Şimdi Ara

%10 elektrik ötv'si varken %80 ötv ile benzinli almak mantıklı mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. e-c4 ile c4-x arasında kaldım. İkisine aşağı yukarı aynı para. Karar veremiyorum sizin fikriniz neler bu konu hakkında? c4-x alsam vereceğim ötv ye üzülüyorum. Diğer taraftan da elektrikten emin olamıyorum.

• Full elekrikli aracın motorlu tasit vergisi, yillik bakım masrafı, akaryakıt masrafı yok yada çok az.

İçten yanmalı araç ise pek değer kaybetmiyor,elektrikliye göre.

Aracı nerede kullanacaksiniz, ne kadar km yapacaksiniz, 5 sene sonra satmayi düşünüyormusunuz?

Cevap sizde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanimforumuser -- 14 Aralık 2024; 20:43:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • donanimforumuser D kullanıcısına yanıt

Aracı genelde şehir içinde kullanacağım.

haftada ortalama 400 -500 km kullanırım. 5 sene sorna kesin satmayı düşünürüm

• Almanya'da 23bin euro 1.2thp benzin, 31bin euro 136hp elektrikli olanı. Varın buradan bu ülkede elektrikli model nasıl avantajlı siz hesap edin artık.

Dubai'de Amerika'da araba alır gibi ham fiyata araba alıyorsunuz neredeyse. tabi ki elektrikli olan model kat kat daha avantajlı ve mantıklı ve başarılı.

• elektrikli bizim ülkemizde zengin işi.

Gerçi araç almak da zengin işi, elektrikli ise patron işi.

Otomobil cok guzel bir vasita,özgürlük ama devleti yöneten vatandaşlar otomobil sahiplerini kaz olarak görüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanimforumuser -- 14 Aralık 2024; 21:1:31 >
  • https://www.sahibinden.com/tesla-model-3?pagingSize=50&sorting=price_desc

Elektrikli araç ne kadar değer kaybeder?

4 sene içinde 3 te bir fiyatina tesla.

• Zihnin Geleceği kullanıcısına yanıt

Eğer şarj imkanı varsa senede 25 bin km yapan bir kullanıcının akaryakıtli araba alması saçmalığın daniskasi olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ülkemizde ticari olmayan araç sahiplerinin birçoğu yilda ortalama 10bin km yapar.

• Elektrikli tercih ederim. Devlet görmezden geldiğimiz sürece ötv saplamaya devam edecek. Bir tercih sunmuş az vergi ödeyerek araç alabiliyorsun. Pahalı olan aracı almak varken ucuz ama devletin çok kazandığı aracı niye alayım.

Ham fiyata bakıyorum mesela 500-600k diğeri ise 1000k vs içinde ona göre donanım var. Ucuz olanda yağ bakımı motor şanzıman emisyon bir sürü teferruat sensör, diğeri olabildiğince basit bildiğimiz elektrik motoru güç veren batarya v2l gibi çok işe yarar özellikleri var. Sürekli uzun yolda yapan da çok kişi olduğunu düşünmüyorum. Evde yavaş şarj et ucuza gez. Üstüne beygir güçleri daha yüksek anında tork iletimi daha verimli güç sistemleri var.

• Yilda 10bin km icin,
    8 Lt /100km
    Benzin litresi 45 lira,
    Kmde 3,6 lira
    Yillik 36000 lira akaryakit ,
    8000 bakim,
    7bin mtv parasi ,
    Yillik 51bin lira benzinli arac gideri.

Kasko,trafik,otopark diger maliyetler elekteiklide de olacak.

Yurdum insani icin elektrikli hala pahali.

• donanimforumuser D kullanıcısına yanıt

Elektrikli versiyonu alacağım gibi teşekkürler

• Aynı konuyu dün ben açacaktım ama bayi gezmekten fırsat bulamadım. 1.5M TL'lik bir araç aldığınızda içten yanmalı için %54 vergi ödüyoruz. %10'luk dilime giren bir elektriklide ise %24'lük kısmı vergi oluyor.

%80'lik ÖTV diliminde matrah güncellemesi yapmaları ve kısa vadede araç fiyatlarının düşmesi pek olası değil. Bununla birlikte hükümet ekonomide iyice darboğaza girerse elektrikli araçlardaki %10'luk ÖTV dilimini bir gecede zıplatma ihtimali var. Bu durumda elektrikli araçlara ani bir zam gelebilir.

İlk başta ben de 2 yıl bineceğim C4X alıp elektrikli araçlarda gelişen teknolojiyle fiyatın biraz daha aşağı inmesini bekleyecektim. Sonra Türkiye'de yaşadığımızı ve araç fiyatlarını satıcılardan çok devletin vergi politikasının belirlediğini hatırladım. Bu nedenle elektrikli araçlara bakıp bir an Ioniq 5'e aşık oldum ve az kalsın kaporasını veriyordum. %10'luk dilime sokmak için saçma sapan özelliklerinin kırpıldığını öğrenince üst sınıf bir elektrikli gibi davranıp çok acemi işler yaptığını farkettim ve düşük bütçeli elektriklileri araştırdım.

C4X her ne kaar doğustan elektrikli olmasa da ev-database sitesindeki listeye göre optimize edilmiş aerodinamikleri ile verimlilik noktasında üst düzey elektrikli araçlarla başa baş bir performans gösteriyor. Henüz test sürüşü yapmadım ama inceleme videolarında seven sevmeyen herkes konforlu ve güvenli bir sürüş sunduğunu belirtiyor. Geniş iç ve bagaj hacminin üzerine yıl sonundaki indirimlerle benim için çok mantıklı bir seçenek haline geldi.

100 mü, 110 kW mı? Koltuk ısıtma, açılır tavan olmalı mı? Sıfır faizli kredi ile bayiden almak mı yoksa temiz 2.el mi? gibi sorulara sabahtan beri kafa patlatıyorum. Forumda yazılan fiyatları veren bayileri bulabilirsem sanırım 1280 + 40 bine cam tavan ve ısıtmalı koltuk ekletip ödemeyi yapacağım gibi duruyor.

Geçen yıl 13 yaşındaki dizel aracımı 5 bin km kullandığımı farkedince elektrikli araçtan korkmamam gerektiğini anladım. Hikayemin sonunda elektrikli kararı vermiş olmam sizi yanlış yönlendirmesin. Yüksek ihtimalle 3 haftada bir şarj etmek benim şehir içi kullanımım için yeterli gelecektir. Yarım saat şarj istasyonunda kitap okumak benim için bir engel teşkil etmeyecektir. 3-5 günde bir şarj etmek için yarım saat harcayacak olsaydım işler tamamen değişebilirdi.

Şimdiden alacağınız araç hayırlı olsun.

• Elektrikli alacaksan menzili yüksek olacak, bu kadar basit.

• Halen memlekwtin %87 si icten yanmalı otomobil alıyorsa demek ki mantıklı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.