Şimdi Ara

2005 Honda Jazz mı? 2005 Toyota Corolla mı (Hatchback 5 Kapı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Geçen anneler gününde babam anneme hediye olarak kendi başına bir manuel 2005 peugeot 206 almış, siyah renkte tertemiz, fakat manuel olduğu için annem çok zorlandı (ankara'nın dik yokuşları sebebiyle) ve otomatik almaya karar verdik. Peugeot 206 ların otomatik şanzumanlarında sorun olduğunu birçok kesimden öğrendiğimiz için, küçük ve kullanımı kolay olabileceğinden 2011 Hyundai Getz almaya karar verdik. Fakat bu aracın da temizlerinin 40.000 TL aşşağısında bulmasının da zor olduğu için o parayı 2010-2011 hyundai getz'e vereceğimize "2005 Honda Jazz veya 2005 Toyota corolla hatchback 5 kapı" ya vermeye karar verdik. bütçemiz eskiden 25.000 30.000 arasıydı (peugeot'a göreydi). Sonrasında araştırmam sonucu 30.000 - 35.000 arası iyi bir otomatik vites araç göremediğim için mecburen kredi çektim ve bütçemi 35.000 - 42.000'e çıkardım. neredeyse 2 ay olacak Getz'den vazgeçeli çok oldu hala Honda Jazz mı almalıyım anneme ya da Corolla mı arada kaldım. Son olarak buradan danışmak istedim bu konuda aydınlatıcı bilgiler verirseniz sizlerin önerilerini dikkate alarak bu hafta içi hayırlısıyla bir araç almak durumundayım. Corollalarda sol paket denilen modeller sanırım iyi görünüyor (sahibinden.com a baktığım kadarıyla). Honda Jazz ların da Elite paketi sanırım iyi. Değerli vaktinizi ayırıp yol göstermenizi rica ediyorum, şimdiden teşekkürler.
    (Örnek resimler marka ön izlemeleri içindir.)

2005 Honda Jazz mı? 2005 Toyota Corolla mı (Hatchback 5 Kapı)2005 Honda Jazz mı? 2005 Toyota Corolla mı (Hatchback 5 Kapı)2005 Honda Jazz mı? 2005 Toyota Corolla mı (Hatchback 5 Kapı)2005 Honda Jazz mı? 2005 Toyota Corolla mı (Hatchback 5 Kapı)

• Honda jazz 2006 modellerde direksiyon vs . Değişti daha şık duruyor , gri veya bal köpüğü rengi bulursanız 150-200 km de kaçırmayın derim , alır almaz serviste cvt yağını ve motor bakımını yaptırıp yıllarca sorunsuz binebilirsiniz
  • Corolla alın bence
  • İki aracıda kullanmış birisi olarak corolla diyorum. Fakat jazz da kötü araç değil. Yalnız jazzın elite modelleri çok tatlı duruyor
  • corolla. jazz'A göre daha konforludur her şeyden önce... bu kasa corolla hb'ler belçika üretimidir ve bence en kaliteli corolla'lardan birisidr...
  • Daha fazla bilgi verebilecek var mı acaba? karar verme aşamasındayım?
  • Corolla C sınıfı Jazz B sınıfıdır ve dolayısıyla Corolla daha konforlu daha geniş bir araçtır. İhtiyaçlarınıza göre kara verebilirsiniz.
  • Birinin otomatigi çağ dışı 4 kademe müsrif,diğerinin kim bilir kaçıncı sahibi olacaksınız altından çok el değiştiriyor,her ikisinin de ortak yanı fiyatlarını hele hele jazzın hiç hak etmemesi.ne buluyorsunuz bu piyasa arabalarında fiyatlarını sisiriyorsunuz anlamıyorum.15 yıllık arabaya 40 bin vereceksiniz en az orijinalse km 200 250 bin olacak.sanziman öksürse 3- 5 bin masraf en az.paraniz çok olsa arabanın hastası olsanız neyse şu ortamda şu faizlerle kredi cekmissiniz madem en yüksek model en az km araç alın arıza çıkarma olasılığı düşük ve masrafı az olsun.marka model isterseniz yrd olurum
  • Toyota alın
  • 2006 Corolla'ya sahiptim bir süre, en yakın arkadaşlarımdan birinde de 2007 Jazz var. İki aracı da yakından biliyorum diyebilirim. Kullanım kolaylığı, iç mekan genişliği açısından Jazz daha iyidir. gerçekten görüş açısı ve sürüş rahatlığı Corolla'dan çok iyi. Corolla C sınıfı olduğu için malzemeleri daha ağır ve kaliteli, koltuk daha etli, göğüs yumuşak vb. artıları var. Bagaj olarak ikisi de aynı boyutta. Jazz'ın motor gücü yetersiz, uzun yolda hem rüzgar sesi alıyor, hem de yüksek hızlarda motor sesi dayanılmaz oluyor. Ayrıca yol tutuşu, virajlara girişi daha kötü. Şehiriçi kullanılacaksa Jazz almanızı tavsiye ederim. Ancak motor performansı ve biraz konfor odaklı araç isterseniz Corolla öne çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

2006 Corolla'ya sahiptim bir süre, en yakın arkadaşlarımdan birinde de 2007 Jazz var. İki aracı da yakından biliyorum diyebilirim. Kullanım kolaylığı, iç mekan genişliği açısından Jazz daha iyidir. gerçekten görüş açısı ve sürüş rahatlığı Corolla'dan çok iyi. Corolla C sınıfı olduğu için malzemeleri daha ağır ve kaliteli, koltuk daha etli, göğüs yumuşak vb. artıları var. Bagaj olarak ikisi de aynı boyutta. Jazz'ın motor gücü yetersiz, uzun yolda hem rüzgar sesi alıyor, hem de yüksek hızlarda motor sesi dayanılmaz oluyor. Ayrıca yol tutuşu, virajlara girişi daha kötü. Şehiriçi kullanılacaksa Jazz almanızı tavsiye ederim. Ancak motor performansı ve biraz konfor odaklı araç isterseniz Corolla öne çıkar.
    Teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için. Kesinlikle dikkate alacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: turgay0651

Birinin otomatigi çağ dışı 4 kademe müsrif,diğerinin kim bilir kaçıncı sahibi olacaksınız altından çok el değiştiriyor,her ikisinin de ortak yanı fiyatlarını hele hele jazzın hiç hak etmemesi.ne buluyorsunuz bu piyasa arabalarında fiyatlarını sisiriyorsunuz anlamıyorum.15 yıllık arabaya 40 bin vereceksiniz en az orijinalse km 200 250 bin olacak.sanziman öksürse 3- 5 bin masraf en az.paraniz çok olsa arabanın hastası olsanız neyse şu ortamda şu faizlerle kredi cekmissiniz madem en yüksek model en az km araç alın arıza çıkarma olasılığı düşük ve masrafı az olsun.marka model isterseniz yrd olurum
    Söylediğim gibi 30.000 - 35.000 arası temiz otomatik araç maalesef bulamadım. Yılına gelince 2010 - 2011 model Hyundai Getz lerin temizi 40.000 . Aslında çok ta hoşuma gitti Getz ler fakat 40.000 bu araca vereceğime diyorum ya Jazz ya Corolla alırım dedim. Sizin tavsiyeniz nedir?

• Eniştemde 2005 Corolla HB var ama Terra paket. Cvt otomatik. Fren pedalı nedendir çok sert ve derinliği yok. Adeta kazık gibi. Seviye yani kademesi yok gibi birşey. Diğer aynı yıl Corolla HB lere aynı mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Eniştemde 2005 Corolla HB var ama Terra paket. Cvt otomatik. Fren pedalı nedendir çok sert ve derinliği yok. Adeta kazık gibi. Seviye yani kademesi yok gibi birşey. Diğer aynı yıl Corolla HB lere aynı mı acaba?
    bende de 2006 Corolla HB vardı, fren berbattı. Çok derine doğru basmak gerekiyordu ve tutmuyordu. UStaya bir sorun var diye gidince gayet iyi demişti. Sanırım fren sistemi eskiden kalma bir sistem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

bende de 2006 Corolla HB vardı, fren berbattı. Çok derine doğru basmak gerekiyordu ve tutmuyordu. UStaya bir sorun var diye gidince gayet iyi demişti. Sanırım fren sistemi eskiden kalma bir sistem.

Alıntıları Göster
    Bizimkinde derinlik de yok hocam. Tüm baldıra kuvvet yükleniyorsunuz ama pedal birkaç mm ilerliyor max. Yani sanki bir yay var onu ittiriyorsunuz zorla gibi. Frenleme güvenliği konusunda hiç hoşuma gitmemişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 24 Temmuz 2018; 16:5:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Bizimkinde derinlik de yok hocam. Tüm baldıra kuvvet yükleniyorsunuz ama pedal birkaç mm ilerliyor max. Yani sanki bir yay var onu ittiriyorsunuz zorla gibi. Frenleme güvenliği konusunda hiç hoşuma gitmemişti.

Alıntıları Göster
    Aynen, yaşanan sıkıntılar farklı olsa da şahsen ben de frenden çok rahatsızdım. Hatta eşim bile, bu nasıl araba fren tutmuyor filan diye şikayet etmişti. Yanı sıra yol tutuş konusunda da aracı beğenmemiştim, hatta forumda bazı arkadaşlar tarafından linç edilmiştim yol tutuş zayıf deyince

• Konu dışına çıkmazsak sevinirim arkadaşlar! Anladığım kadarıyla honda jazz yerine toyota corolla tavsiye ediyorsunuz. 40.000 TL gidip te hyundai getz e verilmez diye düşünüyorum. Karşılaştırma yapacak olursak toyota corolla hatchback daha iyi bir araç jazz lara göre. Bu fiyata da başka bir kaliteli otomatik vites bir araç yok sanırım (bayanlar için). Sonuç olarak bu başlığa bu konuyla ilgili deneyim ve bilgilerinizi benim yorumuma göre değerlendirip yönlendirebilirmisiniz?
  • Ben de kesinlikle jazz derim. Motoru bi bayan için gayet yeterli. Cvt şanzıman belki şuan bile çoğu otomatik şanzımandan iyidir. Zaten jazzların fiyatının bu seviyede olmasının en büyük sebebi şanzımanı. Araba dışardan bakınca küçük ama neredeyse bir c segmenti kadar iç hacmi var. Yani park ederken vs o kolaylığı yaşarsın buna rağmende arabayı kullanırken o kadar da küçük bi araba kullanıyor hissine kapılmazsın. Bi de arabanın elite paketiyle beraber sunroof filan da geliyor. Son olarak çok sorunsuz bi araba yağına, suyuna dikkat et sorunsuz bin. Arabayı anneniz için alacakmışsınız, bence fazlasıyla yetecektir. Şimdiden hayırlı olsun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.