Şimdi Ara

120.000 tl'ye sıfır Egea varken 130.000 tl'ye 8 yaşında Linea alan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Allochthonous Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yahu ciddi ciddi adamlar sarı sitede 2012-2013 model Lineaları sıfır Egea'dan bile fazlaya koyuyorlar şaşırıyorum.

Şimdi diyeceksiniz ki biri boş paket, diğeri dolu, yok benzin, yok dizel vs..

Arkadaşlar tamam bunların da etkisi belki olmalı ama 8-9 yaşındaki 100.000 km'yi çoktan devirmiş araca sıfır abisi kadar veya daha fazla para vermenin bence mantığı yok.

Ha Bmw, Mercedes, Audi olur yine bi nebze belki .

Ama Linea lan Linea..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bizim millet arabasının yeni kasası çıktımı bir türlü daha iyi ve makul olduğunu kabul etmez. sürekli yenisine çamur atar. 6 yıllık eski kasa 90 bindeki clio araçlarını millet 150-160 a satmaya çalışıyor. yeni kasası, sıfırı 140 bin iken. neymiş eskiler fullmuş. yenisinin motoru çekmezmiş.

2016 130.000 km Egea 1.3 multijet Euro5 Easy
    2012 200.000 km Linea 1.3 multijet euro4 emontion

Linea yı Egeanın 3’te 2 fiyatına aldım .

Öncelikle Fiat’ın hiç bir arabasını seven biri değilim Focus vb araçlardan sonra hepsi berbat ama F/P olarak değerlendirdirince,İkisinizde kullanmış deneyimler şöyle

Egea :Fitiller tek ,bagaj kaput altı iç yalıtım berbat .
    Linea:fitiller çift ,bagaj kaput hatta arka teker davlumbazları dahi kaplama (plastik değil) taş sssi vb gelmiyor )

Egea :Dış görsel bence Linea ‘ya göre çok daha yakışıklı
    Linea :Ön far ve arka tasarım çirkin

Egea:Euro 5 motor DPF mevcut malesef dizel araç kullananlar bilir .Partikül ,regenerasyon vb bir çok masraf sorun .Km arttıkça artan bir sorun
    Linea:Euro 4 motor DPF yok kafa rahat :)

Egea :Egea ‘nın 1. Vites hızlanma Linea göre daha iyi harici performans aynı .Hissedilir fark yok.Fakat Linea 1. Vites bu dezavantajı dur kalk trafikte avantaj oluyor .Egea da 1/2 arası kararsız kalıyorsun dur kalk trafikte

-Bagaj Linea daha kullanışlı geniş .

Linea :Egea da olmayan otomatik yağmur ve far sensörü ,elektrikli sürücü bel destek ayarı ,elektrikleri ayna ön arka camlar ,hız sınırlama,Digital ön -arka klima ,sis farları,sesli komut,arka kolçak,makam perdesi,kadife koltuk,ekstra yalıtım ,deri direksiyon,vites Topuz’u ,Çelik jant vb.

Egea -kişisel olarakGöstegeler güzel ,torpido zayıf
    Linea -kişisel olarak Göstereler eski tarz,torpido güzel

Egea :direksiyon City modu güzel
    Linea:Egeadan sonra direksiyon sert geldi .

Kullanım olarak Linea 70 bin km daha fazla ve 4 yaş daha yaşlı olmasına rağmen süspansiyon çok daha iyi ,daha oturaklı viraja giriyor

Bunlar doluya yakın Linea ve boş Egea deneyimlerim .
    Şimdi urban paket olsa daha farklı olurdu evet fakat o zamanfiyat 3 te 2 değil 2de1 yarı yarıya olacakdı.

Egea ve Linea olarak parça ,yürütme ,bakım vb her anlamda çok iyi zaten ikisinde .

1.4 benzinli gelirsek daha önce atmıştım Easy 2019 ile 2020 arasında sadece ön tampın ve klima tuşları değişik .130.000 TL alım vb derken 135.000 tl geliyor .O da 1-2 ay sonra zam gelmezse .

1.4 vergi dezavantajı ve malesef dizele göre yetersiz performansı zaten kıyasa giremez .

Kısaca özetlersem Otomatik 2018 Focus dan sonra Egea mutlu etmemişti çünkü 50 bin TL için focustan egea binmek yanlış tercihti .1.3 multijetten memnun kaldığım icin 1.2 1.0 motor yerime Linea korkarak geçtim ve ilginç şekilde memnun kaldım hem cebime 3 te 1 parası kaldı emlak ,emtia vb farklı portföylerde olan ihtiyaçlarımda değerlendirdim hemde daha donanımlı konforlu bir araca biniyorum görsel olarak varsın ön far ve arka stoplar Egea hoş gözüksede ,Linea hoş gelmesin o duruma da beyaz Egea göre granit Linea renkten kazanıyor ...

Hızlı ve telefondan yazdığım İçin yazım hataları İçin affola

Edit: +100 üzeri Linea para verirmiyim şahsım adıma kesinlikle hayır .Ama 120-140 bine Egea alacağıma 80-90 bine Linea almak çok daha cazip .Fotoğraflar temsili

• köy kahvesinde sıradan bir gün:

1.3 dizel linea 100 km de 3 litre mazot yakıyo yeğen, 1.4 benzinli egea aynı yolda 15 litre benzin + yağ yakıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 8 Şubat 2021; 10:58:36 >
  • bizim millet arabasının yeni kasası çıktımı bir türlü daha iyi ve makul olduğunu kabul etmez. sürekli yenisine çamur atar. 6 yıllık eski kasa 90 bindeki clio araçlarını millet 150-160 a satmaya çalışıyor. yeni kasası, sıfırı 140 bin iken. neymiş eskiler fullmuş. yenisinin motoru çekmezmiş.

• Sıfır her zaman sıfırdır.

Özellikle linea gibi şirket ve taksi de aşırı şekilde tercih edilen bir aracı almak kumar oynamak gibi.

Sıfır araç alıp yıllarca problemsiz kullamak varken 2. el araca aynı parayı vermek biraz sıkıntılı bir durum.

• 120.000 tl'ye sıfır Egea

120.000 tl'ye sıfır Egea

120.000 tl'ye sıfır Egea

• por favor kullanıcısına yanıt

2020 Egealar 125,000 TLden basliyor sanirim kampanyali fiyat, belki bayiden daha ucuza da aliniyordur.

• Huddleston kullanıcısına yanıt

egeaların arkası bağımsız mı ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

Nasil?

• 2016 1.3 dizel Egea Easy sattım 130 binde

2012 200 binde emotion 1.3 dizel Linea aldım

Hem kalan para ile ihtiyacımı giderdim hemde bir direksiyon 4 teker olsun derken egedan çok konforlu bir araca geçtim .Sanki segment değiştirdim ilginç ama aldım diye değil bende Linea ön yargısı bitti
  • ikisini de almam :D

• quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

bizim millet arabasının yeni kasası çıktımı bir türlü daha iyi ve makul olduğunu kabul etmez. sürekli yenisine çamur atar. 6 yıllık eski kasa 90 bindeki clio araçlarını millet 150-160 a satmaya çalışıyor. yeni kasası, sıfırı 140 bin iken. neymiş eskiler fullmuş. yenisinin motoru çekmezmiş.

Yıllar önce 1,6 102bg hitler motor golf 6 aracımı satarken bu fikri savunan çok alıcı ile karşılaştım

Benim aracımın 1,4 tsi 122bg den daha iyi olacağını söylediler bana Çünkü benim aracım 1,6 o araç 1,4 imiş

Kullandınız mı dedim hayır ama 1,4 araç 1,6 nın yerini tutmaz demişlerdi Şimdi 1,0 ları görünce ne yapıyorlar merak ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ozay06

Yıllar önce 1,6 102bg hitler motor golf 6 aracımı satarken bu fikri savunan çok alıcı ile karşılaştım

Benim aracımın 1,4 tsi 122bg den daha iyi olacağını söylediler bana Çünkü benim aracım 1,6 o araç 1,4 imiş

Kullandınız mı dedim hayır ama 1,4 araç 1,6 nın yerini tutmaz demişlerdi Şimdi 1,0 ları görünce ne yapıyorlar merak ediyorum

Alıntıları Göster

saplantılı ve önyargılıyız

• Yazsalar ne olacak hocam alan yok, 30 tane favori ilanım var takip ediyorum hepsini tam 2 aydır, 2 aydır bir aşağı bir yukarı oynatıyorlar fiyatı alan yok ama birisi tak diye %30, %40 indirim yapınca anında gidiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: JrFuKi

2016 1.3 dizel Egea Easy sattım 130 binde

2012 200 binde emotion 1.3 dizel Linea aldım

Hem kalan para ile ihtiyacımı giderdim hemde bir direksiyon 4 teker olsun derken egedan çok konforlu bir araca geçtim .Sanki segment değiştirdim ilginç ama aldım diye değil bende Linea ön yargısı bitti

Nasıl ya ? Egea almayı düşünüyordum. Öyle bir anlatmışsın ki Linea yanında Mercedes kalmış. Linea da kullandım. Linea dan daha kotu nasil oluyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozay06

Alıntıları Göster

Kullanmadan anlamıyor insan. Golf test etmeye karar verdiğimde 1.2 tsi verdiler ve şok oldum. O kadarını beklemiyordum. 1.6 atmosferik düşük devirlerde o ani tepkiyi veremez asla.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

Kullanmadan anlamıyor insan. Golf test etmeye karar verdiğimde 1.2 tsi verdiler ve şok oldum. O kadarını beklemiyordum. 1.6 atmosferik düşük devirlerde o ani tepkiyi veremez asla.

Alıntıları Göster

Aynen öyle Bizim millet kullanmadığı bilmediği araba hakkında kullanıp bilenlerden daha fazla bilmiş gibi yapıyor

• Adamlar 130 a lineayı kaktırıp muhtemelen sıfır egea alacaklar

• JrFuKi J kullanıcısına yanıt
    mecburiyetten olmasın o

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egea bence Linea dan daha üst segment o paraları Linea ya isteyen çakaldır

• Akhenatonnn kullanıcısına yanıt
    Sanmıyorum emlak,altın,borsa,gümüş,platin ,dolar gibi bir sepetim var. İstersem 0 araçta alabilirim ama bu piyasada saçma rakamlar , beni şaşırtan 3te 2 fiyatına aldığım adam Egea dan iyi olması .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrFuKi -- 11 Şubat 2021; 11:45:59 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.