17 de değilim,19 um böyle tiyatro olabilir mi başkan ya ? baba ben 19 a basmışım,benimde kendime ait özelim var,şahsi hayatım var,özel hayatım,bende bir bireyim,bende bir insaoğluyum,ne bu karışmalar,çocuk gibi her ** çok bilmiş gibi akıl vermeler.. tek konu sigara değil,ben istediğim kıyafetlede dışarı çıkamıyorum,neymiş çocuk gibi görünüyomuşmuşum,ulan bu kısıtlamalar sayesinde çocuk oldum,başka sıkıntın ne ? zaten çevremle fazla yüz göz değilim,peder bey saolsun fazla uzağa göndermez,ısrar ettiğimde aynen şöyle: olum ben 35 yıllık polisim, istanbulun her tarafını iyi bilirim,sapığı sağı solu belli olmuyor bu memleketin.. benim bir sürü polis arkadaşımın çocukları var,hepsi şehirdışında fıstık gibi tatilini yapıp geliyor.. nerdeyse kız arkadaşımla ayrılma noktasına geldim,buluşamıyoruz yav,atacak bahanemde kalmadı bu aileye.. zaten dışarı çıksam bile bahane atıyorum,öyle çıkabiliyorum,inanmıyorlar, bazen zorluk çıkarıyorlar,yok orda değilsin nerdesin çabuk söyle diyorlar,internetten herhangi bir kütüphanenin resimini bulup, ss alıyorum, wp ye atıyorum,kız arkadaşımla huzurlu bir şekilde takılıyorum.. broşür dağıtacaktım,az buçuk para eksiğim vardı,onu tamamlıcaktım, uzak yer çalışamazsın diyerek izin vermedi peder bey..
misafirliğe iftara gittik,takside, baklavayla dondurma kalmıştı,peder bey bana seslendi: olum git şu taksinin bagajından dondurmayı al gel,dondurmayı alıp gelicektim,peder beyi aradım,dedim ki baklavayı alıyım mı ? aynen böyle: lan eşşoleşşek nerde kaldın çabuk gelsene !! kapattım yüzüne,çıktım eve dondurma elimde, peder beyin karısı biraz anadolu insanı olduğundan sinirli bir tiptir,biraz kinayeci şekilde konuşur: lan gerizekalı mal çocuk,neden geç kaldın,dayın gille yemek yememek için mi geç kalıp bekledin orda ? o kadar insanın içinde beni rezil etti bu 2 karı koca.. dondurmayı aldıktan 2 saat sonrada, baklava almak için taksiye kadar yürüttüler,ulan nolurduda sanki iftar vakti baklavayıda dondurmayıda alıp geleydim sevgilimin ailesinin yanındada böyleler,espri yaparım,şakacı komik birisiyim onların yanında,ablam hemen atılır: sizin yanınızda böyle espri yapıyor,yoksa başka kimsenin yanında yapmaz.. diyerek beni onlara utandırır.. zaten ben ablamlada çok savaşan biriyim,ona bişe yapsam,iki karı koca beni cezalandırır,1 hafta telefon cezası,1 hafta pc cezası,dışarı çıkma zaten yok,muhabette yok,millet babasının taksisiyle yanımdan gecer,bu annem olacak kadın beni minibüsle onların yanında bindirerek okula gönderir,ehliyetimde var ha.. ** vermiyor taksiyi.. hacı abiler konu böyle,uzun uzun yazdım ki bana karşı empati yapın,tavsiye,taktik verin diye,gerçekten ben bıktım bunlardan,kız arkadaşımda zaten bu yaşadığım olaydan dolayı ailemgili sevmiyor,instagramda annem olacak karıyı takipten çıkarmış,annem olacak kadın kız arkadaşıma hoşgeldin der,kız arkadaşım hiç takmadı,cevap vermedi bile.. ablamlada hiç eskisi kadar muhabbetleri yok.. ne yapmam lazım ? ölüp ** olup gideyim mi bu yalan dünyadan ??
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
calisarak ekonomik ozgurluk kazanip ailenden kosarak uzaklasman lazim gibi duruyor yada ciddi tripler atarak belki de kavga ederek ailenin sosyal yapisini bastan assagi degistirmen gerekir.
aferin sana, çok havalı oldun sigara içince. Hemde 19 yaşında, gerçekten büyük başarı.
quote:
Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN
aferin sana, çok havalı oldun sigara içince. Hemde 19 yaşında, gerçekten büyük başarı.
sanki keyiften içiyozz
Hem şeriatçısın hem sevgilin var. çelişkiye bak!
Benzeri durumları bir ara ben de yaşamıştım. Yazları onlarla tatile gelmemi istiyorlardı; tek başıma evde kalamayacağıma, yemek yemeyeceğime inanıyorlardı (biraz zayıf birisiyim ve çok yemek yemem). Ben bu durumun 20 değil 30 yaşına da gelsem devam edeceğini fark edince inat ettim ve onlarla gitmedim. Çocukça davrandığımı söylediler epey laf ettiler ama amacıma ulaştım. Eğer ailene tüm bu şeyleri tek başına yapabileceğini kanıtlamazsan asla güvenlerini kazanamazsın. Belki saçma görünecek ama gerekirse kavga et ve özgürlüğünü al.
Ama senin durumun bir tık farklı görünüyor benimkinden. Ailenin en küçüğü müsün? Genelde küçüklere bahsettiğin gibi davranır aileler, belki ablana farklı sana farklı davranıyorlardır sırf bu durumdan ötürü.
Ekonomik özgürlüğünü eline aldığında kesin çözüme ulaşmış olacaksın ancak o zamana kadar ya onları sana güvenmeye "zorunda" bırakarak ya da iletişim yoluyla kendini ifade ederek şansını deneyebilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: seriatcıgenc5806
sanki keyiften içiyozz
Alıntıları Göster
Dertlerini atacak başka şeyler bulsan daha yararlı olur. Ezik misin en kolay yoldan sigara içip alkol alıp kafayı dağıtmaya çalışıyorsun? Hayat böyle, daha bu sorunlarla başa çıkamıyosun hayatta neler neler çıkacak karşına. 19 yaşında adamsın, madem ailene karşı duracaksın, ilk önce ayakta durmayı öğren. Aileni bizden iyi tanıyorsun, nelere izin verir nelere izin vermez bunları bi çıkar ortaya. Ailen de seni düşünüyor, kötülüğünü istemiyor, belli ki biraz fazla üstüne düşüyorlar, sen de buna göre oynayacaksın.
Üniversiteye geçtin mi lisede misin? Aileni yavaş yavaş alıştırman lazım dışarı çıkmana.
quote:
Orijinalden alıntı: MirageDagger
Hem şeriatçısın hem sevgilin var. çelişkiye bak!
sabahın 5 inde buna mı takıldın,onun bir çok nedenleri var
quote:
Orijinalden alıntı: Sosisli Süt
Dertlerini atacak başka şeyler bulsan daha yararlı olur. Ezik misin en kolay yoldan sigara içip alkol alıp kafayı dağıtmaya çalışıyorsun? Hayat böyle, daha bu sorunlarla başa çıkamıyosun hayatta neler neler çıkacak karşına. 19 yaşında adamsın, madem ailene karşı duracaksın, ilk önce ayakta durmayı öğren. Aileni bizden iyi tanıyorsun, nelere izin verir nelere izin vermez bunları bi çıkar ortaya. Ailen de seni düşünüyor, kötülüğünü istemiyor, belli ki biraz fazla üstüne düşüyorlar, sen de buna göre oynayacaksın.
Üniversiteye geçtin mi lisede misin? Aileni yavaş yavaş alıştırman lazım dışarı çıkmana.
Alıntıları Göster
yok hocam lise sona geçtim,tekrara kaldım
quote:
Orijinalden alıntı: ligoflecinds
Benzeri durumları bir ara ben de yaşamıştım. Yazları onlarla tatile gelmemi istiyorlardı; tek başıma evde kalamayacağıma, yemek yemeyeceğime inanıyorlardı (biraz zayıf birisiyim ve çok yemek yemem). Ben bu durumun 20 değil 30 yaşına da gelsem devam edeceğini fark edince inat ettim ve onlarla gitmedim. Çocukça davrandığımı söylediler epey laf ettiler ama amacıma ulaştım. Eğer ailene tüm bu şeyleri tek başına yapabileceğini kanıtlamazsan asla güvenlerini kazanamazsın. Belki saçma görünecek ama gerekirse kavga et ve özgürlüğünü al.
Ama senin durumun bir tık farklı görünüyor benimkinden. Ailenin en küçüğü müsün? Genelde küçüklere bahsettiğin gibi davranır aileler, belki ablana farklı sana farklı davranıyorlardır sırf bu durumdan ötürü.
Ekonomik özgürlüğünü eline aldığında kesin çözüme ulaşmış olacaksın ancak o zamana kadar ya onları sana güvenmeye "zorunda" bırakarak ya da iletişim yoluyla kendini ifade ederek şansını deneyebilirsin.
evet hocam doğru bildiniz evin, en küçük bireyi benim,ablama benden iyi davranıyorlar,avm den gelirkene ağır yükleri genelde ben annem peder bey taşırız,eyvallah taşırım ona bi sözüm yok,6 da taşırım 7 de taşırım,ama ablama hiç gel taşı demiyorlar,en azından annemin kol çantasını alsın öyle değil mi ? annemde demiyor zaten, kızım çantamı al sen taşı diye,kızın elinde telefon,2 tane dergi.. peder bey zaten hiç takmıyo kendi yolunda,ben itiraz etsem,bana bağırır çağırır günün stresini atmış olur..
quote:
Orijinalden alıntı: Sosisli Süt
Yazdıkları ile alakası bile yoktur. Birisi çıkıp yine makara yapıyor. Madem aile baskısı var iş bulup kendi kendine yetecek çıkacak bir eve ne isterse yapacak.
Haaa totosu yemeyen baba parasini seven de oturacak totosunun üstüne dinleyecek.
19/yasında dertleri varmış okuyoruz çocuk çocuk laflar.
Milletin 19yasinda çocuğu 2 iste çalışıp evine bakıyor kiminin babası yok kiminin annesi.
Rahat batmış adama.
quote:
Orijinalden alıntı: Wolf Larsen
calisarak ekonomik ozgurluk kazanip ailenden kosarak uzaklasman lazim gibi duruyor yada ciddi tripler atarak belki de kavga ederek ailenin sosyal yapisini bastan assagi degistirmen gerekir.
Hee kafalar pırıl pırıl.
Ailenin gozunu seveyim, 40 ina gelince Ah Anam Ah Babam hergun beni doveydinde biraktiraydin dicen oksurerek. Diger Soyledigin Zamazingolar Zaten zamanla cozulur, Hudaverdi gibi yola cikma Yasina gore giyin.
gerçekten buram buram dram kokan bir hayatın varmış sigarayı günde 2 pakede çıkarmanın zamanı gelmiş paran çıkışmazsa söyle yardımcı olmaya çalışırız
Madem şeriatçıgençsin o zaman Filistin’e git
Orada savaş
Babana oradan bir köle getir. Böylece artık baklavaları arabadan köleye getirttirirler
Bir tane de İsrailli cariye getir. Annenden de öcünü böylelikle almış olursun.
iyi ki senin abin değilim , dayak delisi ederdim
böyle tiyatro olabilir mi başkan ya ?
baba ben 19 a basmışım,benimde kendime ait özelim var,şahsi hayatım var,özel hayatım,bende bir bireyim,bende bir insaoğluyum,ne bu karışmalar,çocuk gibi her b*ka çok bilmiş gibi akıl vermeler..
''böyle tiyatro olabilir mi başkan ya ?'' dan sonrasını okumadım.
10 sene sonra şu yazdıklarını oku kendine çok güleceksin Bütün dünya sana karşıymış gibi değilmi ? En çokta en yakınındaki ailen Hayatı akışına bırakmaya çalış.Fındık kabuğunu dolduracak şeyler için kendini erteleme. Zamanı geçtikten sonra dönüşü yok hiçbirşeyin...