ben sorunumu başımdan geçenlerle beraber anlatayım. bilgisayara format atayım dedim. bilgisayarda 3 tane harddisk var ikisi direk anakarttan bağlı biri de sata kontrol kartı kullanarak bilgisayara bağlı. bunlardan birinde windows xp var. diğerlerinde de mp3, divx türü dosyalar var. windows xp yi kaldırıp tekrar yükledikten sonra sata kontrol kartının sürücüsünü de yükledim. ancak içi dolu olan harddiske erişmeyi denediğimde bana disk biçimlendirilmemiş şimdi biçimlendirmek istermisiniz yazısı çıkıyor. böyle biçimlendirme yapmadan o harddiskin içindeki dosyaları kurtarmanın bir yolu varsa anlatabilirmisiniz?
hdd içinden bilgi almak için recovery programları var ama sen formatlamadım diyosun normal satası olan bi bilgisayarda bunu 2. hdd olarak göster tabii ki daha evel bu hdd yi ntfs mi yoksa fat32 olarakmı ayarladıına bağlı eğer ntfs yaptıysan fat 32 ntfs dosya sistemini görmez o yüzden ntfs olan bi bilgisayarda bunu 2. disk olarak gösrerirsen sanırım dosyaları kurtarırsın kolay gelsin
her iki harddisk de ntfs dosya sistemine sahipti. o recovery programlarını yine de ben deneyeyim.
diyecem bi bakiim ama kimbilir nerdesin neyse ne yapalım kolay gelsin