Şimdi Ara

110'la giderken stop eden araba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bugun daha 20 dakika önce Istanbul yolu'nda giderken 110 120 ile öndeki kamyondan sanirim bi parça arabanin altina hizla girip çıktı sonra bir baktım ki araç stop etmiş. Stop etmis bir arabada 110la sol seritten en sağa ordan da benzinlige girmek de ter döktürdü dogrusu. Su an araba hicbir sekilde calismiyor. Akuden vs elektrik geliyor ama ateslemiyor araba. Kaputu acip baktigimda beyaz bir duman hafif hafif cikiyordu. Bir de yag deposunu mu bi yeri patlatmis olacağız ki gem motorun icine sacilmis hem de durdugum yere epey bir yag akmis. Öğrenci oldugum icin pek anlamiyorum ve araci birakip ders icin otobuse bindim. siz ne düşünüyorsunuz?

Araç, renault laguna 2.0 rxt 2001

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kartele bakin hocam kartel hasar gormusse yag akitiyor olabilir, bu sekilde kesinlikle marșa basmayin, yagsiz arabada marșa basmak motoru bitirmek anlamina gelir..
    Gecmis olsun

• Sanırım kartel delinmiş ve motor kilitlenmiş. Ya da diğer adıyla yatak sarmış olabilir. geçmiş olsun. Motorun hemen altında kartel var oraya bir bakın delik veya kırık mı diye.

• çalıştırmayı denemeyin, çekici çağırıp götürün aracı..
  • karter delinmiş.
    kim bilir ne düştü öndeki kamyondan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 31 Mart 2016; 10:51:25 >
  • Çok geçmiş olsun. 110 gibi bir hızda stop etmiş bir aracı sağ salim bir yere park edebilmişsiniz buna önce şükredin.
    Konuya gelecek olursak arkadaşların dediği gibi kartel delinmiş olabilir. Kamyondan o cisim fırladığı an mı stop etti yoksa belirli bir süre geçtikten sonra mı? Anında stop ettiyse şanslısınız bence motor yüzeylerde kalan yağla kendini kurtarmıştır ancak belirli bir süre sonra stop ettiyse geçmiş olsun. Ancak yağsızlıktan kitlenmesi gerekmez mi? Bununla beraber çekiş tekerleklerini de kitler.
  • motor kilitlense tekerler dönmez diye biliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yolda giderken stop ediyor
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cevaplar icin cok teşekkür ederim. Bi iki kere çalıştırmayı denedim. Baktim olmuyor bıraktım ben de. Peki masrafi hakkında bir bilginiz var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: curomulu

Cevaplar icin cok teşekkür ederim. Bi iki kere çalıştırmayı denedim. Baktim olmuyor bıraktım ben de. Peki masrafi hakkında bir bilginiz var mi?

en kötü senaryo olarak sandık motor almanız gerekebilir
    bu durumda 10 bin lira masraf çıkabilir
  • curomulu C kullanıcısına yanıt
    Bizde accent varkren olmştu tam meydanda ışıklara geldim araç STOP etti radyo 4lü çalışyor araç çalşmıyor gösterge ışık yanmıyor sanayiye çktik araç kablo şaşe yapmış sigortaları attırmış.. 100 tl halletmiştik.

• quote:

Arkadaslar direk konuya giriyorum.
    Bugun daha 20 dakika önce Istanbul yolu'nda giderken 110 120 ile öndeki kamyondan sanirim bi parça arabanin altina hizla girip çıktı sonra bir baktım ki araç stop etmiş. Stop etmis bir arabada 110la sol seritten en sağa ordan da benzinlige girmek de ter döktürdü dogrusu. Su an araba hicbir sekilde calismiyor. Akuden vs elektrik geliyor ama ateslemiyor araba. Kaputu acip baktigimda beyaz bir duman hafif hafif cikiyordu. Bir de yag deposunu mu bi yeri patlatmis olacağız ki gem motorun icine sacilmis hem de durdugum yere epey bir yag akmis. Öğrenci oldugum icin pek anlamiyorum ve araci birakip ders icin otobuse bindim. siz ne düşünüyorsunuz?

Araç, renault laguna 2.0 rxt 2001

Direksiyon kitlenmedi mi? Fren şişmedi mi? Nasıl sapasağlam durabildiniz kaza yapmanız lazımdı hack mi açtınız hocam?

• Krank devri okunmuyordur. Genelde krank sensorleri alr taraftan alinan darbelerde zarar gorur. Belki fişi cikmistir

• Hocam fren şişti elbette ve inan olsun ben salak gibi kontağı kapatınca direksiyonu da kitledik ama o en son oldu yani hızım iyice azalmışken hemen kontağı açınca kilit de çözüldü haliyle. Hocalar da yoklama almamış devamsızlık sinirindaydim o yuzden arabayla gittim. Babama bakacak yüzüm yok şu anda ama mukadderat ne yapalim.

• direksiyon kilitlenmez anahtar kontakta çünkü sadece ağırlaşır frende şişer...

Krank sensörünün fişi citroen c5 te yerinden çıkmıştı araç gene çalışıyordu ama 3000 bin deviri geçmiyordu yani onunla alakası olacağını sanmıyorum...

sanırım hem karter delinmiş hemde radyatör... yağ birikintisi ve su buharından bu anlaşılıyor...

Geçmiş olsun büyük ihtimal motor yaptıracaksın gibi duruyor...

Araç kameran olsaymış keşke dava açabilirdin...

Komple motor 4-5 bin i bulur sanırım blokta zarar yoksa tabi...

aracın çalışmamasının nedenide büyük ihtimal pistonlara hararetten dolayı su girmiş... ateşleme yapmaması normal...
  • Gecen sanayiye 99 accent goturduk oyle bi yagina bakalim dedik cubuga yag gelmiyordu kupkuru yag cubugu o nasil motoru yemedi kimse aciklayamadi gittik yagciya adam sasirdi boyle seymi olur coktan motoru yemesi lazimdi dedi alltan karteri acinca belki en fazla bir cay bardagi yag akmistir. Yani sansliysaniz motor yagsizda sizi goturur :)

• sissil S kullanıcısına yanıt
    Peki sadece öndeki araçtan gelen bir parça karteri deldi diye motoru neden değiştirecek kadar bozabiliyor? Kusura bakmayın bilmediğimden soruyorum.

• quote:

Peki sadece öndeki araçtan gelen bir parça karteri deldi diye motoru neden değiştirecek kadar bozabiliyor? Kusura bakmayın bilmediğimden soruyorum.

Kamyonun plakasını alabildin mi?

Olay sonunda mutlaka kamyoncuyu şikayet etmelisin, hem sol şeritde ne işi var hemde yükü iyi yerleştirmemiş, korumayı sağlamamış.
  • curomulu C kullanıcısına yanıt
    yağın özelliği hem kayganlaştırma hem de soğutma yapması, yağ olmadığı zaman pistonlar ilk yatakları çizer daha sonra da eriyip yataklara kaynar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertBsk -- 31 Mart 2016; 12:03:53 >
  • Ama araba hemen stop etti pistonlar da durdu yani sanirim. Kaldı ki yag hemen bosalmadi.

• Yok plakayi alamadim malesef. Zaten ne oldugunu anlayamadim ki. Bi baktim direksiyon sertlesmis devir 0i gosteriyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.