Şimdi Ara

1.6 CDTİ ÇOK ÖNEMLİ YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
11.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler 2 ay önce tam okulların kapandığı gün yeni 1.6 cdti 136 bg astra sedan aldım aldığım gün kontağı çevirdiğim anda ''motor gücü azaltıldı'' uyarısı verdi neyse dedim yakıtta çok azdı arabada belki ondandır diye yakıtta aldım fakat arıza geçmedi.hemen geriye döndüm ustayı çağırdık baktı arıza kaydı oluşmuş onu sildi abi ''birdaha yapabilir ama sildim'' dedi.

Arabayı Aydından aldım normalde antalyalıyım.Arabayla yola çıktım tam denizliye geldim aynı arızayı tekrar verdi.Okadar para verdim daha 0 araç ilk marşta arıza verdi bu zoruma gitti açıkcası fakat 2.kez olunca canım iyice sıkıldı 70-80i geçmiyordu araba gaza bastığınız anda aynı hatayı veriyor.Sabah antalya servisine uğradım 5dkda yaptılar.araba 2 aydır düzelmişti o arızayı hiç vermemişti.bugün denizlide bir işim vardı giderken sorun yoktu. Dönerken aynı yerde aynı arızayı verdi ''motor gücü azaltılıyor'' diyor. ve bu 3. oldu

Bana ne önerirsiniz bu nasıl bir arızadır. ne yapmam lazım arabayı alalı 2ay 2.5ay felan oldu yardım arkadaşlar.

• Araç değişimi isteyin. Tüketici kanununa göre aynı arıza 3 defa olursa değiştirmek zorundalar. Mahkemeye dava açmakla tehdit edin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: redmoons

Araç değişimi isteyin. Tüketici kanununa göre aynı arıza 3 defa olursa değiştirmek zorundalar. Mahkemeye dava açmakla tehdit edin.
    internette "opel cdti engine power reduced" diye aratırsanız, aynı hatadan muzdarip birçok kişi olduğunu görebilirsiniz.

Okuduğuma göre, yakıttan kaynaklı olduğunu söylüyormuş servisler... Yakıtı nerden alıyorsunuz?
  • Neyden kaynaklandigina dair bir bilginiz olmadi mi ? Garantili aractir sonuc.olarak serviste halletmek zorundalar.. mutlaka sensor hatasi vardir ama ne oldugunu kestirmek.guc..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozandr

Neyden kaynaklandigina dair bir bilginiz olmadi mi ? Garantili aractir sonuc.olarak serviste halletmek zorundalar.. mutlaka sensor hatasi vardir ama ne oldugunu kestirmek.guc..
    Yeni motor olunca böyle şeylerin olması normal oluyo ilk partide genelde sorunlar oluşabiliyo zamanla çözümünü bulurlar ama servise hata verdikçe gidin yapamıyorlarsa dava açmalı ve ayıplı mal olduğunu tespit ettirmelisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Yeni motor olunca böyle şeylerin olması normal oluyo ilk partide genelde sorunlar oluşabiliyo zamanla çözümünü bulurlar ama servise hata verdikçe gidin yapamıyorlarsa dava açmalı ve ayıplı mal olduğunu tespit ettirmelisiniz.

Alıntıları Göster
    yakıttan olsa sürekli vermeli ama arabayı alırken 2 sefer verdi 2 ay sonra tekrar veriyor. yakıtı PO dan alıyorum. ve sorununda daha ne olduğunu bilemediler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Alıntıları Göster
    Ben de sizinle benzer sürelerden beri aynı motorlu HB. Astra kullanıyorum başıma böyle bir sorun gelmedi. Umarım sorununuz bir an evvel çözümlenir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guard007

yakıttan olsa sürekli vermeli ama arabayı alırken 2 sefer verdi 2 ay sonra tekrar veriyor. yakıtı PO dan alıyorum. ve sorununda daha ne olduğunu bilemediler

Alıntıları Göster
    tamam arabayı alırken verdi 2 sefer neyse kafaya takmadım yeni motor felan olabilir diye fakat 2 ay sonra tekrar verince adamın aklına türlü türlü şey geliyor.arabaya motor koruma vs yaptırmıştım alırken antalyaya arabayı getirdiğimde oradaki usta motor koruma yapılırken sıvı felan gitmiştir kurumamış olabilir dedi ve sorunu düzeltti. 2 ay sonra tekrar verirdi aynı bahaneyi tekrar üretemezler herhalde ?. toplamda 3 sefer aynı hatayı vermiş oldu fakat bunlar belgelendirilmedi sorun olurmu acaba ama hem aydın bayiisi hemde antalya bayiisindeki yetkili kişiler sorunun olduğunu biliyorlar

• Aracın yazılımı ile alakali bence düzeltirler yakinda

• quote:

tamam arabayı alırken verdi 2 sefer neyse kafaya takmadım yeni motor felan olabilir diye fakat 2 ay sonra tekrar verince adamın aklına türlü türlü şey geliyor.arabaya motor koruma vs yaptırmıştım alırken antalyaya arabayı getirdiğimde oradaki usta motor koruma yapılırken sıvı felan gitmiştir kurumamış olabilir dedi ve sorunu düzeltti. 2 ay sonra tekrar verirdi aynı bahaneyi tekrar üretemezler herhalde ?. toplamda 3 sefer aynı hatayı vermiş oldu fakat bunlar belgelendirilmedi sorun olurmu acaba ama hem aydın bayiisi hemde antalya bayiisindeki yetkili kişiler sorunun olduğunu biliyorlar

Alıntıları Göster
    Birkez uzun yolda Benzinlik bulamayınca uzun sure ısık yanık kullanmıstım benımde basıma geldi benzin alınca düzelmişti..

Sizin durum kötü yakıttan kaynaklanıyor gibi..

• quote:

Orijinalden alıntı: montana_35

Birkez uzun yolda Benzinlik bulamayınca uzun sure ısık yanık kullanmıstım benımde basıma geldi benzin alınca düzelmişti..

Sizin durum kötü yakıttan kaynaklanıyor gibi..

yakıttan olması imkansız abi Petrol ofisi kendi istasyonum zaten.araba şuan 7bin kilometreye yaklaştı yani 7 bin kilometre sonra veriyor hatayı düşünün artık kaç depo dolmuş üstünden bi aynı yakıtı alıyorum sürekli
  • quote:

Alıntıları Göster
    sarı motor arıza lambası yanıyormuydu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkaydj

yanlış hatırlamıyorsam yanmıyordu hocam
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bide bugün şöyle oldu 70-80 geçmiyordu araba daha fazla basarsak eğer tekliyor gibi yapıyordu. bi mola verelim dedik oturduk bi 30dk felan tam arabaya bineceğimde kaputu açıp bir bakayım dedim açtım aşırı derecede sıcaktı motor bu aklıma takıldı.Daha sonra antalyaya tam yaklaştığımda bu sıkıntı geçti hava kararınca oldu sanırım inip tekrar kontol ettim motoru bu sefer sıcaklık gitmişti.yani tam antalyaya 5km kala felan geçti gibi oldu sıkıntı. acaba diyorum soğutmada yada fanındamı birşey var.Ama öyle bir durum olsa antalyanın sıcağındada kaç sefer vermesi lazımdı aynı hatayı ?

• quote:

yakıttan olması imkansız abi Petrol ofisi kendi istasyonum zaten.araba şuan 7bin kilometreye yaklaştı yani 7 bin kilometre sonra veriyor hatayı düşünün artık kaç depo dolmuş üstünden bi aynı yakıtı alıyorum sürekli

Benim de dürüstlüğünden herkes gibi emin olduğum PO istasyon sahibi arkadaşım var ancak Opel Corsa 1.4, Astra 1.4 Turbo ve son olarak Insignia 1.6 Turbo araçlarıma benzin alınca BP ve özellikle Shell deki sessizlik, ekonomi ile performansı kaybediyorum, dahası dizel aracımdaki yeni Renault 1.5 motoru da PO dizeli ile BP ve Shell dizellerine göre gürültülü ve müsrif (+0.5Litre) hale geliyor.

Bilemiyorum esnaf olduğunuz için dikkat çeker mi ama bir de farklı marka yakıt deneyin, benzer şikayetler artarsa muhtemelen Opel motorun gereksiz uyarı verip gücü kısmaması için yazılım geliştirecektir yeni nesil motorlarda benzer yazılımsal sorunlar gözlemlenebiliyor malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

quote:

Benim de dürüstlüğünden herkes gibi emin olduğum PO istasyon sahibi arkadaşım var ancak Opel Corsa 1.4, Astra 1.4 Turbo ve son olarak Insignia 1.6 Turbo araçlarıma benzin alınca BP ve özellikle Shell deki sessizlik, ekonomi ile performansı kaybediyorum, dahası dizel aracımdaki yeni Renault 1.5 motoru da PO dizeli ile BP ve Shell dizellerine göre gürültülü ve müsrif (+0.5Litre) hale geliyor.

Bilemiyorum esnaf olduğunuz için dikkat çeker mi ama bir de farklı marka yakıt deneyin, benzer şikayetler artarsa muhtemelen Opel motorun gereksiz uyarı verip gücü kısmaması için yazılım geliştirecektir yeni nesil motorlarda benzer yazılımsal sorunlar gözlemlenebiliyor malesef.

ya antalyadan çocuğumuda alıp otobüse bindim o heyecanla arabayı almak için valla kurcağımızda kaldı lanet olsun ya.ha arabayı bırakayımmı acaba diye düşündüm ama büyük bir sorun değil abi dediler. geç vakit teslim aldım çünkü yani yanımdada çocuğum var orda kalsa araba rezil olucaktım o gün bende kafaya takmayayım belki büyük birşey değildir dedim ama olucak artık yapıcak birşey yok

• quote:

quote:

benimde aracımda ilk gün 50 km iken olmuştu, sarı motor ikaz lambası yanmıştı araç çekişten düşmüştü orta ekranda uyarı filan çıkmadı yada ben göremedim o anda, çekiciyle servise çekilmişti aracım sonra hatayı bilgisayarla düzeltmişlerdi, yakıttan fln yapabilir demişlerdi. Sarı motor ikaz lambasında kullanma klavuzundada emisyon hatası yazıyordu, 2000 km yol yaptım suana kadar bir sıkıntı olmadı çok şükür, umarım birdaha sorun yapmaz, sizede geçmiş olsun inşallah kronik bir hata değildir.

• Umarım bir an önce kesin çözüm bulunur.

• quote:

ya antalyadan çocuğumuda alıp otobüse bindim o heyecanla arabayı almak için valla kurcağımızda kaldı lanet olsun ya.ha arabayı bırakayımmı acaba diye düşündüm ama büyük bir sorun değil abi dediler. geç vakit teslim aldım çünkü yani yanımdada çocuğum var orda kalsa araba rezil olucaktım o gün bende kafaya takmayayım belki büyük birşey değildir dedim ama olucak artık yapıcak birşey yok

Siz anlıyorum; 2007 Nisan da ailecek sıfır Corolla mızı teslim almaya 100km lik yolun sonundaki bayiye gitmiştik, yeni araçla eve dönüş yolculuğunun sonuna doğru vites 3 e geçmez olmuştu, moral bozukluğundan o gece uyuyamamıştım.

Ben Ford ve Opel forumlarında moderatörlük yapmıştım, ordan ve kendi aldığım sıfır km farklı markalardan da bildiğim üzere yeni nesil araç/motorlarda böyle "hayalet sorunlar" olabiliyor başlarda, bir duyum alırsam size ulaşırım.

• quote:

quote:

quote:

benimde aracımda ilk gün 50 km iken olmuştu, sarı motor ikaz lambası yanmıştı araç çekişten düşmüştü orta ekranda uyarı filan çıkmadı yada ben göremedim o anda, çekiciyle servise çekilmişti aracım sonra hatayı bilgisayarla düzeltmişlerdi, yakıttan fln yapabilir demişlerdi. Sarı motor ikaz lambasında kullanma klavuzundada emisyon hatası yazıyordu, 2000 km yol yaptım suana kadar bir sıkıntı olmadı çok şükür, umarım birdaha sorun yapmaz, sizede geçmiş olsun inşallah kronik bir hata değildir.

inşallah değildir. yarın sabah götürücem servise akşamına yazarım fırsat bulursam size sonucu

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.