Şimdi Ara

1.4 TDCİ Enjektör Şakırdaması, Beyaz Duman, Tekleme, Yakıt Artışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba öncelikle. Formu ilk defa konu açmak için kullanıyorum, bir yanlışım olursa şimdiden kusura bakmayın.

Öncelikle konuyu çok defa araştırdım ve bir sonuca varamadım, arabayı uçurumdan yuvarlama noktasına geldim. Bu yüzden sizlere danışmak istedim. Lafı çok dolandırmayacağım...

1.4 TDCİ 230 Bin Km'de 2010 model Ford Fiesta aracım son 2 aydır motor soğukken marşa bastığımda mahalleyi duman altı yapıyor, 2000 devir ve altında tekleme yapıyor, özellikle soğukken enjektör şakırdaması yapıyor, yakıt sarfiyatında da artış mevcut 7,8 Litre civarlarında yakıyor şehirdışı.

Konuyla ilgili daha önce aldığım aksiyonlar;

1. Komple ağır bakıma girdi, egr kat ve dpf daha önceki sahibi tarafından iptal edilmiş olduğu için buralara hiç bakmadık
    2. Turbo revizyonu yapıldı
    3. Enjektör meme uçları değişti
    4. Tekrar komple ağır bakıma girdi

Sonuç olarak ben tekrar enjektörlerden şüphelendim ve enjektörleri tamir eden ustama gittim, 2 gün inceledi ve telefonla arayarak "Conta yanık dedi". Araçta çekiş düşüklüğü, yağ eksiltme, su eksiltme kesinlikle yok. Conta testi de 2 kere yapıldı fakat en ufak bir renk değişimi bile olmadı cihazda. Sanırım enjektörcü seçimimi yanlış yaptım. Sizin önerileriniz nelerdir ?

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 25 Kasım 2024; 1:28:26 >

• Selamlar duman rengi conta gibi gözüküyor yada silindir kapağı çatlak olabilir siyah duman olsaydı enjektör diyebilirdik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi echomaniac -- 25 Kasım 2024; 23:23:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • echomaniac E kullanıcısına yanıt

Yanıtınız için teşekkürler. Ama bu konuda yanılıyorsunuz. Aksine beyaz duman enjektör kaynaklı olur genellikle. Enjektör siyah duman göndermez (Eğer araç dizel ise)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugr.cam -- 26 Kasım 2024; 4:8:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu takip eden olursa ve benzer sorunu yaşan olursa diye yazıyorum. Enjektör şakırdaması enjektörlerimin bobinlerinin bozuk olduğu içinmiş (Daha önceki enjektörcü bobinleri kontrol etmemiş). Ancak ilk marşta duman sorunu yoğun şekilde devam ediyor. Haftaiçi müsait olduğumda sırasıyla yazılıma, kızdırma bujilerine ve son olarak sibop lastiklerine baktırıcam. Gelişmeleri tekrar aktarırım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.