Şimdi Ara

15 yaş fitness programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 15 yaşımdayım 174 boyundayım,57 kiloyum fitness yapmak istiyorum. Evet kilom az ama kilo alıyorum şuan. Dambıl seti, bar, ağırlık sehpası ve Lat pulldown var 5 kg lik dambıllarla sağ 60 sol 60 tane falan yapıyorum 20 tane şınav çekiyorum ve 50 tane mekik çekiyorum . Bunlarla bir antrenman programı oluşturmak istiyorum bilgisi olan kişiler yardımcı olabilirim mi ? Yada tavsiyeniz varsa yazar mısınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 00_eren00 -- 7 Ekim 2021; 16:48:50 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

15 Yaş Gençler için Fitness Programı

15 yaş, fiziksel aktivite ve fitness hedeflerine ulaşmaya başlamak için mükemmel bir zamandır. Bir fitness programına başlamak, genel sağlığınızı ve zindeliğinizi artırmanıza ve gelecekte olumlu sağlık alışkanlıkları oluşturmanıza yardımcı olabilir.

15 yaş fitness programı, yaşınıza ve gelişimsel ihtiyaçlarınıza göre uyarlanmış olmalıdır. Ağırlık kaldırma, koşma ve yüzme gibi çeşitli aktiviteleri içerebilir. Ayrıca esneme ve dinlenme günleri de dahil edilmelidir.

15 Yaş İçin Özel Hususlar

• Büyüme Plakları: Ağırlık kaldırma yaparken dikkatli olunmalıdır, çünkü büyüme plakalarının henüz tam olarak gelişmemiş olması sakatlıklara yol açabilir.
    • Yeterli Beslenme: Fitness programınızla birlikte sağlıklı beslenme şarttır. Kas geliştirmek ve antrenmanlarınızdan en iyi şekilde yararlanmak için yeterli protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağlar tükettiğinizden emin olun.
    • Uyku: Yeterli uyku, kasların iyileşmesi ve büyümesi için çok önemlidir. Her gece en az 8-10 saat uyumaya çalışın.

Örnek 15 Yaş Fitness Programı

Pazartesi, Çarşamba, Cuma: * Ağırlık kaldırma (squat, lunges, bench press) * Koşu (30 dakika) * Esneme

Salı, Perşembe: * Yüzme (30 dakika) * Bisiklet (30 dakika) * Esneme

Cumartesi: * Dinlenme

Pazar: * Aktif dinlenme (yürüyüş, doğa yürüyüşü)

İpuçları

• Yavaş yavaş başlayın ve zamanla yoğunluğu ve süreyi artırın.
    • Düzenli olun ve programınıza bağlı kalın.
    • Çeşitli aktiviteler yapın ve sıkılmaktan kaçının.
    • Yeterince ısının ve her antrenmandan sonra esneme yapın.
    • Bir sağlık uzmanına danışmadan herhangi bir yeni egzersize başlamayın.

15 yaş fitness programı ile sağlıklı ve zinde bir yaşam tarzına doğru ilk adımı atabilirsiniz. Düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme ile uzun vadeli sağlık hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhaba genç kardeşim. Bar var yazmışsın öncelikle şunu sorayım barı koyabilecek bir rack var mı? Yani bench press veya squat yapabilecek sistem mevcut mu ? Mevcutsa İlk verdiğim program ile başla. Değil ise 2. verdiğim programı uygula. Bu programı haftada 3 gün yapacaksın. Örneğin Pazaetesi, Çarşamba Cuma. Ağırlık seçimi çok önemlidir. Örnek veriyorum iki elinine 20 kg dumbbell aldın ve bench press yapacaksın. Ama 6 tekrardan fazla yapamıyorsun. O zaman senin ağırlığın bu değil. Yada 15 kg aldın 15-17 tekrar yapabiliyorsun. Buda senin ağırlığın değil. 10 tekrar yazıyorsa en fazla 11-12 tekrar yapabilecek bir ağırlık seçmen gerekiyor ve asla 11-12 tekrar değil 10 tekrar yapman gerekiyor ki bir sonraki sette de enerjin kalsın. İnşallah rpe sistemini bukadar kısa bir biçimde anlatabilmişimdir :) Kafana bir soru takılırsa sorarsın.

Program 1

Squat 10x4

Dubbell lunge 20 adım x 3

Bench Press 10x4

Dumbbell Bench Press 10x3

Overhead press 10x4

Lateral Raise 10x3

Bentover Row 10x4

Lat Pull Down 10x3

Barball Curl 10x4

Skull Crusher 10x4

Program 2

Dumbell squat veya goblet squat 10x4

Dubbell lunge 20 adım x 3

Dumbbell Bench Press 10x4

Dar Tutuş dumbbell yada plaka press 10x3

Overhead press 10x4

Lateral Raise 10x3

Bentover Row 10x4

Lat Pull Down 10x3

Barball Curl 10x4

Skull Crusher 10x4

• MCA90 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim rack da var 1. programı uygulamaya başlayacağım tekrardan teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.