Sahibinde.com da satılan araçlara bakıyorum. 2004 Model Chrysler PT-Cruiser Cabrio Ana sayfada vitrininde (paralı pahalı ilan) önüme geldi. İlana bakıyorum. Açıklamada tertemiz koleksiyonluk çop arabasıymış. efendim sadece 170bin Km de bir amerikan hurdası. Fiyat olarak da 1 Milyon 320bin TL . Güncel kur ile 45.435 EUR ! Tamam dedik ülkede fahiş vergiler var , ÖTV %240 KDV falan derken 2004 model bir hurda 45.435 EUR. OK dedik ülkenin durumu bu , hükümetin suçu falan ötv olmasa falan filan araç (hurda) 20 bin Euro olurdu en fazla herhalde düşündüm. Bir bakayım almanyada ne kadar bu hurda (fotolar eklendi) Temiz (hurda) 128.700 km de kazasız boyasız 3.000 EUR. Şimdi tamam bizde arabalarda amansız vergi falan var ok anladık. ama bir hurdaya 45.435 EUR isteyen bir satıcı var . Serbest piyasa falan gelmeyin bana , arabanın ülkede ederi vergilerden dolayı max 10.bin EUR ! Nasıl olabilir bu ? hayır araç kıtlığı mı var ? Hurda kıtlığı mı ? bu çöp araba nasıl 1.320.000 TL olabilir ? |
2. El araç fiyatları düzenbazlığı
-
-
Herkes birbirine geçirme derdinde ya -
taşıt kredileri musluğu kapanıyor. satamaz hurda fiyatına çeker mecbur
-
Adamın rakibi yok, tr de tek demiş. Öyleyse istediği fiyatı yazacak, piyasasını kendi belirleyecek.
Aslında 800 bine var bi tane daha üstü açık ama rengi farklı diye bu tek diyor sanırım.
O para etmez diyen de almayacak. O ucube tipli arabanın da hastası varsa gider pazarlık yapar. Yoksa da para lazım olunca yüz bin yüz bin düşürmek zorunda fiyatı ta yüz bine kadar.
Bu aracın piyasa şartları ile kredi muslukları ile alakası yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 14 Eylül 2023; 6:3:55 > -
2011 yılında 44100 euroya 0km mercedes c180 cgi full almıştım. şimdi adam 20 yıllık çöpe 45bin euro yazmış. nerden nereye...
-
2004 model Albea nin 400 bin ettiği piyasa bu arabaya 1.3 milyon normal değil mi benim mı yanlışım var burası Türkiye bu araç sıfır olarak satılsa ne kadara satılacak ordan kıyas yapın -
fiyat düzenbazlığı olmayan bir şey söyle .
-
bence yanlış, sıfır fiyatın şu kadar olur falan diye. farklı ülkelerde de sıfırı satılıyor ve hurda yığını değer kaybeder. eyvallah anladım buraı türkiye ama bu serbest piyasa ile veya vergiyle açıklanmaz. bu başka birşey.
Avrupada misal atıyorum, bir Passat sıfırı 50bin euro ise 2005 modeli 3binden fazla etmez. en çok lüx arabalarda fark eder
-
Bir aracın fiyatını her zaman alıcı belirler senin ne yazdığının çokta bir anlamı yok. Bu arabayı bu paraya satabiliyorsa helal olsun derim. -
Şu anda buranın Amerikan ambargosundaki Kübadan farkı yok! Orada da Fiat 124 fiyatıyla Havana da daire alınıyormuş, bi yerde okuduydum.
Buranın da bi farkı kalmadı, bu vatandaşta arabayı satsa İstanbul harici bi yerde daire alır o parayla. Ev araba eşitlendi.
Tek fark var, Kübada dışardan sınırları kapatmışlar mal, araba alamıyorlar, burada da içerden gümrük, vergiler, ötv falan deyip içerden sınırı kapatmışlar, öyle zorluk çıkarıyorlar ki, alamasınlar diye, araba ve elektronik aletler sokmuyorlar. Lâf ta istediğini getirmek serbest, ama gümrükte bi vergi çıkarıyorlar ki alabilirsen al!
Yakındaki, bizden fakir ülkeler, bulgar, gürcü, azeri, çatır çatır 2. el ucuz Avrupa arabalara biniyor, bu cari açık oluşmuyor, bize gelince oooo cari açık oluşur batarız. Senelerdir aynı düzeltmiyorlar mahsustan. -
Sıfırı sürekli artarsa arabanın ikinci eli hep yüksek olacaktır.
Bu arabayla alakalı da serbest piyasa işte, parasının kıymetini bilmeyen, gözünü kırpmadan çöpe atacak ultra zengin tipler alacaktır elbet.
Hacim ve beygir olarak hoş araç olsa da bu para buna cidden yazık..
-
sıfırın artıyor evet, dövize çevirince döviz fiyatı belli. olamaz dediğin. Enflasyon dersen eyvallah ama yine dövize bağlı. Ultra zengin gelip de PT Cruiser çöpüne para vermez, gider düzgün araba alır ama 2005 model hurdayı almaz.
-
Yanlışın var, araç ithal edebilirsin . Sıfır aracın belli oranda ÖTV KDV ve ek gümrük vergisi var. bunların hepsi belli. engel dediğin gibi yoktur (Gümrükte çalışan bol arkadaş var).
Sıfır araba da geliyor sonuçta. onların da vergisi belli. Konu 8.el bir hurdaya 45 bin EURO vermek yada istemek. bu Ambargo yada vergi ile alakası yoktur.
Ülkemizde kullanılmış malın , hele hele demir yığınların, abartı bir şişirme var.
Biri burda yazdı fiyatı alıcı belirlermiş. Evet normal bir insan vermez bu parayı, konu ülkenin aptallığı ! insanlar önüne geleni alıyor. akıl var mantık var. bu paraya sıfır bir Cherry Tiggo 7 Pro alınır (:in arabası dersiniz şimdi) , hangi affedersiniz aptal gelip bu çöpe para verir ? ki araba sıradan bir dandik amerikan çöpü.
-
Ben diyorum ki , bir malı 20 yıl kullandın, eskidi yoruldu efendim teknolojide geri kaldı (gerçek Oldtimer hariç) , bu mal ucuz olması gerekmez mi ? Bu PT Cruiser 2017 yılında taş çatlasın 40bin Tl idi döviz olarak da 8bin EURO civarı. Ne oldu da şimdi 45 bin EURO olmuş daha da eski mal ? Piyasa mı ? araç kıtlığı mı ? Enflasyon dediğin TL üzerinde olur. 8bin EURO nere 45bin EURO nere.
Piyasa değil bu, hiçbir mal (ev hariç o da sınırlı ve talepten) bu kadar şişirilmemiş .
-
Delinin biri kuyuya taş atmış. Bu araba TR şartlarında insanı yorar, yormayı geçtim bu arabaya bu para haram.
-
O parayı şahin için de isteyebilir
Önemli olan satabilecek mi:) -
Hayaller ve gerçekler -
Sahibindene koyulan fiyat üzerinden MTV alınmalı 3 yıl ve yüzde 1.
Normalde de arabanın fiyatı üzerinden MTV alınmalı, senede bir yüzde 1 ödeyeceksin.
Bir milyonluk arabaya 10 bin, 3 milyonluk arabaya 30 bin.
BMW 520i ile Egea'nın ödediği motorlu taşıtlar vergisi aynı. Allah belanızı versin. Biri 700 bin lira diğeri 4 milyon.
Ayrıca Sahibindene konulan ilandaki fiyata göre MTV ödenir 3 yıl diyeceksin.
Bu çöp 120 bin ise 120 binden koyacaksın.
1 milyondan koyduysan 3 yıl boyunca 10 bin lira MTV ödemeyi göze alacaksın.
-
Bula bula bu aracı mı kıyas için buldunuz ? Araç TR de tekmiş, özel koleksiyonluk bir model. Gayet de temiz güzel görünüyor haliyle sahibinin biçtiği değer bu olmalı.
Şu hikaye aklıma geldi, paylaşıyorum :)
Baba oğluna dedi ki: Liseden ayrıcalıklı bir şekilde mezun oldun, işte yıllar önce aldığım araba... o birkaç yıl önce.
Ama sana vermeden önce onu şehir merkezindeki kullanılmış araç parkına götür ve onlara satmak istediğini söyle ve sana ne kadar teklif edeceklerini gör.
Oğlu kullanılmış araba parkına gitti, babasına geri döndü ve dedi ki: " Bana 1000 $ teklif ettiler çünkü çok yorgun görünüyor."
Baba dedi ki: " Onu rehin dükkanına götür."
Oğul rehin dükkanına gitti, babasına geri döndü ve dedi ki: " Rehin dükkanı 100 $ teklif etti çünkü çok eski bir arabaydı."
Baba oğlundan araba kulübüne gidip onlara arabayı göstermesini istedi.
Oğul arabayı kulübe götürdü, geri döndü ve babasına dedi ki:
Kulüpteki bazı insanlar onun için 100000 $ teklif etti çünkü bu Nissan Skyline R34, ikonik araba ve birçok kişi tarafından arandı.
Baba oğluna dedi ki: " Doğru yerin seni doğru şekilde takdir ettiğini bilmeni istedim."..
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Herkes birbirine geçirme derdinde ya
|
Benzer içerikler
- honda civic fd6 multimedya tavsiye
- conta yakmış araba alınır mı
- elle pasta cila elle nasıl yapılır
- benzinli araba traktör gibi çalışıyor
- boyasız göçük düzeltme ekspertizde çıkar mı
- peugeot e 308 fiyat
- skoda fiyat listesi 2024
- renault clio 2024
- bmw m4 csl
- skoda yeni kodiaq
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X