımızda iki tarafın ehliyeti vardı.
    Kaza resimleri, ehliyet ruhsat resmi ile tutanak tuttuk. 2-3 gün sonra yaptırmıştık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEGANYRSA -- 13 Nisan 2023; 2:13:29 >
  • Geçmiş olsun...

Çok önemli bi kaza değil ama yine de madem ki kurye ehliyetsiz derhal polis çağırmalıydınız.

Bu tür durumlarda genelde sürücüler kendi araarında "tamam anlaştık" babından tutanak tutulmadan ya da polis çağrılmadan olay mahallinden ayrılınıyor. Sonra da suçlu kişi taahhüdünü yerine getirmiyor vs anlaşmazlık ve tatsız durumlar oluyor...

Siz hiç kusurunuzun olmadığı bir kazada hasarınızı kendi kaskonuzdan yaptırdığınız zaman bi sonraki kasko hasarsızlık indiriminden faydalanamayacaksınız ve priminiz daha yukarı çıkacak.

• kadobay kullanıcısına yanıt

Peki bu şahısla anlaşamazsak ehliyetsiz sürücü vurup kaçtı diyebilir miyim? Plaka ve olay mahali resimleri var elimde

• Gerçekten üzücü bir tecrübe olmuş. Arkadaşların da dediği gibi kaza içerisinde ehliyetsiz sürücü var ise direk polisi aramalıyız. Bu şahıs bir yayaya çarpıp onun ölümüne de yol açabilirdi. Böyle insanlar kesinlikle cezasız kalmamalı. Umarım parayı vermekte prüz çıkarmazlar. Geçmiş olsun.... Vurup kaçtı olayına gelirsek, polis kamera kayıtlarını incelemek isteyebilir , bu durumda gerçek ortaya çıkar siz haksız çıkarsınız diye düşünüyorum.

• Böyle durumlarda ehliyetsiz sürücünün birdaha aynı hatayı yapmaması için yetkililerden yardım istenilmeli evet süre uzuyacaktir belki 1/2 saat sürer en fazla ama sağlam bir ceza ile ve karşı tarafın hak kaybının tamamı karşılanmak zorunda kalınması ile sonuçlanır ve ehliyetsiz sürücü bir daha yola çıkmadan defalarca düşünmek zorunda kalır 👍

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ufak bir hatırlatma:Acıma yetime… .Karşı taraf İsterse ağlasın resmiyet neyse onu yapardım.

• Şair-i Maderzat Ş kullanıcısına yanıt

hayir. onu kaza oldugu anda kaza yerini bozmadan once yapmaniz gerekiyordu.

• 3 bini yoksa notere gitseydiniz motoru üzerinize yapsaydı. Onarım masrafları + değer kaybı alınmadan bitecek iş değil. Geçmiş olsun, Allah beterinden korusun.

• Valla siz çok iyi kalpli bir insansınız. Bence hiç bu maceraya girmeyecektiniz, mevcut durumda karşı taraf parayı size değil aracın tertemiz yapılması için

nerede yaptırıyorsanız orayla muhattap olacak.

Aslında yapmanız gereken polis çağırıp gereken işlemleri yapmak ve kaskonun karşı taraftan parayı almasını seyretmek idi.

Yok abisini çağırmış yok şu olmuş vs bu forumda önceden benzeri oldu sonra iyilikten maraz doğar hesabı karşı tarafın birden palazlanmaya

başlaması yaşandı. Siz prosedürü yerine getirin sonra akşam kafanızı yatağa rahat koyun en iyisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 13 Nisan 2023; 6:1:38 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.