Şimdi Ara

2. el araç. aldım 500km sonra motor yedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
9.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • başlıkta belirttiğim gibi 2. el araç. aldım 500km sonra motor yedi.35-40 arası masraf çıkardılar. aldığım kişi al satcı ve muhtemelen durumu biliyordu bilerek sattı. yeni çıkan kanuna göre bu durum satıcının gizli ayıplı mal sattıgı için hukuki olarak masrafın talep edilmesi gibi bir durum varmış. bu konuda bilgisi olan varmıdır. nasıl bir süreç başlatmam gerekir. masrafı talep edebilir miyim.

• Bu hususa çok dikkat ederim. Satın almak için gidip bakacağım aracın motorunun soğuk olduğundan emin olurum.

Başıma bir keresinde bir olay geldi. Satın alacağım araç için satıcıdan konum istedim. Anlaştığımız saatten 15 dk önce konumdaydım ve sokakta aracı gördüm. Kenarda beklerken sahibi geldi araca bindi. Bende izliyim bakiyim napcak dedim araç 3. denemede falan çalıştı ve duman attı baya geç çalışma vardı araçta. Durduğu yerde devir çevirip motoru ısıtmaya çalıştı. 10 dk geçti motoru kapatıp eve çıktı tam o esnada bende aradım adamı. Geldi aracın başına hemen kaputu açtırdım baktım motor sıcak dedim biraz beklesin motor soğusun falan. Dedi bi sıkıntısı yok markete gidip geldim kısa mesafe. Daha hiç bişey demedim arabayada bakmadım adama kolay gelsin bana gelmez bu araba dedim devam ettim. Böyle kansızlar çok malesef.

• Çok şerefsizce ! Yeriniz de olsam aracı aldığınız kişiye dava açardım . Allah yardımcınız olsun .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARABAYI YAPTIRIN. YAPTIRDIĞINIZ YERDEN FATURA ALIN. SONRA DA DAVA AÇIN.

• araç kaç model km nedir alırken ekspertiz yaptırdınız mı ?

• konu 500km sonra motor yemesi değil konu 500km sonra nasıl ve neden motor yediği o zaman suçlu kim anlayabiliriz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2013 symbol. exper yaptırmadık alırken. araç motor sogukken çok zor çalışıyor. alırken sıcak motora baktıgımız için sorun gorunmedi.ama kompresyon ölçüldü çok düşük çıkıyor.

• eksper bakmadımı bu arabaya ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • say1tspossible S kullanıcısına yanıt
    hemen motor rektefiye olmasın subaplar kaçırıyor olabilir benzin mi dizel mi siz bir subaplara baktırın

Eksper yoksa hukuki süreç zor satıcıyla anlaşmaya bakın arabada km kac

Neden expertiz yaptırmadınız merak ettim?

• Arac motor mu yedi yoksa motor mu zayif tam onu cozemedim yorumlarinizdan

Exper yaptırmadan araç almak ha? Valla helal olsun  böyle bir zaman da böyle bir cesaret. Şimdi hadi ispatlayın bakalım nasıl ispatlayacaksınız?

• İlk soracakları eksper raporu. Yoksa geçmiş olsun. 2. el satan kişi ben ayıplı mal sattım demediği sürece dava açılsa bile bir şey çıkmaz. Garantili mal satmıyor sonuçta.

• Expere gerek yok aslinda.simdi motorun her aksamini detaylica goreceksiniz.

Bu hususa çok dikkat ederim. Satın almak için gidip bakacağım aracın motorunun soğuk olduğundan emin olurum.

Başıma bir keresinde bir olay geldi. Satın alacağım araç için satıcıdan konum istedim. Anlaştığımız saatten 15 dk önce konumdaydım ve sokakta aracı gördüm. Kenarda beklerken sahibi geldi araca bindi. Bende izliyim bakiyim napcak dedim araç 3. denemede falan çalıştı ve duman attı baya geç çalışma vardı araçta. Durduğu yerde devir çevirip motoru ısıtmaya çalıştı. 10 dk geçti motoru kapatıp eve çıktı tam o esnada bende aradım adamı. Geldi aracın başına hemen kaputu açtırdım baktım motor sıcak dedim biraz beklesin motor soğusun falan. Dedi bi sıkıntısı yok markete gidip geldim kısa mesafe. Daha hiç bişey demedim arabayada bakmadım adama kolay gelsin bana gelmez bu araba dedim devam ettim. Böyle kansızlar çok malesef.

• Al-sat'ta masraf falan talep edemezsiniz. Veya çok ciddi ispat ister. O da ekspertizle falan olur. Araç satıldıktan sonra geçmiş olsun.

Galerilerde falan o garanti-ekspertiz muhabbetleri var ama onlarda bile durumlar muallak. Arabayı alır almaz bir sorun çıkar bir şey olur, ekspertiz firması da bundan sorumlu mesela ve ceza alıyor.

Ancak yine de atıyorum sen arabayı aldın 100km boyunca tam gaz gittin arabanın canına okudun, sonra ayıplı diye geri vermeye çalıştın, ispatları zor işler. Anca galeri-ekspertiz ile satışlarda mümkün gibi.

Madem adamın al-satçı falan da olduğunu biliyorsunuz, ekspertiz yapılmadan almanız da iyiymiş. Müteselsil sorumluluk denen bir şey var. "Hırsızın hiç mi suçu yok" denir veya...

• Mahkeme bu durumlarda bireysel alım söz konusuysa satın alınmadan önce ekspertiz yapılıp yapılmamasına dikkat ediyor.

• sizin icin geçmiş olsun. konuyu okurken üzülmüştüm ama expertiz yaptırmadığınızı görünce müstehak dedim. mahkeme expertiz raporu istiyor dava acarsanız. eğerki yoksa expertiz raporunuz dava düşüyor. hiç bişey kanıtlıyamamış oluyorsunuz. cebinizden yaptırcaksınız. 50 bin den aşağı cıkmaz masraf.

• soğuk su iç kardeş. eksper yoksa sonuç da alamazsın.

• Bor katkısı atıp satıyorlar. Sonra al başına belayı. Motor yağını değiştirmeden de anlayamıyorsun. Dikkatli olmak da çözüm değil..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.