Şimdi Ara

1 depoda 40 lira avantaj için,farklı markalardan mazot almaya değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
5.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun yolda yolda kalma pahasına Shell dışında almıyorum.
    Her ay 1-1.5 depo yakıt alıyorum. Sizce zaman zaman farklı markalar kullansak motora eksisi olur mu? Yani her seferinde birinden almak diyelim.
    Aracım 1.4 dizel 2015 model 45000 km.

Yani dediğimiz uzun yolda köylerden almak değil. Hali hazırda istanbulda totalden petrol ofisinden opet ve shellden...

Her ay kredi kartından dolayı 40 lira avantaj sağlıyor olacağım. Sizce değer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARCadaS -- 16 Ağustos 2018; 13:2:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mazotta sıkıntı olmadığı sürece olmaz ama aynı marka hatta bayiden almak hep pozitif bir çağrışım yapar, bu konuya çok dikkat eden insanlar var ancak ülke geneli, markaya bakmadan ucuz gördüğü yerden alıyor, sıkıntı olsa elli kere buraya yansımıştı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • BP, Shell, PO, Total, Opet, Lukoil hangisi denk gelirse ondan alırım. Şimdiye kadar 5 adet dizel aracım oldu hiç problem olmadı. Sadece 1 kez Petline, 2 kez Remoil'den yakıt aldım. Remoil'den sonra Qashqai'de az daha enjektör problemi olacaktı ucuz atlattım.
  • 2011 de 1.3 cdti astrayı aldığımdan beri hep shellden mazot alıyorum. Yakıta bağlı hiç sorun çıkmadı.Uzun yolda mecburiyetten 2 kez opetten aldım motorun sesi arttı gibime geldi.
  • Class Oil'den 5.19a alıyorum zam geldi 5.70 oldu

Neredeyse 2 yıl oldu sorun yok

Bir arkadaşım da 3 yıldır 1.3 Multijette kullaniyor onda ds sorun yok

• Yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

Peki her seferinden farklı yerlerden almak soruna neden olabilir mi sizce. Ay sonundan itibaren 1.5 depo totalden alıyor olacağım. Sonra belki yine shell.

• quote:

Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

Class Oil'den 5.19a alıyorum zam geldi 5.70 oldu

Neredeyse 2 yıl oldu sorun yok

Bir arkadaşım da 3 yıldır 1.3 Multijette kullaniyor onda ds sorun yok
    nereden alıyorsunuz hocam yeni sahranın ordakinden mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARCadaS

Yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

Peki her seferinden farklı yerlerden almak soruna neden olabilir mi sizce. Ay sonundan itibaren 1.5 depo totalden alıyor olacağım. Sonra belki yine shell.
    Ben de aracıma hep Shell den alıyorum, ama Shell dışında uzun yola çıktığımda, şehir merkezinde olacak şekilde BP, Total, Opet, PO dan da alıyorum bunlarda hiç bir sıkıntı olmaz, sadece bazı mazotlar aracı daha sesli çalıştırıyor, bazılarında az da olsa performans düşüklüğü oluyor (Shell'E göre) asıl sıkıntı şehirler arası yollarda, piyasanın 50-60 kuruş altına mazot satan Petline, Starpet, Class, kadoil, Teco gibi bilinmedik bir sürü akaryakıt istasyonu var, asla güvenip almam, kimseye de tavsiye etmem. Ama aracınız Dodge AS200 dür, BMC Levend dir, yada Massey Fergüson traktördür o zaman nerede ucuzsa oradan alın, hiç bir şey olmaz.

• Şehir içinde gel geç müşteriye oynamayan istasyonlardan alın hiç bir zararı olmaz.. Arada belki bazı çakal istasyonlar olabilir ama onlar da bilinir zaten..
    NEticede tüm akaryakıt aynı rafineriden çıkıyor..
  • ARCadaS A kullanıcısına yanıt
    bu nasıl bi düşüncedir saygı duyarım da
    sanki diğerleri diğer istasyonlar başka bir şey satıyormuş gibi nereden istersen al neden bişi olsun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

bu nasıl bi düşüncedir saygı duyarım da
    sanki diğerleri diğer istasyonlar başka bir şey satıyormuş gibi nereden istersen al neden bişi olsun ?
    Yakıtın alışkanlığından tutun içindeki katkı maddelerine kadar her marka farklı olabilir. En küçük farklılıkta bile motorda eksi birşeylere neden olabilir.

Mesele burada hangisi iyi değil. Her seferinde farklı bir marka yakıt almak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARCadaS -- 16 Ağustos 2018; 14:58:30 >
  • Benzinde böyle seçicilik yok galiba, genelde mazot için açılıyor bu konular.

Hangi markaya kredi kartı kampanya yapıyorsa ondan alıyorum ben benzini.

3 kuruş farktan ne kadar farklılık bekliyorsunuz peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

3 kuruş farktan ne kadar farklılık bekliyorsunuz peki?
    İşte motorun aynı marka yakıt alışkanlığından bahsediyorum. Beklediğim birşey yok. Soruyorum. Sizlerde sağolun yorumlarinizla aydınlatıyorsunuz.

illa bi yere takılı kalma üyenin biri illa shell de alacam diye mazot almamış shell de bulamamış
    bitmişti mazotu yolda rezillik çekmişti .
  • Shell harici başka yerden zorunluluk harici kesinlikle almam.

2 aracımın her aldığı yakıtı kaydediyorum.

Bir aracımda 18 bin kmde şimdiye kadar sadece 2 kere farklı yerden almışım. Onun da sebebi, sıfır araçla bayiden çıkarken en yakında Petrol Ofisi olması (10 litre aldım sadece), diğer sebep ise Yunanistan'da bilmediğim bir yerde benzinsizlikten yolda kalmamak için BP'den aldım.
  • Herkese teşekkür ediyorum. Bu hayat pahalılığında her depoda 40 liranın getireceği avantaj karşısında,değişik yerlerden yakıt kullanmanın getireceği dezavantaj daha minimum seviyede demekki.

• Alt tarafı araba değil mi.

Geniş olun biraz...

• Çok fazla kredi kartım var ve yakıtı her ay hangi kart avantajlı kampanya yapmış sa oradan alıyorum.

Bu ay en mantıklısı paraf ve aytemiz ama bu ay biraz fazla yol yapmam gerekebilir o yüzden birde ilave olarak maximum opet yapabilirim.

O yüzden boşverin hangisi avantajlı ise oradan alın.

Haaa depoda pislik vardır orasıda şans işi sizin jep aldığınız istasyonda da olabilecek birşey

• kredi kartı nerde ise oraya atlıyorum. hiç sorun olmaz. sonuçta dandik yerler değil ki.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.